ZZPSERVICEDESK

Altijd face-to-face communiceren en tijd besparen

Altijd face-to-face communiceren en tijd besparen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Je hebt een nieuwe klant, dat is goed nieuws. Wat minder is, is dat zijn bedrijf in Groningen zit en jij in Middelburg woont. Dat betekent ruim drie uur heen rijden voor een kennismakingsgesprek of een tussentijds overleg, en drie uur terug. Gelukkig bestaat er videoconferencing.
Doe jij al aan videoconferencing?
Bepaalde dingen bespreek je niet over de telefoon met je klanten. Je hebt non-verbale communicatie nodig om echt goede gesprekken te voeren, zeker als je je klanten niet goed kent. Daarom zal je voor dat soort gesprekken en overleggen naar je klant toe moeten. Daarnaast is het altijd prettiger om face-to-face te communiceren dan telefonisch. Maar dan ben je reistijd, en al snel een dagdeel, kwijt. Daarom is het verstandig om videoconferencing op te nemen in je workflow.
 

Skype

Er zijn verschillende programma’s waarmee je ‘met beeld kunt bellen’ met je klanten. De bekendste is Skype. Hier kun je een account aanmaken en onbeperkt videobellen met anderen die ook een account hebben. Zolang het een-op-een-gesprekken zijn is dit gratis, maar als je met meerdere mensen tegelijk wilt videobellen moet je een premium account nemen. Dit kost 6,99 euro exclusief btw.
 

Google Hangouts

Een andere mogelijkheid is Google Hangouts. Je maakt een Google+-account aan en kunt zo gratis videobellen met maximaal tien mensen tegelijk. Als je iets aan de hele wereld te vertellen hebt, kan dat ook. Met Hangouts on Air kun je een luitzending opnemen, die live te zien is via Google+, YouTube en je eigen website. Je kunt tijdens de uitzending zien hoeveel mensen er meekijken. Je Hangouts on Air worden automatisch op je YouTube-kanaal opgeslagen.
 

Facetime

Je kunt ook via Facetime contact hebben met je klanten. De service is gratis, alleen moet je wel in het bezit zijn van een Apple-device en degene met wie je wilt spreken ook. 
 

Tijd besparen

Skype, Google Hangouts en Facetime zijn de bekendste videoconferencing-programma’s, maar er zijn meer aanbieders. Welke je ook kiest, deze manier van contact houden met je klanten gaat je veel tijd opleveren.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact via telefoon
  • Persoonlijk contact via chat
  • Persoonlijk contact via whatsapp
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Meer dan 20 downloads & checklists
  • Toegang tot het ZZP netwerk
  • Netwerk en kennis events

€ 12,50

 p/m

ComputerComputer
presenteren masterclass
Zo vertel je wie je bent en waar je goed in bent Pijn en problemen Veel zzp’ers verkopen te weinig omdat ze laaiend enthousiast…
Urenregistratie
Uren registreren is van groot belang | Keeping Urenregistratie is voor elke zzp’er enorm belangrijk. Of het nu gaat om het urencriterium waar je…
Presenteren
Tips voor een onvergetelijke presentatie Sommige mensen denken dat een speciaal talent vereist is om presentaties te geven. Niets is echter minder waar. Spreken…
Succesvol ondernemen, voor veel mensen is het een droom. Er zijn genoeg redenen te bedenken om je eigen bedrijf te starten, maar vaak nog…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.