ZZPSERVICEDESK

Boekhouding grote bron van ergernis voor ondernemers

Boekhouding grote bron van ergernis voor ondernemers

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
De administratie is voor veel ondernemers een struikelblok. Ruim een derde vindt het efficiënter maken van de administratie de grootste uitdaging. Dit blijkt uit de MKB Cloud Barometer 2014 van Exact en KPN.
Ruim een derde vindt administratie niet efficiënt genoeg
Weinig mensen staan te springen als het tijd is de administratie te doen. Uit de Barometer blijkt dat het voor veel ergernissen zorgt onder ondernemers. Een kwart van de 649 respondenten vindt dat de boekhouding te veel tijd en geld kost. Daarnaast zegt 34 procent niet in staat te zijn administratieve taken op tijd af te ronden en daardoor druk te ervaren. Als klanten sneller hun facturen zouden betalen, zou dat veel stress schelen, stelt 24 procent van de ondervraagden.
 

In de cloud

Het werken in de cloud is al enige tijd in opmars. Clouddiensten bieden de mogelijkheid gegevens en bestanden online op te slaan zodat je er altijd en overal bij kunt. Boekhouden in de cloud blijkt van alle clouddiensten het meest populair onder ondernemers. Een kwart maakt hier gebruik van en 12 procent overweegt een dergelijke dienst te gaan gebruiken.
 
Hoewel het gebruik van dit soort diensten in opkomst is, blijkt hieruit dat ruim de helft van de ondernemers niet in de cloud boekhoudt en dit ook niet overweegt. “Ondernemers werken gemiddeld ongeveer 8 – 10 jaar met een boekhoudpakket. Veel ondernemers werken nog op een traditionele manier, met een pakket dat op een server of pc van de ondernemer zelf draait. De ‘cloud’ is relatief nieuw en bestaat eigenlijk nog maar vier à vijf jaar”, zo verklaart Sebastiaan de Jong, Business Director Cloud Solutions Exact de cijfers.
 

Besparen

Financieel gezien is het eigenlijk niet handig dat veel ondernemers nog op de traditionele manier boekhouden, legt De Jong uit: “Je bespaart alleen al aan opstartkosten 50 procent, want je hebt geen hardware meer nodig. Je hoeft ook geen software meer zelf te installeren. Op de lange termijn levert het draaien van je boekhouding in de cloud een totale besparing op van 20 tot 25 procent.”
 
Veel ondernemers hebben nog hun twijfels over de beveiliging van de cloud. De Jong: “In onze algemene voorwaarden staat duidelijk vermeld dat de gegevens van onze klanten niet door ons of door anderen gebruikt worden. Dat houdt ook in dat als een klant de clouddienst opzegt, wij alle data verwijderen. Daarna kunnen wij er ook niet meer bij.”

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact via telefoon
  • Persoonlijk contact via chat
  • Persoonlijk contact via whatsapp
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Meer dan 20 downloads & checklists
  • Toegang tot het ZZP netwerk
  • Netwerk en kennis events

€ 12,50

 p/m

Urenregistratie
Uren registreren is van groot belang | Keeping Urenregistratie is voor elke zzp’er enorm belangrijk. Of het nu gaat om het urencriterium waar je…
Maak je de overweging om jouw eenmanszaak in te brengen in een besloten vennootschap (BV)? Je kunt dit nog doen met terugwerkende kracht tot…
Als je in 2018 btw betaald hebt in een ander EU-land, kun je dit uiterlijk 30 september 2019 terugvragen bij de Belastingdienst. Hoe werkt…
Je boekhouding kan een tijdrovende en complexe klus zijn. Bovendien loop je het risico fouten te maken, die tot torenhoge boetes van de Belastingdienst…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.