ZZP Servicedesk

3 tips bij een optimalisatieproces als start-up of kleine onderneming

3 tips bij een optimalisatieproces als start-up of kleine onderneming

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Wanneer je als kleine zelfstandige een plekje in het ondernemerslandschap wilt veroveren, zul je jezelf moeten onderscheiden. Je zult een product of dienst in de markt moeten zetten waar vraag naar is en daarnaast je bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk moeten laten verlopen. Hoe kun je dit doen?

Dat valt of staat uiteraard met een goede internetverbinding op je bedrijfslocatie. Met Zakelijk Internet ZZP leg je een goede basis, waardoor je ongehinderd al je online processen kunt stroomlijnen.

Onafhankelijke provider

Voor het laten verzorgen van je eigen bedrijfsnetwerk kun je bij Signet terecht. Als netwerk onafhankelijk provider is dit ook de juiste partij voor je zakelijke internetaansluiting op vrijwel elke denkbare locatie in Europa. Dat is niet alleen handig voor ondernemers in eigen land, maar ook nuttig wanneer je besluit om elders in Europa een tweede vestiging te openen of een nauwe samenwerking aanknoopt met een bedrijf in een ander land.

Bellen via het internet

Steeds meer bedrijven schakelen over van de traditionele telefoonlijn naar een zogenoemde SIP Trunk via een internetverbinding. De gesprekskosten voor deze vorm van bellen liggen aanmerkelijk lager. Bovendien kun je veel gemakkelijker het aantal lijnen uitbreiden en als je op meerdere locaties werkt, profiteer je van gratis onderling bellen tussen deze locaties.

Rechtstreeks naar je cloudopslag

Over het algemeen zijn we gewend om clouddiensten te benaderen via het openbare internet. Je navigeert naar een bepaalde website en logt daar in. Eigenlijk is dat een extra stap die je ook zou kunnen overslaan. Met Cloud Connect heb je een methode binnen handbereik om rechtstreeks toegang te krijgen tot je cloudopslag zonder dat je daarvoor het openbare internet op hoeft te gaan. Dat biedt veel meer mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld de beveiliging en het werkt bovendien een stuk eenvoudiger.

Het valt niet mee om als kleine ondernemer de weg te vinden in het woud van regeltjes, financieringsmogelijkheden, enzovoort. Gelukkig zijn er diverse instanties waarop je altijd kunt terugvallen, als je er zelf even niet meer uitkomt. De Kamer van Koophandel heeft op de eigen website een schat aan informatie beschikbaar, maar er zijn ook bedrijfsnetwerken in allerlei branches waar je met andere ondernemers in contact kunt komen en tips kunt uitwisselen. Houdt daarnaast ook websites van onder meer de Rijksoverheid en de Belastingdienst in de gaten voor de laatste nieuwtjes en onderzoek welke subsidiemogelijkheden er voor jouw project bestaan. Of bel naar de adviseurs van ZZP Servicedesk. 

Dit artikel is in samenwerking met Signet geschreven. 

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

zzp'er aan de telefoon
Veel zzp’ers vervloeken het, maar tegelijkertijd is het voor velen een cruciale stroom van nieuwe klanten: koud bellen. Vanaf 1 juli 2021 verbiedt de nieuwe Telecommunicatiewet jou als zzp’er deze koude manier van acquisitie toe te passen. Wat…
In de stad, het café of zelfs buiten op het strand. Overal zijn openbare wifi-netwerken te vinden. Dat is ideaal, want je kan op elke plek werken. Maar dit soort netwerken zijn niet overal veilig. Hoe kan je er toch gebruik van maken zonder dat…
Gevonden worden in Google middels het toepassen van SEO
Waarom SEO zo belangrijk is? Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al jouw potentiële klanten niet anders. Daarom is het belangrijk dat jouw website hoog…
Onze zzp'ers Naomi Gezius
Zzp’er Naomi Gezius helpt kleine en grote ondernemers uit de juridische zorgen. Naast het opstellen en nakijken van verschillende belangrijke contracten, begeleidt ze ondernemers ook in verschillende juridische trajecten. Hoe zorg je ervoor dat…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.