ZZP Servicedesk

8 manieren om aan nieuwe klanten te komen

zzp'er ziet nieuwe klant op mobiel

8 manieren om aan nieuwe klanten te komen

Zzp’ers zijn (net als de meeste mensen) gewoontedieren. Grote kans dat je regelmatig op dezelfde, succesvolle manier aan nieuwe klanten komt. In deze vaak lastige tijden, kan het echter lonen eens een nieuwe strategie uit te proberen. Misschien laat jij de voor jouw meest lucratieve methode namelijk nog wel links liggen. Ter inspiratie delen we daarom acht manieren om aan nieuwe klanten te komen. Profiteer van een verse blik.

In dit artikel

1. Via via

Mond-tot-mond reclame is voor veel zzp’ers de meest effectieve manier om klanten te winnen. Nu denk je misschien dat jij hier geen invloed op hebt of dat niet kan beïnvloeden, maar die invloed heb je wel degelijk. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als jij jouw tevreden klanten actief vraagt jou deze week eens bij iemand anders aan te bevelen? Of als je op je website en in je e-mail handtekening actief communiceert dat je verwijzingen zeer waardeert?

Denk bovendien vooruit en zorg ervoor dat je website op orde is voor die nieuwe leads en je jouw unieke verhaal klaar hebt als je ze straks aan de telefoon hebt.

2. Bloggen voor een andere website

Ben je een zzp’er met ervaring die graag schrijft? Naast blogs op je eigen website kan het veel opleveren ook op externe platformen gezien te worden. Bloggen op externe platformen kan daarvoor uitermate effectief zijn.

3. Meer doen op LinkedIn

Als Nederlandse zzp’er is het aannemelijk dat je een profiel hebt aangemaakt op LinkedIn. Benut je dat profiel echter ook maximaal? Actiever reageren op posts van anderen kan de zichtbaarheid voor jou als zzp’er bijvoorbeeld een enorme boost geven. Tips voor meer succes op LinkedIn vind je hier.

4. Instagram

Vooral als je veel van je bedrijf kan laten zien, biedt Instagram enorme potentie. Maak jij bijvoorbeeld een tastbaar product? Betrek je volgers bij het productieproces, gun een blik achter de schermen en laat het eindresultaat zien!

Meer tips om als zzp’er effectief meer klanten te vinden met Instagram vind je hier.

5. Vloggen

Zzp’ers die het aandurven hun verhaal op video te delen, kunnen daar enorme vruchten van plukken. Via video is het namelijk mogelijk een sterke emotionele connectie te realiseren die de kans op verkopen vergroot.

Tips voor het vinden van klanten via een vlog vind je hier.

6. Fysiek netwerken

We hebben er lang op moeten wachten, dus nu het weer mag slaan we deze tip natuurlijk niet over. Netwerken op evenementen leidt voor veel zzp’ers tot nieuwe klanten en met deze tips netwerk ook jij zo effectief mogelijk.

Is netwerken relatief nieuw voor je en weet je niet zeker hoe te beginnen? Met deze tips vind je een manier van netwerken die goed bij je past.

7. Zoekmachinemarketing

Wanneer potentiële klanten op jouw website terecht komen terwijl ze opzoek zijn naar een oplossing voor hun probleem kan dat goud waard zijn voor je onderneming. Met zoekmachinemarketing krijg je het voor elkaar.

8. Freelanceplatforms

Fiverr en Upwork zijn Internationale platforms, waarmee je in een keer gevonden kan worden door opdrachtgevers over de hele wereld. Ben je nog niet bekend met deze platforms? Lees hier hoe het werkt.

Wil je je toch liever focussen op meer verkopen aan je huidige klanten? Lees dan dit artikel.

TIP!

Wil je meer tijd besteden aan zaken die je leuk vindt en die de meeste omzet genereren? Via Fiverr kun je zaken als design, online marketing en administratie uitbesteden vanaf €5!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.