ZZP Servicedesk

5 tips voor een snelle en gezonde maaltijd

5 tips voor een snelle en gezonde maaltijd

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Iedere ondernemer kent dat wel… Je hebt het druk, er ligt nog veel werk en je hebt eigenlijk geen zin om te koken, maar je wilt wel een gezonde maaltijd op tafel zetten. Je weet immers dat gezond eten ervoor zorgt dat je je werk nog lang en met veel energie kunt uitvoeren. De illusie bestaat nog steeds dat het lang duurt om een gezonde maaltijd op tafel te zetten, maar dat is dus echt niet zo.
Blog van Anoek de Voogd | voedingsadviseur, sportpsycholoog & personal trainer

1. Zorg voor een goede voorraad in huis

Je kunt geen gezonde maaltijd op tafel zetten als je niet de juiste ingrediënten in huis hebt. Dus zorg ervoor dat je je maaltijden van tevoren plant en daarvoor de juiste boodschappen doet. Zorg voor één vast moment per week dat je de grote boodschappen doet en eventueel een tweede keer voor de verse producten, zoals groenten en fruit. Dit plannen van de boodschappen levert je ook tijd op, want (bijna) elke dag naar de supermarkt kost ook veel tijd. Verder kun je met een goede inhoud van je voorraadkast en vriezer ook altijd een gezonde maaltijd op tafel zetten.
 

2. Kook minimaal één keer per week voor twee dagen

Als je op een bepaalde dag weet dat je de volgende dag weinig tijd hebt om te koken, kook dan voor twee dagen. Maak bijvoorbeeld een verse soep waarin je veel groenten verwerkt of een lekkere spaghetti bolognese of een lasagne.
 

3. Zorg voor een aantal standaard snelle en gezonde maaltijden

Als je een aantal recepten weet die snel klaar zijn, kun je deze gebruiken op dagen dat je het echt niet meer weet. Op de site van Puur Gezond staat bijvoorbeeld een aantal makkelijke eenpansgerechten.
 

4. Maak gebruik van de oven

Als je van de oven gebruik maakt, kan het wel even duren voordat je eten klaar is. Daarentegen is je bereidingstijd niet zo lang, dus tijdens de oventijd kun je nog aardig wat werk doen.
 

5. Vries maaltijden in

Je kan verschillende gerechten prima invriezen. Je kunt hierbij denken aan pastasauzen, soepen, en chili con carne. Deze zet je dan ’s ochtends in de koelkast (niet vergeten hè) en dan hoef je het ’s avonds alleen nog maar op te warmen en er bijvoorbeeld nog wat pasta bij te koken.
 
Ik hoop je met deze tips een beetje op weg geholpen te hebben om een snelle en gezonde maaltijd op tafel te zetten, zodat je niet in de verleiding komt om voor een snelle snack te kiezen.
 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer…
thuiswerken zzp
Werken in je favoriete café of op die andere fijne werkplek zit er gezien het coronavirus voorlopig niet in: de kans dat je thuis…
Gevonden worden in Google middels het toepassen van SEO
Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al…
Anne Smeulders
Column Anne Smeulders | Trouwmeisjes Op 22 juni 2019 vond de KVK Startersdag in Utrecht, Den Haag en Eindhoven plaats. ZZP Servicedesk stond in…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.