ZZP Servicedesk

De agenda van animator Alicia Zwart

De agenda van animator Alicia Zwart

Heb je vaak het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten? En vraag je je af hoe collega-zzp’ers hun tijd indelen? ZZP Servicedesk geeft je een kijkje in de agenda’s van zelfstandig professionals. Dit keer heeft werkende moeder en animator Alicia Zwart van All-icia 2D-Animaties bijgehouden wat zij doet tijdens haar werkdag.

Thuiswerken met een dochter van bijna 1 in huis

Maandag 16 februari 2015

08.00 uur De wekker gaat. We horen net nog het laatste stukje van het nieuws en we slapen nog even door. Totdat Emily (bijna 1) wakker begint te worden. Voor de verandering haal ik Emily uit bed. Normaal doet Maarten dat. We spelen even, ik maak beneden een flesje melk, en ik bereid twee kopjes oploskoffie voor. Gooi er per ongeluk lauw water in (omdat ik ook nog een papje voor Emmy zou maken). Koffie dan maar in de magnetron (achteraf te kort). Ondertussen bedenk ik wat ik nog allemaal moet doen. Ik heb twee opdrachten die bijna af zijn en ik moet nog een wijziging van de voorlopige aanslag van 2015 doorgeven aan de belastingdienst (het wijzigingsformulier lijkt nota bene precies op een jaaraangifte, maar ik neem aan dat ik niet alles 100 procent goed hoef in te vullen, omdat het om een schatting gaat).
09.30 uur Maarten gaat alvast ontbijten, terwijl ik me aankleed en daarna ga ik ook naar beneden. Maarten vraagt of ik een aflevering van Agents of S.H.I.E.L.D. wil kijken. Ik twijfel even, maar besluit wijs dat ik eerst mijn werk moet doen. Maarten gaat weer naar boven om Emily te verschonen en aan te kleden. En ik geniet ondertussen van mijn speltbrood, terwijl ik al mijn appjes check.
09.45 uur Het is tijd voor een tweede kopje koffie. En deze keer stel ik voor om die aflevering te kijken. Dat is toch wel leuk en ontspannend. Emily gaat naar bed en zal ongeveer wakker worden na een uur of twee.
11.00 uur Ik zit eindelijk achter de computer en vul het wijzigingsformulier in. Vaak als ik iets niet snap googel ik even en in het geval van belastingsdingen vind ik nooit wat ik zoek.
12.10 uur Klaar! Ik maak snel de lunch klaar voor Maarten en voor mezelf. Hij moet 13.00 uur op zijn werk zijn.
12.30 uur Emily wordt wakker. Ik snijd een boterham in stukjes en maak een flesje melk. Na twee stukjes heeft ze geen zin meer en is het ineens 12.57 uur. Om 13.00 uur begint de ‘Speelgroep’. Met een groepje mama’s spreken we elke week bij iemand af en gaan we gezellig thee drinken, terwijl de kindjes aan het spelen zijn en meestal doen we ook nog een leuke activiteit.
Ik pak snel alle spullen bij elkaar die ik nodig heb, rek me nog even goed uit (waarbij ik een aantal spieren verrek) en ga met de auto naar de speelgroep (het is net te ver om te fietsen).
Na een middag taart (combi van arretjescake, brownie en worteltaart) eten, spelen en wandelen, met de baby’s in draagdoeken, ga ik weer naar huis.
16.00 uur Emily had al even geslapen, misschien wil ze nog wel een dutje doen? Helaas… Ze is helemaal hysterisch. Ik geef haar wat pap, maar het helpt niet. Ze strekt zich helemaal uit. Misschien kramp ofzo… Dan nog maar wat melk proberen.
Eindelijk is ze weer blij. Totaal niet moe, dus ik pak een kopje koffie, mijn breiwerk, tv aan en pak wat speelgoed, zodat Emily voor me op de grond kan spelen.
18.15 uur Emily is eindelijk moe en ik leg haar in bed. Ik warm de soep op van de dag ervoor. Maarten is om 18.35 uur weer thuis. We eten gezellig aan tafel. We besluiten nog een aflevering van Shield te kijken. Eerst nog even het nieuws.
Als we net een minuut aan het kijken zijn, begint Emily boven te huilen. Etenstijd! We geven haar ook wat soep en melk en ze speelt nog even, terwijl wij verder kijken (met een bakje koffie natuurlijk).
Normaal ga ik om 20.00 uur sporten, maar vanwege die verrekte spieren stel ik dat uit naar morgen.
20.30 uur We brengen samen Emily naar bed en Maarten gaat naar beneden om te gamen op zijn playstation. Eindelijk kan ik aan het werk. Eerst even een kopje koffie halen, social media doen en daarna bezig met het afmaken van een stripverhaal over stofwisselingsziekten.
00.00 uur Het stripverhaal is nu écht bijna af. Nog drie pagina’s aanpassen en morgen krijg ik het geluid voor een animatie die verder al af is. Ik krijg nog een mail of ik woensdag kan afspreken om het te hebben over animaties voor het onderwijs. Die dag zit al helemaal vol, dus even bedenken hoe ik dat ga plannen.
Dan kom ik er ineens achter dat ik ergens een verkeerd bedrag heb genoemd bij de wijziging vanmorgen… Ik ga naar bed (00.30 uur)!
Wil jij anderen ook een kijkje in je agenda geven? Meld je aan voor deze rubriek door te mailen naar Redactie@zzpservicedesk.nl
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.