ZZPSERVICEDESK

Als zzp’er onbezorgd de wereld over

Als zzp’er onbezorgd de wereld over

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
De website van fotograaf Stefan van der Kamp staat vol met prachtige foto’s die hij tijdens zijn reizen gemaakt heeft. De afgelopen jaren heeft hij rondgereisd door onder andere Peru, Bolivia, Cambodja, Vietnam en Zuid-Afrika. Deze zomer gaat hij voor twee weken naar Frankrijk met zijn vrouw en zoontje van anderhalf. Hiermee bewijst hij dat je als zelfstandig professional zonder problemen op vakantie kunt gaan.
Interview met fotograaf Stefan van der Kamp | Stefan van der Kamp Fotografie
“Ik heb drukkere en rustigere periodes. Je kunt het vergelijken met een boer, die heeft een drukke oogsttijd en een tijd waarin hij vrijwel niets te doen heeft. Ik zorg ervoor dat ik in de rustige periode op vakantie ga. Ik fotografeer veel bruiloften en er wordt niet zo veel getrouwd in de zomervakantie, daarom kunnen we nu lekker twee weken naar Frankrijk”, vertelt Stefan.
 

Eerder terug

Toch heeft zijn bestaan als zzp’er dit keer invloed op de lengte van zijn vakantie. “Ik ben gevraagd een bruiloft te fotograferen en daarom gaan we vier dagen eerder terug dan we eigenlijk gepland hadden. Als de bruiloft midden in de vakantie was gevallen had ik het niet gedaan, maar nu kon het wel. In goed overleg met mijn vrouw uiteraard.”
 
Deze ene opdracht is een uitzondering op zijn eigen regel. “Eigenlijk ben ik er heel strikt in. Ik neem nooit opdrachten aan in mijn vakantie en ook nooit op zondagen. Als ik op zondag ook nog eens zou werken zou ik mijn gezin bijna nooit zien. Ik geloof er heilig in dat we niet altijd aan het werk hoeven te zijn. De zondag is een dag om plezier te hebben en tijd te maken voor vrienden en familie.”
 

Tarief

Ondanks zijn strikte ‘geen werk tijdens de vakantie-beleid’, houdt het werk toch niet helemaal op. “Ik zorg wel dat ik mijn telefoon bij de hand heb en ik check ook mijn werkmail, maar niet zo vaak als normaal. Ik speel met het idee dat uit te besteden. Er zijn bedrijven die tijdens je vakantie je mail kunnen beantwoorden en telefoon op kunnen nemen. Misschien dat dat wel iets voor mij is.”
 
Om met een gerust hart en met enige regelmaat op reis te kunnen zet Stefan gedurende het jaar geld opzij. “Daar moet je ook wel rekening mee houden als je je tarief vaststelt. Je moet in je prijs incalculeren dat je ook wel een keertje op vakantie wilt. En daarnaast extra veel gas geven in drukke periodes, zodat je veel inkomsten hebt.”
 

Terrassen op Java

Hoewel hij fotograaf is, gaan zijn professionele spullen niet mee om vakantiekiekjes mee te maken. “Dat doe ik gewoon met een compactcamera of mijn telefoon. Mijn apparatuur is veel te duur om mee te nemen, stel dat het gestolen wordt of kapot gaat.” Toch heeft hij wel eens geld verdiend aan zijn vakantiefoto’s. “Toen ik in Indonesië was kwam ik iemand tegen met een mooie, professionele camera. Die heb ik toen even geleend en een van de foto’s die ik daarmee gemaakt heb, heb ik uiteindelijk verkocht. Dat was een foto van terrassen met ondergaande zon op Java.”
 
Een foto van Stefans vrouw en zoon, gemaakt in Zuid-Afrika.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact via telefoon
  • Persoonlijk contact via chat
  • Persoonlijk contact via whatsapp
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Meer dan 20 downloads & checklists
  • Toegang tot het ZZP netwerk
  • Netwerk en kennis events

€ 12,50

 p/m

Urenregistratie
Uren registreren is van groot belang | Keeping Urenregistratie is voor elke zzp’er enorm belangrijk. Of het nu gaat om het urencriterium waar je…
Succesvol ondernemen, voor veel mensen is het een droom. Er zijn genoeg redenen te bedenken om je eigen bedrijf te starten, maar vaak nog…
Legally SMART is een interactieve workshop waarbij je vanuit een juridisch perspectief naar jouw bedrijf gaat kijken….
Sabine Klykens begeleidt en verzorgt kinderen en jongvolwassen (0-18 jaar) met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het verzorgen en opvoeden van kinderen met een…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.