ZZP Servicedesk

6 besparingstips voor zzp’ers

6 besparingstips voor zzp’ers

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Geld verdienen met je mooie bedrijf, dat doe je natuurlijk het liefst. Maar je kunt óók je bankrekening spekken door slimme keuzes te maken en te besparen.

1. Factureer op juiste tijdstip

Doe je je btw-aangifte per kwartaal? Als je jouw facturen steeds (toevallig) aan het einde van een kwartaal naar je klant verstuurt, moet je nog in diezelfde maand je btw afdragen. Verstuur je hem op de eerste dag van een nieuw kwartaal, hoef je pas een kleine 3 maanden later btw te betalen!

2. Werk op gratis flexplekken

Heb jij niet meer nodig dan een laptop en een internetverbinding? Je kunt in huis werken, maar alleen is ook maar zo alleen. Een flexplek biedt uitkomst, maar veel kantoren vragen daar geld voor. En die koppen muntthee en latte macchiato tikken ook aan. Weleens gedacht aan een gratis plek als seats to meet, of nog ‘old schooler’: de bieb? In de bibliotheek is het meestal rustig, er is gratis wifi, en: je hebt boeken, kranten en tijdschriften binnen handbereik. Kun je al bladerend en lezend leuke nieuwe ideeën genereren!

3. Regel korting

Korting vragen. 47 procent van de Nederlandse consumenten onderhandelt zich suf bij de aanschaf van producten of diensten. Dat kun jij ook! Ga in gesprek met leveranciers. In ruil voor korting, wil jij best vastleggen dat je nog een jaar klant blijft. Of misschien is een barter een slimme optie? Jij zijn diensten, hij jouw product? Let op: ook hiervoor moet je een factuur sturen!

4. Belasting middelen

Heb jij een wisselend inkomen gehad in de afgelopen jaren? Bijvoorbeeld omdat je na je studie bent begonnen als zzp’er of vanuit loondienst een onderneming bent gestart? Dan kan belastingmiddeling iets voor jou zijn! De belastingdienst neemt dan een gemiddelde over drie aaneengesloten jaren en berekent daarover je belasting. Blijkt dat je teveel hebt betaald? Het bedrag boven de 545 euro kun je terugvragen, tot maximaal 36 maanden nadat je de laatste definitieve berekening van je verzamelinkomen hebt binnengekregen. ‘Ach, dat gaat toch niet voor mij op,’ denk je misschien. Maar zo’n 300.000 Nederlanders maken aanspraak op deze regeling, terwijl slechts 10.000 mensen er gebruik van maken.

5. Gebruik aftrekposten

Gemiddeld 30 procent van je winst kun je aftrekken, dankzij een grote lijst aftrekposten waar je gebruik van kunt maken. Vind je het maar een gedoe, om te kijken welke posten je kunt inzetten? Vraag dan een adviseur. Ja, dat kost geld, maar uiteindelijk levert het je geld op. Eis om aftrekposten in te zetten is wél, dat je een goede administratie bijhoudt. Dus: brandstof- en onderhoudbonnetjes van je auto bewaren, gegevens bewaren over kosten die je hebt gemaakt voor marktverkenning en advies. Noem maar op!

Samenwerken

Elke keer weer zelf bedenken hoe iets moet, is kostbaar. Je kunt je tijd tenslotte voor heel veel andere dingen gebruiken. Vraag andere zzp’ers om tips. Bijvoorbeeld als je aan het werk bent in de bibliotheek (tip 3), via Facebook of door de artikelen op ZZP Servicedesk te lezen. Hoe ziet een gelikte website eruit en hoe bouw je die? Welke accountant in jouw regio is de beste? Hoe vind je nieuwe klanten zonder irritant te zijn? Samenwerken kan ook op andere manieren: je kantoor en spullen delen, bepaalde diensten samen afnemen, zoals verwerking van bedrijfsafval. En misschien kun je kiezen voor wijkmarketing, samen met de andere ondernemers uit je straat. Zo maken jullie je omgeving tot een populaire plek.

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

PROJECTMANAGEMENT TOOLS VERGELIJKEN
Gevonden worden in Google middels het toepassen van SEO
Waarom SEO zo belangrijk is? Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al jouw potentiële klanten niet anders. Daarom is het belangrijk dat jouw website hoog…
Reizen met de trein
Soms moet je als zzp’er voor je opdrachtgever op pad. Je komt bij je klant op locatie of gaat voor hem naar een bepaalde werkplek toe. Hoe zet je die reiskosten op de…
Onze zzp'ers Naomi Gezius
Zzp’er Naomi Gezius helpt kleine en grote ondernemers uit de juridische zorgen. Naast het opstellen en nakijken van verschillende belangrijke contracten, begeleidt ze ondernemers ook in verschillende juridische trajecten. Hoe zorg je ervoor dat…
Fiets gebruiken als ondernemer
Als je niet altijd ver hoeft te reizen, is het misschien handiger om een fiets van de zaak te nemen dan een auto. Behalve dat je op deze manier je dagelijkse beweging krijgt, is het ook goedkoper. Je hebt de mogelijkheid om een fiets aan te schaffen…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.