ZZPSERVICEDESK

Boomhutten, tuinhuizen & een taartjestruck

Boomhutten, tuinhuizen & een taartjestruck

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Boomhutten bouwen en er nog geld mee verdienen ook: dat doet creatief timmerman Valentijn Hutte (37). Hoe maakte hij van zijn hobby zijn werk?
Valentijn Hutte bouwde voor zijn vriendin een rijdend restaurant
Zo’n vijftien jaar geleden volgde Valentijn de opleiding tot hovenier. Daarnaast werkte hij als leraar op een groenschool. “Dat heb ik acht jaar met plezier gedaan, maar ik merkte toch dat ik het miste om dingen te maken,” vertelt hij. “Alles wat ik met leerlingen in elkaar zette, moesten we aan het eind van de les weer afbreken.”
Om het gemis te compenseren, legde hij in zijn vrije tijd tuinen aan bij vrienden en familie. Van gerecycled materiaal maakte hij tuinhuizen en boomhutten.

 

Nooit twee keer hetzelfde

“In 2009 waagde ik de sprong en begon voor mezelf als timmerman,” vertelt Valentijn. “Ik werk aan creatieve opdrachten: ik maak bijna nooit twee keer hetzelfde. Ik bouw het liefst met bestaande materialen en vind het leuk als mijn klanten zelf ook meewerken. Dat leraarschap zit er toch in, ik vind het leuk om mensen iets te leren. En samenwerken is ook veel leuker. Op die manier krijgen kinderen bijvoorbeeld echt het gevoel dat het hún boomhut is.”
 

Verrassing

Op dit moment heeft de creatief timmerman het druk, vooral met het ombouwen van busjes. De eerste foodtruck die hij bouwde was voor zijn vriendin Annemarie. Een paar jaar geleden werkte zij nog in de horeca, maar droomde ervan om haar geld te verdienen met taarten bakken op festivals. Voor haar verjaardag toverde Valentijn samen met haar zus een caravan om tot een rijdende bakkerij. “Ze was blij verrast! Ze zegde haar baan op en sindsdien werkt ook zij als zelfstandig ondernemer. Met haar foodtruck Suiker&bloem serveert ze taartjes op festivals, feesten en bruiloften.”
 

Drukte

“Samen kunnen we best rondkomen van ons werk. We kunnen nog steeds de pijnboompitjes op de sla eten, zeggen we tegen elkaar,” vertelt Valentijn. “Het allerbelangrijkste is dat we doen wat we leuk vinden.”
 
Hij gaat regelmatig met zijn vriendin mee naar festivals en komt zo ook nieuwe opdrachtgevers tegen. “Foodtrucks zijn echt een trend. Ondernemers willen ze het liefst zelf bouwen, want dat is goedkoper en het resultaat is uniek. Ik kan ze daarbij helpen.”
 

Nooit hetzelfde

De afwisseling maakt het werk uitdagend. “Iedere truck is anders. Je leert op die manier steeds weer nieuwe nieuwe dingen.” Valentijn hoopt dat hij over een paar jaar nog steeds bezig is met hutten en foodtrucks, maar uitgroeien tot groot bedrijf ziet hij niet zitten. “Ik ben voor mezelf begonnen om toffe dingen te bouwen en niet perse om een groot bedrijf te hebben. Als het druk is, werk wel graag samen met andere zzp’ers. Gelukkig heb ik een groot netwerk om me heen dat ik kan inschakelen. Dat is niet alleen handig en gezellig, maar zo kun je ook nog van elkaar leren.”

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact via telefoon
  • Persoonlijk contact via chat
  • Persoonlijk contact via whatsapp
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Meer dan 20 downloads & checklists
  • Toegang tot het ZZP netwerk
  • Netwerk en kennis events

€ 12,50

 p/m

ComputerComputer
Succesvol ondernemen, voor veel mensen is het een droom. Er zijn genoeg redenen te bedenken om je eigen bedrijf te starten, maar vaak nog…
Sabine Klykens begeleidt en verzorgt kinderen en jongvolwassen (0-18 jaar) met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het verzorgen en opvoeden van kinderen met een…
In 1981 kwam Cees Lansbergen met het idee om een hardloopwedstrijd te organiseren door de IJtunnel tussen Zaandam en Amsterdam. Het was niet de…
Je kunt je (bedrijfs)auto steeds beter beveiligen, maar tegelijkertijd worden autodieven steeds handiger. Een nieuwe trend op het gebied van autokraak is ‘relay attack’….

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.