ZZPSERVICEDESK

7 mobiele tools voor je urenregistratie

7 mobiele tools voor je urenregistratie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Het is misschien wel het minst favoriete onderdeel van het zelfstandig ondernemen: je uren bijhouden. Het kost veel tijd om in Excel het overzicht terug te halen van de afgelopen periode. Toch is het de moeite waard. Gelukkig zijn er genoeg tools om je het leven makkelijker te maken.
Maak het jezelf makkelijker

Bij de Belastingdienst moet je nu eenmaal als zzp’er laten zien dat je minimaal 1225 uur per jaar hebt gewerkt aan je eigen bedrijf. Maar je uren bijhouden doe je natuurlijk niet alleen voor de Belastingdienst. Door een beter overzicht in wat voor uren je maakt krijg je beter overzicht over je bedrijfsvoering. Hoeveel uren spendeer je eigenlijk precies aan die opdracht? Maak je dan wel genoeg winst? Moet het uurtarief niet wat omhoog?

Excel spreadsheets

Leuk is het in ieder geval niet. Maar er tools genoeg om je te helpen. De meest gebruikte daarvan is nog steeds het ouderwetse Excel. Ervaren ondernemers zweren erbij en runnen succesvol bedrijven aan de hand van spreadsheets. Toch, het kost discipline en tijd en de overzichten die je krijgt zijn niet altijd compleet. Aan de andere kant is het gratis. Wie toch uren met spreadsheets wil registreren kan kant- en klare sjablonen vinden op sites.

Maar wie sneller en efficiënter aan de slag wil met zijn uren kan genoeg tools daarvoor vinden. Van kant- en klare boekhoudpakketten tot gratis apps. Soms kost het niet meer dan één druk op de knop om je uren bij te houden. Er is dus geen excuus meer om de urenregistratie vooruit te schuiven.

7 mobiele tools op een rijtje:
1.  

Houd je je boekhouding bij met e-Boekhouden.nl? Dan kun je daar ook gemakkelijk je uren registreren. Je kunt je geregistreerde uren direct factureren. Alles is terug te zien in een duidelijk overzicht. Als lid van ZZP Servicedesk kun je nu één jaar lang gratis gebruikmaken van e-Boekhouden. Meer informatie.

2.  

Met de app van Rompslomp kun je naast je complete boekhouding ook je uren bijhouden. Als je je gewerkte uren hebt ingesteld, kun je aan het einde van de week of maand een factuur sturen naar je opdrachtgever. Het is een overzichtelijke app en het is erg eenvoudig.

3.  
Naast dat je de app kunt gebruiken om je eigen urenregistratie overzichtelijk te houden, is de online urenregistratie software ook geschikt voor teams. Het geeft je direct inzicht in je projecten.

4. Toggl

Zo is er Toggl, een time tracking software waarmee je op de seconde nauwkeurig je tijdregistratie kunt bijhouden. Alles draait om de knop in het midden van het scherm. Zodra je begint aan een klus druk je op start, als je klaar bent druk je weer op stop. Je vult even in wat je gaat doen en voor welke opdrachtgever in een paar woorden. Automatisch wordt het allemaal opgeslagen in duidelijke overzichten. Deze tool is zowel geschikt voor het web, de desktop als op een Android smartphone en iPhone. Toggle kost 5 dollar per maand, maar zzp’ers kunnen al goed uit de voeten met de gratis basisversie van deze tool.

5. Keeping

Nog makkelijker en sneller is het misschien om je uren alleen bij te houden op je smartphone. Daar zijn veel apps voor te vinden, waar je weinig werk aan hebt. Een bekende is wellicht de app Keeping. Deze app heeft een ingebouwde stopwatch en de mogelijkheid om altijd je uren aan te passen. Er is een gratis versie waarmee je met één gebruiker kunt inloggen. Er is ook een uitgebreide versie voor een onbeperkt aantal gebruikers en waarmee je kunt factureren. Hiervoor betaal je 5,40 euro per maand.

6. Nanda – Urenregistratie

Een andere app op zowel iPhone als Android is Nanda Urenoverzicht. In één klik kun je hier je uren boeken. De tijd wordt automatisch bijgehouden, je hoeft alleen maar een project te kiezen en te zeggen wat je hebt gedaan. Overzichten kunnen worden geëxporteerd naar Excel en Google Docs formaat en facturatiediensten zoals MoneyBird en Q-invoice. Kosten: 5 euro per maand per gebruiker.

7. TimeSheet

Wil je echt alleen tijd bijhouden en niets meer dan dat? Dan is TimeSheet (iOS) wat voor je. Deze gratis app is vooral een stopwatch met een archief en de mogelijkheid om deze te exporteren. Er zijn geen gespecificeerde urenspecificaties op te vragen of meerdere opdrachtgevers in te voeren.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Urenregistratie
Urenregistratie is voor elke zzp’er enorm belangrijk. Of het nu gaat om het urencriterium waar je aan wilt voldoen, het factureren van je uren…
Je boekhouding kan een tijdrovende en complexe klus zijn. Bovendien loop je het risico fouten te maken, die tot torenhoge boetes van de Belastingdienst…
Als zzp’er kom je soms handen en voeten te kort. Wat resulteert in uitstel van dat ene vervelende klusje. Maar boekhouden hoeft helemaal niet…
Naast de resultatenrekening van je ondernemersactiviteiten, maakt ook de balans een belangrijk deel uit van je financiële administratie. De balans bestaat uit twee delen,…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.