ZZP Servicedesk

3 tips bij een optimalisatieproces als start-up of kleine onderneming

3 tips bij een optimalisatieproces als start-up of kleine onderneming

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Wanneer je als kleine zelfstandige een plekje in het ondernemerslandschap wilt veroveren, zul je jezelf moeten onderscheiden. Je zult een product of dienst in de markt moeten zetten waar vraag naar is en daarnaast je bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk moeten laten verlopen. Hoe kun je dit doen?

Dat valt of staat uiteraard met een goede internetverbinding op je bedrijfslocatie. Met Zakelijk Internet ZZP leg je een goede basis, waardoor je ongehinderd al je online processen kunt stroomlijnen.

Onafhankelijke provider

Voor het laten verzorgen van je eigen bedrijfsnetwerk kun je bij Signet terecht. Als netwerk onafhankelijk provider is dit ook de juiste partij voor je zakelijke internetaansluiting op vrijwel elke denkbare locatie in Europa. Dat is niet alleen handig voor ondernemers in eigen land, maar ook nuttig wanneer je besluit om elders in Europa een tweede vestiging te openen of een nauwe samenwerking aanknoopt met een bedrijf in een ander land.

Bellen via het internet

Steeds meer bedrijven schakelen over van de traditionele telefoonlijn naar een zogenoemde SIP Trunk via een internetverbinding. De gesprekskosten voor deze vorm van bellen liggen aanmerkelijk lager. Bovendien kun je veel gemakkelijker het aantal lijnen uitbreiden en als je op meerdere locaties werkt, profiteer je van gratis onderling bellen tussen deze locaties.

Rechtstreeks naar je cloudopslag

Over het algemeen zijn we gewend om clouddiensten te benaderen via het openbare internet. Je navigeert naar een bepaalde website en logt daar in. Eigenlijk is dat een extra stap die je ook zou kunnen overslaan. Met Cloud Connect heb je een methode binnen handbereik om rechtstreeks toegang te krijgen tot je cloudopslag zonder dat je daarvoor het openbare internet op hoeft te gaan. Dat biedt veel meer mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld de beveiliging en het werkt bovendien een stuk eenvoudiger.

Het valt niet mee om als kleine ondernemer de weg te vinden in het woud van regeltjes, financieringsmogelijkheden, enzovoort. Gelukkig zijn er diverse instanties waarop je altijd kunt terugvallen, als je er zelf even niet meer uitkomt. De Kamer van Koophandel heeft op de eigen website een schat aan informatie beschikbaar, maar er zijn ook bedrijfsnetwerken in allerlei branches waar je met andere ondernemers in contact kunt komen en tips kunt uitwisselen. Houdt daarnaast ook websites van onder meer de Rijksoverheid en de Belastingdienst in de gaten voor de laatste nieuwtjes en onderzoek welke subsidiemogelijkheden er voor jouw project bestaan. Of bel naar de adviseurs van ZZP Servicedesk. 

Dit artikel is in samenwerking met Signet geschreven. 

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

huis
Werk jij als zzp’er vanuit huis? Dan is jouw woonadres als zzp’er voor iedereen te vinden via het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK)? De meeste zzp’ers vinden dit geen prettig idee. Als het aan de AP ligt, behoort deze…
Powerwoman Diana Yussupova lacht
Voor sommige ondernemers is het een uitdaging helder te verwoorden welke verandering zij met hun onderneming willen realiseren. Powerwoman Diana Yussupova behoort duidelijk niet tot die categorie. De passie voor haar onderneming spat door de…
zzp'er ziet nieuwe klant op mobiel
Zzp’ers zijn (net als de meeste mensen) gewoontedieren. Grote kans dat je regelmatig op dezelfde, succesvolle manier aan nieuwe klanten komt. In deze vaak lastige tijden, kan het echter lonen eens een nieuwe strategie uit te proberen. Misschien…
Bob Komen glimlacht naar camera
Speel jij met de gedachte om als zelfstandig Uber chauffeur (een deel van je) inkomsten te genereren? De 54-jarige Bob Komen ging je voor en deelt al zijn ervaringen, inzichten en tips. Na het lezen van dit interview weet jij of een toekomst als…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.