ZZP Servicedesk

5 tips om niet de hele dag te zitten

5 tips om niet de hele dag te zitten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als je een eigen onderneming hebt, ben je daar altijd druk mee. Het kan dan moeilijk zijn tijd vrij te maken om te gaan sporten. Hoewel ik van mening ben, dat je door sporten juist productiever wordt. In deze blog wil ik je tips geven om gedurende dag aan extra beweging te komen.
Blog van Anoek de Voogd | zelfstandig voedingsadviseur, sportpsycholoog & personal trainer
Half juni was ik op een bijeenkomst van de Vereniging van Bewegingswetenschappen Nederland met als onderwerp: de negatieve invloed die zitten op je gezondheid heeft. Wat bleek: één uur per dag intensief sporten heft de negatieve gezondheidseffecten van een hele dag zitten niet op. Onderbrekingen van het zitten, en dan het liefst elk half uur, hebben wél een positieve invloed op je gezondheid. Met deze tips kun jij ervoor zorgen dat je toch voldoende beweegt.
 

1. Onderbreek dus elk half uur het zitten

Zorg ervoor dat je printer verder weg staat, zodat je moet opstaan. Loop naar die ene collega i.p.v. een mailtje te sturen, ga koffie voor iedereen halen (zo scoor je punten bij anderen, terwijl jij aan je eigen gezondheid denkt 😉 ). Zo kun je zelf ook vast nog een paar redenen bedenken om eerder op te moeten staan.
 

2. Neem de trap

Tijdens het traplopen verplaats je je lichaamszwaartepunt. En dat kost je lichaam extra energie en kracht. Je werkt tijdens het traplopen dus op een simpele manier aan je conditie, verbrandt zomaar wat extra calorieën en je zet je spieren aan het werk. Zet dus bijvoorbeeld de printer op een andere verdieping. En kijk eens wat voor een effect heeft op je gezondheid! En ja, het kan zijn dat je iets langer onderweg bent dan wanneer je de lift pakt, maar je doet je lichaam en gezondheid er wel een groot plezier mee.
 

3. Parkeer je auto verder weg

Parkeer je auto om de hoek in plaats van voor de deur of stap een halte eerder uit, als je met openbaar vervoer gaat. Om gezond te blijven moet je minimaal 10.000 stappen per dag zetten. En dit is toch een simpele manier om aan extra beweging te komen.
 

4. Werk staand

Kijk ook eens of je staand je werk kunt doen. Er zijn tegenwoordig veel sta-tafels verkrijgbaar. Je kunt er ook voor kiezen staand te overleggen met een opdrachtgever. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat vaker staand werken positieve effecten heeft op de gezondheid.
 

5. Breng het overleg naar buiten

Ik snap dat het niet altijd kan, maar kijk eens of je met collega’s, opdrachtgevers, etc. naar buiten kunt om een rondje te wandelen en tegelijkertijd te overleggen. Dat betekent dat je weer een aantal stappen dichterbij de 10.000 stappen per dag komt. Wandelen is sowieso een simpele manier om aan je gezondheid te werken en op deze manier sla je twee vliegen in één klap. En het is toch gezelliger om het samen met iemand te doen?
 
Al met al gaat het om het voorkomen van deconditionering. Je wilt je spiermassa en botmassa behouden. Ik hoop je met deze tips op weg te hebben geholpen naar een gezondere leefstijl!
 
Meer weten over Anoek en haar bedrijf? Bekijk hier haar profiel.
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

bezorgde zzp'er aan keukentafel
Elke twee jaar houden TNO en het CBS een enquête onder duizenden zzp’ers om hen aan de tand te voelen over hun financiën, gezondheid en tevredenheid. Wat valt op uit de nieuwste editie van de Zelfstandigen Enquête Arbeid (ZEA)? We zetten de…
Mike Verbruggen aan bureau
Opgroeiende met ondernemende ouders werd Mike Verbruggen van jongs af aan continu blootgesteld aan ondernemersprikkels. Sinds de middelbare school had hij de vurige wens een succesvolle ondernemer te worden. Zijn wens is niet veranderd. Zijn…
Gevonden worden in Google middels het toepassen van SEO
Waarom SEO zo belangrijk is? Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al jouw potentiële klanten niet anders. Daarom is het belangrijk dat jouw website hoog…
Onze zzp'er Sandra Dekker
Na een opleiding makelaardij, verzekeringseconomie, traineeship bij de KLM, diverse managementfuncties, een handel in schilderijen én meegewerkt te hebben aan verschillende startups wist zzp’er Sandra één ding zeker: “Van alle verschillende…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.