ZZP Servicedesk

AOV: zin of onzin?

AOV: zin of onzin?

Het is gebeurd! Ik ben arbeidsongeschikt. Ik hoop voor niet al te lange tijd, maar ondertussen is het wel zo. Ik heb een ontsteking in mijn polsgewricht, waardoor ik mijn rechterpols niet mag gebruiken. Hij zit braaf verpakt in een brace. De tweede brace welteverstaan, de eerste brace is helaas al kapot. En nee, dat kwam niet omdat hij van slechte kwaliteit was. Ik ben namelijk een van de zzp’ers die geen AOV heeft afgesloten…

Blog Helma Lensen-Aertssen | Goacid
Ik dacht altijd dat het mij niet zou overkomen. Ik bedoel, ik was begin dit jaar nog werkverslaafd. Ik had altijd de illusie dat er geen ziekte of verwonding zo erg kon zijn dat ik in ieder geval niet nog een beetje kon werken. Achteraf gezien is er dus eigenlijk niet zoveel voor nodig. Ik ben rechts, ik doe alles rechts. Schrijven, de muis bedienen, drinken, eten, mijn haren borstelen. AL-LES!

Rust

Nadat mijn eerste brace al na een week compleet aan flarden was heb ik me toch nog maar eens achter mijn oren gekrabbeld. Met links welteverstaan, rechts werd het steeds slechter. Ik kon mijn pols steeds minder bewegen. Mijn verwoede pogingen om met links te leren muizen leverde alleen een verwoeste muis op (uit frustratie is hij door de kamer gevlogen). De poging om de technologische snufjes optimaal te benutten leidde tot een telefoon die helemaal niets meer deed (mijn voice-dingetje heb ik dus nog niet helemaal door) en een pc die nu opgeschoond moet worden van allerlei virussen (oepsie). Er zat niets anders op… Rust.

Alles tegelijk

En als die pols nu het enige was. Nee, ik leek alles tegelijkertijd te krijgen en ik etterde al een tijdje met mijn gezondheid. Nu ben ik absoluut niet iemand die voor een verkoudheidje thuisblijft, maar als je vervolgens dingen als maagzweer en een dubbele longontsteking van de dokter hoort, gevolgd door een pols die er gewoon mee uitscheidt, dan moet ik misschien toch concluderen dat mijn kerstvakantie iets eerder begint dan gepland.

Buffer

En dat is Kwalitatief Uitermate Teleurstellend!! Ik heb namelijk geen AOV-verzekering. En in mijn geval betekent ‘niet werken’ toch echt ‘geen inkomsten’. En laat ik daar nou net geen rekening mee gehouden hebben in een dure decembermaand, in de afsluiting van de lancering van Femmomenaal én met de afsluiting van dit werkjaar. Natuurlijk had ik een buffertje, maar zonder inkomsten ga je daar heel hard doorheen.

Voornemen

Afgelopen week was ik bij Week van de Ondernemer. Ik heb daar gesproken met mensen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandig ondernemers. Het is voor het eerst dat ik nu ervaren heb wat het me kost als ik niet kan werken, of in ieder geval een heel stuk minder kan werken, en het is dan ook voor het eerste dat ik het nut van zo’n verzekering inzie. Ondanks dat ik nooit goede voornemens maak denk ik toch dat ik nu een keer een uitzondering maak. Ik ga binnenkort een AOV afsluiten, uiterlijk voor het einde van het jaar!
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere artikelen over verzekeringen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!