ZZPSERVICEDESK

Alleen maar doen wat je leuk vindt

Alleen maar doen wat je leuk vindt

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
“Ik ben zzp’er geworden omdat ik wil doen wat ík wil. Daarom neem ik alleen klussen aan die ik leuk vind en waar ik gelukkig van word”, vertelt Daniel Lansbergen. De 30-jarige Utrechter runt sinds 1 januari dit jaar zijn eigen bedrijf Artisanal Cuisine. Daarmee houdt hij zich bezig met eten en drinken in de breedste zin van het woord.
Het is zzp’er Daniel Lansbergen gelukt

Cateringbedrijf

Artisanal Cuisine is een soort cateringbedrijf, maar dat woord gebruikt Daniel liever niet. “Wat ik doe is zo breed dat het woord cateringbedrijf mijn onderneming tekort doet. Ik verzorg eten op festivals en evenementen, organiseer cocktailworkshops, maak complete menu’s maar ook kleine hapjes, en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ik bied geen standaard producten aan. Ik neem allerlei soorten opdrachten aan, zolang ik het maar leuk vind en het met eten en drinken te maken heeft.”
 

Jaloers

Veel mensen zullen jaloers zijn op Daniel, want het is hem daadwerkelijk gelukt zijn geld te verdienen door alleen dingen te doen die hij leuk vindt. “Ik werk 80 tot 100 uur per week en ik geniet van alles wat ik doe. Ik wil geen verantwoording hoeven afleggen aan anderen. Als je in de horeca werkt, krijg je vaak te maken met strikte kleding- en omgangsregels. Ik wil zelf kunnen bepalen wat ik draag en op welke manier ik met mijn klanten omga.” Dat deze aanpak werkt, blijkt wel uit het feit dat hij in de eerste twee maanden van 2014 zijn omzetverwachting voor het hele jaar al binnen had.
 

Netwerk

Dit is de 30-jarige niet volledig aan komen waaien. Hij heeft een flink netwerk opgebouwd door de (bij)banen die hij in de horeca heeft gehad. Omdat zijn netwerk zo groot was, kon hij een aantal jaar geleden samen met een vriend een horeca-uitzendbureau starten. “Het ging daarbij om hoogstaande horecakrachten die specialistische functies uitoefenden, zoals sommeliers en barista’s. Door alle kennis die wij in huis hadden, werden we ook steeds vaker gevraagd om proeverijen en workshops te organiseren. Ik merkte dat ik dat veel leuker vond dan het runnen van een uitzendbureau en toen ben ik Artisanal Cuisine gestart.”
 

Geen promotie

Door zijn grote netwerk heeft Daniel nog nooit iets aan promotie hoeven doen. “Ik heb alleen visitekaartjes en een banner. Maar die banner hang ik vaak niet eens op, ik vind het iets goedkoops uitstralen. Als mensen het eten lekker vinden komen ze vanzelf wel naar me toe, ik sta immers zelf het eten klaar te maken. Mijn website is ook niet af en Facebook houd ik niet goed bij. Ik houd van persoonlijk contact en wil op mijn website eigenlijk alleen hebben staan dat mensen me kunnen bellen als ze informatie willen.”
 

Naam

Het enige wat niet direct goed ging bij de start van zijn bedrijf, was het kiezen van de naam. “Ik wilde het eigenlijk Baas Catering noemen. Ik vind het woord ‘baas’ een bepaalde kracht hebben. Ik had gekeken of er al een bedrijf was dat zo heette, maar ik kon niets vinden. Dus ik heb me als Baas Catering ingeschreven bij de KvK. Daarna ben ik voor de zekerheid toch nog even gaan googelen en ontdekte dat er in Amsterdam een bedrijf is dat Baas Events heet. Ik heb ze opgebeld en ze zeiden direct dat ze niet wilden dat ik die naam zou gebruiken, omdat catering en events erg dicht bij elkaar liggen. Dat kon ik begrijpen en daarom heb ik gekozen voor Artisanal Cuisine. Artisanal betekent handgemaakt, ambachtelijk en dat is waar ik voor sta.”
 

Niet altijd zzp’er

Als het aan Daniel ligt, blijft hij niet voor altijd zzp’er. “Ik zou ooit een eigen zaak willen hebbenin Utrecht, met personeel. Nu kook ik veel op lokatie, in mijn eigen keuken of bij mijn ouders. Soms huur ik ook een productiekeuken. Dat is een soort flexwerkplek voor koks. Maar voor ik een eigen zaak begin wil ik wat ik nu doe perfectioneren. Ik ben heel blij met wat ik doe, maar het kan altijd beter.”
 
Meer weten over Daniel? Klik hier.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact via telefoon
  • Persoonlijk contact via chat
  • Persoonlijk contact via whatsapp
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Meer dan 20 downloads & checklists
  • Toegang tot het ZZP netwerk
  • Netwerk en kennis events

€ 12,50

 p/m

Urenregistratie
Uren registreren is van groot belang | Keeping Urenregistratie is voor elke zzp’er enorm belangrijk. Of het nu gaat om het urencriterium waar je…
Je wilt als zzp’er geld lenen voor privédoeleinden bij een financiële instelling, zoals een bank. Dit kan zijn voor de aanschaf van consumenten goederen…
Legally SMART is een interactieve workshop waarbij je vanuit een juridisch perspectief naar jouw bedrijf gaat kijken….
Er zijn zorgvragers die een persoonsgebonden budget (pgb) ontvangen van de overheid. Hiermee kunnen zij zelf de zorg en de zorgaanbieder ‘inkopen’. Bij een…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.