ZZPSERVICEDESK

6 tips voor een optimale nachtrust

6 tips voor een optimale nachtrust

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Succesvolle zelfstandig ondernemers komen vaak tijd tekort. Dit gaat vaak ten koste van de nachtrust. Wanneer je in je kostbare slaapuurtjes de slaap niet kunt vatten is dit erg vervelend. Met deze tips haal je het beste uit jouw nachtrust.
Meer energie voor een geslaagde werkdag

Geen middagdutjes

Het kan verleidelijk te zijn om even je ogen dicht te doen wanneer je moe bent. Door overdag te slapen gooi je jouw slaapritme in de war, wat de kwaliteit van je nachtrust doet afnemen. Als je moeite hebt overdag wakker te blijven, kun je wat vaker het daglicht opzoeken. Maak bijvoorbeeld even een ommetje na je lunch of ga zitten in een ruimte die gevuld is met zonlicht.
 

Neem je problemen niet mee naar bed

Op drukke dagen kan het lastig zijn je werk los te laten. Wanneer je in bed ligt blijven de herinneringen door je hoofd spoken. Die ene klant die je morgenochtend niet mag vergeten te mailen en die opdracht die af moet. Leg daarom een klein notitieboekje naast je bed en schrijf alles op wat je dwars zit. Dan kun je het voor de nacht loslaten en hoef je niet bang te zijn dat je het de volgende ochtend weer vergeten bent.
 

Geen alcohol

Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat ze sneller in slaap vallen na het drinken van een wijntje. Helaas zorgt alcohol ervoor dat je minder diep slaapt en dus minder uitgerust wakker wordt. Hetzelfde geldt voor nicotine en cafeïne. Probeer dit dan ook in de avonduren zo veel mogelijk te vermijden..
 

Zorg voor een donkere slaapkamer

Wanneer je een pikdonkere slaapkamer hebt, zal je sneller in slaap vallen. Licht zorgt er namelijk voor dat je wakker blijft. Probeer daarom tv’s, tablets en laptops te vermijden vlak voor je wilt gaan slapen. Het licht van deze apparaten zorgt ervoor dat je minder melatonine – de stof die ervoor zorgt dat je in slaap valt –  aanmaakt. Dat is iets waar je na een dag hard werken niet op zit te wachten.
 

Wordt actief bij slapenloosheid

Er is niets vervelender dan in bed liggen en wachten tot de nacht voorbij is. Dit kun je voorkomen door je bed uit te gaan wanneer je niet kunt slapen. Ga in een andere kamer een boek lezen of loop een rondje door je huis. Pas als je moe begint te worden ga je weer terug naar bed.
 

Ritme

Creëer een fijn slaapritme. Wanneer je iedere dag op dezelfde tijd naar bed gaat, zal je hier snel aan wennen. Je kunt er ook voor kiezen telkens iets eerder te gaan slapen. Bijvoorbeeld iedere dag een kwartiertje vroeger, zodat je de volgende dag eerder kunt opstaan. Kom erachter hoeveel slaap je nodig hebt in een nacht om te voorkomen dat je een slaaptekort krijgt. Voor de meeste mensen ligt dit rond de acht uur per nacht.
 

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Urenregistratie
Urenregistratie is voor elke zzp’er enorm belangrijk. Of het nu gaat om het urencriterium waar je aan wilt voldoen, het factureren van je uren…
Succesvol ondernemen, voor veel mensen is het een droom. Er zijn genoeg redenen te bedenken om je eigen bedrijf te starten, maar vaak nog…
Sabine Klykens begeleidt en verzorgt kinderen en jongvolwassen (0-18 jaar) met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het verzorgen en opvoeden van kinderen met een…
In 1981 kwam Cees Lansbergen met het idee om een hardloopwedstrijd te organiseren door de IJtunnel tussen Zaandam en Amsterdam. Het was niet de…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.