ZZP Servicedesk

De agenda van fotografe Meral Soydas

De agenda van fotografe Meral Soydas

Heb je vaak het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten? En vraag je je af hoe collega-zzp’ers hun tijd indelen? ZZP Servicedesk geeft je een kijkje in de agenda’s van zelfstandig professionals. Dit keer heeft fotografe Meral Soydas bijgehouden wat zij doet tijdens haar werkdag.

Geheugenkaartjes en files
07.10: De wekker van mijn vriend gaat. Ik draai me nog eens om 🙂
07.45: In bed maak ik een rondje social media en plaats ik mijn ‘dagelijke Instagram foto’
08.00: Uit bed en in pyjama met koffie open ik mijn laptop. Ik wil vandaag mijn selectie van de bruiloft van afgelopen weekend afmaken.
09.30: Ik verstuur nog een aantal belangrijke mails, maak mijn selectie af en mail degene die mijn foto’s zal gaan bewerken. Omdat het momenteel zo druk is dat het niet allemaal alleen aan kan. Wat een luxe!
10.45: Een collega belt voor overleg.
11.00: SHIT! Ik bedenk me dat ik een aantal foto’s van de dag mis in mijn selectie. Gelukkig zijn er genoeg back-ups. Ik herstel er een, kies de foto’s die ik mis, sla het pakketje op en exporteer het geheel.
11.20: Ik verwissel nog gauw de batterijen in alle laders zodat ik komend weekend tijdens de volgende bruiloft weer allemaal volle batterijen in mijn tas heb zitten.
11.30: Snel douche ik en eet ik wat.
12.00: Op de fiets naar de stad om extra geheugenkaartjes te halen. Beter te veel dan te weinig van die dingen 🙂 Ik schiet gelijk de Kathmandu in om een backpack aan te schaffen voor mijn reis van drie maanden die aan het einde van het jaar gepland staat.
14.15: Snelle lunch. Ik pak mijn tas voor de shoot van straks.
14.40: In de auto naar Den Bosch om een zzp-schilder te fotograferen, voor VrijeStijl nummer 4 alweer.
15.20: Ik maak kennis met Carel, leg mijn werkwijze uit en we gaan aan de slag. Hij schildert, ik fotografeer hem. Omdat ik graag opties wil hebben qua foto’s  klimmen we ook nog even het dak op zodat ik wat variatie heb straks.
16.00: Ik rijd weer naar huis. Vlak voor Utrecht file. Balen!
17.00: Thuis even wat puinruimen: de vaatwasser moet nog uitgepakt, de huiskamer is een bende en straks komen er vrienden en familie eten dus ik bedenk ook vast wat ik zal koken.
17.30: Snel check ik nog even mijn mail. Ondertussen laad ik de foto’s in op mijn computer, selecteer alvast de 15-20 beste uit de 150 die ik geschoten heb. Hier zal later nog een kwart van overblijven.
18.15: Boodschappen doen en vast koken.
19.00: Ik open een wijntje en wacht op het gezelschap. Ondertussen komt mijn vriend thuis van zijn werk en die eet vast want hij moet straks hockeytraining geven.
22.45: Iedereen is weg en de keuken is weer enigszins toonbaar. Ik open de laptop en bewerk de foto’s die ik eerder uitgekozen heb. Daarna verstuur ik ze gelijk naar Nerina van ZZP Servicedesk. Ook check ik nog snel even mijn website en pas wat kleine dingen aan.
23.45: De laptop gaat aan de kant. Ik doe nog één batterijwissel en plof dan tevreden op de bank. Heerlijk dagje, maar zoals gewoonlijk ging het veel te snel voorbij 🙂
Wil jij ook met jouw agenda op ZZP Servicedesk komt te staan? Meld je dan aan door te mailen naar redactie@zzpservicedesk.nl.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.