ZZPSERVICEDESK

Bloggen is voor amateurs!

Bloggen is voor amateurs!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Bloggen, een begrip dat niet meer weg te denken is uit de hedendaagse internet- en marketingcultuur. Eigenlijk is het niets anders dan jouw kennis op een leuke manier overbrengen op klanten, relaties en prospects.
Blog van Nanette van Wezel | Wezenlijk Veranderen
In mijn trainingen en coachingsessies voor ondernemers hoor ik vaak dat ondernemers stoeien met de vraag of ze wel of niet moeten gaan bloggen. Ze twijfelen of ze wel genoeg interessante informatie te melden hebben en of ze überhaupt wel over voldoende schrijverstalent beschikken om een goede blog te kunnen schrijven.
 
Ik verzeker mijn klanten altijd dat bloggen ook voor amateurs is. Je hoeft geen topschrijver of taalpurist te zijn. Als je maar schrijft vanuit je hart en ervoor zorgt dat je een verhaal hebt waar je klanten iets aan hebben.
 
Om je op weg te helpen een paar tips om een begin te maken met jouw eerste blog:
 

Schrijf over zaken die jouw klanten interessant vinden

Maak een lijstje van onderwerpen waar jouw klanten mee bezig zijn en die zij interessant vinden. Kijk eens naar waar ze bijvoorbeeld moeite mee hebben en mee stoeien. Ga naar aanleiding hiervan eens een verhaal schrijven met verhalen uit de praktijk. Een blog waar een verhaal in zit van een persoon wordt beter gelezen dan wanneer je in abstracte begrippen blijft praten.
 
Bart (grafisch vormgever en een klant van mij) hoorde vaak terug van zijn klanten dat ze het zo irritant vonden dat ze hem iedere keer moesten inschakelen wanneer ze een simpele foto moesten bewerken. Daarom heeft Bart een blog geschreven over hoe je in een aantal simpele stappen een foto kunt bewerken. Deze blog werd erg veel gelezen en gedeeld op social media. Een typisch geval van echte waarde weggeven.
 

Wees transparant en laat jezelf zien

Je mag gewoon laten zien wat jij moeilijk vindt, daar smullen lezers van. Weet je waarom? Omdat ze jou willen zien en niet iemand anders. Ik had laatst een vlog gemaakt met als titel ‘’Mijn meest gemaakte fouten op facebookgebied’. Deze is echt heel erg goed bekeken, dat komt mede doordat ik andere ondernemers een kijkje geef in mijn keuken en laat zien dat iedereen fouten maakt. Ik wil dat ondernemers iets aan mijn vlog hebben en niet ook die fout maken.
 

Kom over de schrijfdrempel en ga het gewoon doen

De beste manier om bloggen te leren is door het simpelweg te doen. Het hoeft echt niet meteen perfect te zijn. Laat het lezen door een aantal bekenden en vraag ze om feedback. Beperk het aantal mensen aan wie je feedback vraagt tot maximaal vier, want anders zie je door de bomen het bos niet meer.
 
Ik heb mijn allereerste blog ook rondgestuurd naar een aantal relaties en feedback gevraagd in ruil voor een kopje koffie met appeltaart. Dit was een duidelijke win-win situatie. Ik had namelijk waardevolle feedback gekregen en één van deze relaties is klant geworden na onze koffie-met-appeltaart-date.
 
Wanneer komt jouw eerste blog online?

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact via telefoon
  • Persoonlijk contact via chat
  • Persoonlijk contact via whatsapp
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Meer dan 20 downloads & checklists
  • Toegang tot het ZZP netwerk
  • Netwerk en kennis events

€ 12,50

 p/m

Anne Smeulders
Column Anne Smeulders | Trouwmeisjes Op 22 juni 2019 vond de KVK Startersdag in Utrecht, Den Haag en Eindhoven plaats. ZZP Servicedesk stond in…
Legally SMART is een interactieve workshop waarbij je vanuit een juridisch perspectief naar jouw bedrijf gaat kijken….
Er zijn zorgvragers die een persoonsgebonden budget (pgb) ontvangen van de overheid. Hiermee kunnen zij zelf de zorg en de zorgaanbieder ‘inkopen’. Bij een…
Je hebt de knoop doorgehakt en gaat voortaan als zelfstandige door het werkzame leven. De voorbereidingen kunnen beginnen. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.