ZZP Servicedesk

Aantal onverzekerde zelfstandige bouwvakkers neemt toe

Aantal onverzekerde zelfstandige bouwvakkers neemt toe

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Het aantal zelfstandige ondernemers in de bouw met arbeidsongeschiktheidsverzekering daalt behoorlijk, zo meldt Trouw. Dit komt omdat verzekeringen te duur zijn en oudere bouwvakkers vaak geweigerd worden door de verzekeraars. Dat terwijl zzp’ers in de bouw juist een kwetsbare groep is.
Slechts een derde heeft zich verzekerd

Geen polis door te hoog risico

Slechts een derde van de zzp’ers in de bouw heeft zich verzekerd tegen ziekte en ongevallen. Vooral de bouwvakkers van boven de 45 jaar zijn de dupe; verzekeraars willen geen polis aan hen verstrekken, omdat het risico op arbeidsongeschiktheid binnen deze groep groot is. Wanneer een bouwvakker wel verzekerd is, wordt deze verzekering op zestig jarige leeftijd door de verzekeringsmaatschappij beëindigd vanwege het te hoge gezondheidsrisico.
 

Aantal onverzekerde bouwvakkers groeit

Belangenclub Zelfstandigen Bouw ziet een groei in het aantal zelfstandige bouwvakkers. Hierdoor groeit dus ook het aantal onverzekerde bouwvakkers. In vergelijking met 2010 is het aantal verzekerden met 41 procent gedaald.
 

Het belang van verzekeren

Het zware lichamelijke werk in de bouw zorgt voor een verhoogd risico op gezondheidsproblemen en zelfs arbeidsongeschiktheid. Daarom is het dus cruciaal dat zij goed verzekerd zijn. Wanneer een zelfstandige bouwvakker door ziekte niet meer kan werken, komt hij in de bijstand terecht. Wanneer het eigen vermogen te hoog is kom je niet eens in aanmerking voor de bijstand.
 

Alternatieven AOV

Belangrijk is dat er naar alternatieven gekeken wordt zoals een verzekeringscoörporatie. Daarnaast zullen de premies verlaagd moeten worden en de polisvoorwaarden verbeterd.
 

Wil jij de juiste verzekering afsluiten? Neem contact op met een van onze adviseurs.

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

VERGELIJK ONLINE BOEKHOUDPAKKETTEN
AUTO KOPEN OF LEASEN?

Als ondernemer sta je voor tal van keuzes als het om autorijden gaat. Moet je je auto voor zakelijk vervoer kopen of leasen? Hoe regel je het onderhoud? Hoe zit het met de fiscus? Wat voor jou het voordeligst is, hangt af van tal van factoren. Alle informatie vind je in dit gratis whitepaper.

eigen bedrijf beginnen tijdens corona
Financiële crises blijken meer dan eens het startschot voor gigantische ondernemingen. General Motors, Microsoft, Google, Burger King en Salesforce zijn slechts een greep uit…
Je bent ondernemer. Je levert goed werk. Maar op een dag ontvang je een brief met een juridisch toontje. Een cliënt is ontevreden met…
box 3 heffing buitensporig hoog
Het huidige kabinet heeft in het regeerakkoord de ambitie uitgesproken om een box 3-stelsel uit te werken op basis van het werkelijk rendement. In…
Via scenarioplanning jouw overlevingskans vergroten als zzp'er
De coronacrisis heeft het zzp-landschap volledig op zijn kop gezet. Nog nooit was het zo onduidelijk hoe de toekomst eruit zal zien. Als ondernemer…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.