ZZP Servicedesk

1 op de 6 zzp’ers wil meer uren maken

1 op de 6 zzp’ers wil meer uren maken

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Een zesde van de zelfstandig ondernemers zou liever meer uren maken dan ze nu doen. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Gaat voornamelijk om deeltijd-zzp’ers
Zo’n 169.000 zzp’ers vinden het aantal uren dat ze nu maken te weinig. Het gaat daarbij vooral om zelfstandigen die 12 tot 20 uur in de week werken. 8 procent van de zzp’ers zou daarentegen juist graag minder willen werken. Dat betekent dat de overgrote meerderheid van de ruim 1 miljoen zelfstandigen (drie kwart) tevreden is over het aantal werkuren.
 

Loondienst

Het aantal mensen in loondienst dat graag meer uren wil maken, ligt lager dan het aantal zzp’ers dat dat wil: 12 procent. Er zit wel een stijgende lijn in. In het tweede kwartaal van 2012 gaf slechts 10 procent van de werknemers aan meer te willen werken.
 

Vrouwen en jongeren

De mensen in loondienst die aangeven meer te willen werken zijn voornamelijk laag- en middelbaar opgeleid. Dat terwijl het onder de zelfstandig ondernemers juist vooral de hoogopgeleiden zijn die zeggen meer uren te willen maken. Ook gaat het vaker om vrouwen en jongeren dan om mannen en ouderen.
 

Dienstverlening versus productverkopers

Zelfstandigen die producten verkopen zijn doorgaans tevreden met het aantal uur dat zij per week werken. Met name zzp’ers in de dienstverlening geven aan dat er best wat uurtjes bij zouden mogen.
 
Het aantal zzp’ers is de afgelopen jaren sterk gegroeid en groeit nog steeds. In 2008 was slechts 8 procent van de beroepsbevolking zelfstandig ondernemer, vandaag de dag gaat het om 12 procent. Bijna de helft van alle zzp’ers werkt in deeltijd. Bij mensen in loondienst ligt dit aantal iets hoger. 
 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

Soms loopt je hoofd over omdat je zo veel dingen moet doen als zelfstandig ondernemer. Om er zeker van te zijn dat je geen…
customer relationship management
Klanten bepalen het succes van jouw onderneming. Om ervoor te zorgen dat zij in de toekomst voor jouw diensten of producten blijven kiezen, is…
Plus: tips voor het vaststellen van het juiste uurtarief.
Ben je benieuwd welk tarief andere zzp’ers rekenen, maar durf je het ze niet te vragen? Goed nieuws! Loonwijzer heeft onderzocht wat zelfstandigen in…
Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.