ZZP Servicedesk

3 tips bij een optimalisatieproces als start-up of kleine onderneming

3 tips bij een optimalisatieproces als start-up of kleine onderneming

Wanneer je als kleine zelfstandige een plekje in het ondernemerslandschap wilt veroveren, zul je jezelf moeten onderscheiden. Je zult een product of dienst in de markt moeten zetten waar vraag naar is en daarnaast je bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk moeten laten verlopen. Hoe kun je dit doen?

Dat valt of staat uiteraard met een goede internetverbinding op je bedrijfslocatie. Met Zakelijk Internet ZZP leg je een goede basis, waardoor je ongehinderd al je online processen kunt stroomlijnen.

Onafhankelijke provider

Voor het laten verzorgen van je eigen bedrijfsnetwerk kun je bij Signet terecht. Als netwerk onafhankelijk provider is dit ook de juiste partij voor je zakelijke internetaansluiting op vrijwel elke denkbare locatie in Europa. Dat is niet alleen handig voor ondernemers in eigen land, maar ook nuttig wanneer je besluit om elders in Europa een tweede vestiging te openen of een nauwe samenwerking aanknoopt met een bedrijf in een ander land.

Bellen via het internet

Steeds meer bedrijven schakelen over van de traditionele telefoonlijn naar een zogenoemde SIP Trunk via een internetverbinding. De gesprekskosten voor deze vorm van bellen liggen aanmerkelijk lager. Bovendien kun je veel gemakkelijker het aantal lijnen uitbreiden en als je op meerdere locaties werkt, profiteer je van gratis onderling bellen tussen deze locaties.

Rechtstreeks naar je cloudopslag

Over het algemeen zijn we gewend om clouddiensten te benaderen via het openbare internet. Je navigeert naar een bepaalde website en logt daar in. Eigenlijk is dat een extra stap die je ook zou kunnen overslaan. Met Cloud Connect heb je een methode binnen handbereik om rechtstreeks toegang te krijgen tot je cloudopslag zonder dat je daarvoor het openbare internet op hoeft te gaan. Dat biedt veel meer mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld de beveiliging en het werkt bovendien een stuk eenvoudiger.

Het valt niet mee om als kleine ondernemer de weg te vinden in het woud van regeltjes, financieringsmogelijkheden, enzovoort. Gelukkig zijn er diverse instanties waarop je altijd kunt terugvallen, als je er zelf even niet meer uitkomt. De Kamer van Koophandel heeft op de eigen website een schat aan informatie beschikbaar, maar er zijn ook bedrijfsnetwerken in allerlei branches waar je met andere ondernemers in contact kunt komen en tips kunt uitwisselen. Houdt daarnaast ook websites van onder meer de Rijksoverheid en de Belastingdienst in de gaten voor de laatste nieuwtjes en onderzoek welke subsidiemogelijkheden er voor jouw project bestaan. Of bel naar de adviseurs van ZZP Servicedesk. 

Dit artikel is in samenwerking met Signet geschreven. 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.