ZZPSERVICEDESK

7 tips voor een goed scorende Facebookpost

7 tips voor een goed scorende Facebookpost

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Facebook is bijna niet meer weg te denken als marketingtool. Toch wordt er vaak niet goed nagedacht over de berichten die gepost worden, waardoor ze niet goed scoren. Met deze zeven tips slaan jouw Facebookberichten nooit meer de plank mis.
Zo haal je alles uit jouw Facebookpagina

1. Wie vraagt, wordt overgeslagen

Facebook kiest niet geheel willekeurig wie wat in zijn tijdlijn te zien krijgt. Teksten met ‘like, share of comment’ worden minder vaak weergegeven. Probeer deze termen daarom te vermijden en verdien jouw likes door unieke en leuke content te plaatsen.
 

2. Interactie

Mensen oproepen tot interactie doet het daarentegen wel goed. Vraag om een mening over jouw nieuwe product of start een discussie over een actueel onderwerp dat speelt in jouw branche.
 

3. Beeld

Niet alleen valt een bericht met een foto meer op, berichten die alleen uit tekst bestaan, worden door Facebook ook minder vaak weergegeven. Door een opvallende foto te kiezen bij jouw bericht, trek je de aandacht en zal je bericht vaker worden gezien. Foto’s met veel kleur springen het meest in het oog.
 

4. Korte en bondige teksten

Je content moet voor iedereen compleet en helder zijn, maar voorkom dat je post langdradig en saai wordt. Probeer maximaal 80 tekens te gebruiken. Berichten met maximaal 40 tekens creëren volgens reclamebureau Brainads de meeste betrokkenheid.
 

5. Kwaliteit boven kwantiteit

Wanneer je het beste uit jouw Facebook content wilt halen, is het verstandig om niet heel de dag berichten te plaatsen. Één of twee berichten per dag is vaak het meest effectief. Je ontvangt dan gemiddeld 73 procent meer reacties en 32 procent meer likes dan wanneer je meer berichten op een dag plaatst, zegt Brainads.
 

6. Eenvoud

Je wilt je post zo interessant mogelijk maken en dan kunnenlinks, foto’s en filmpjes een leuke toevoeging zijn. Toch is eenvoud het toverwoord voor een groter bereik. Kies één aantrekkelijke foto of link naar een relevante website. Wanneer je alles tegelijk in een bericht zet, levert dit verwarring op.
 

7. Timing

Erg belangrijk voor het bereik van je bericht is de tijd waarop je iets plaatst. Overdag zijn de meeste mensen aan het werk en zijn ze te druk om uitgebreid op Facebook te kijken. In de avonduren vindt dan ook de meeste interactie plaats. Ook de vroege ochtend doet het goed.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Instagram was een van de eerste apps die filters introduceerde om zo effecten aan foto’s en video’s toe te voegen. In Nederland maken inmiddels…
Presenteren
Over wie jij bent en wat je doet Hoe irritant is het als je met iemand in gesprek bent die veel te langdradig is,…
voice search
Slimme assistenten en slimme luidsprekers, ze geven steeds meer mensen het antwoord op hun vragen. Met die apparaten zoeken mensen op een andere manier…
presenteren masterclass
Zo vertel je wie je bent en waar je goed in bent Pijn en problemen Veel zzp’ers verkopen te weinig omdat ze laaiend enthousiast…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.