ZZP Servicedesk

De agenda van tekstschrijver Niobe Moen

De agenda van tekstschrijver Niobe Moen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Heb je vaak het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten? En vraag je je af hoe collega-zzp'ers hun tijd indelen? ZZP Servicedesk geeft je een kijkje in de agenda's van zelfstandig professionals. Dit keer de agenda van tekstschrijver Niobe Moen.
Rijden, typen en mailen
06:45 – Als de wekker gaat, betekent dat gelijk actie: opstaan, douchen, kinderen aankleden, samen ontbijten, broodtrommels maken en rugtasjes vullen.
08:10 – We springen op de fiets naar school en ik zeg mijn meisjes daar gedag. Als de school straks weer uitgaat, haalt opa ze op.
08:35 – Bij terugkomst zet ik koffie, maak ik de houtkachel aan, klap mijn laptop open en begin meteen. Ik schrijf een voorwoord en toelichting voor een eenmalig tijdschrift, uit naam van mijn opdrachtgever. Het is even puzzelen en zoeken naar de juiste boodschap, maar uiteindelijk klopt het, van de eerste letter tot de laatste punt. Lekker moment.
11:00 – Tijd voor mailtjes. Ik verstuur het voorwoord, mail een aantal artikelideeën naar een andere opdrachtgever en beantwoord een uitnodiging voor een lancering van een tijdschrift.  En ik doe een rondje sociale media en scan online krantenkoppen.
11:35 – Ik bel mijn contact bij een agrarisch bedrijf, omdat ik benieuwd ben of ze zich kunnen vinden in de aangeleverde teksten voor twee folders en een brief. En dat is gelukkig zo. Ik noteer een paar kleine wijzigingen en beloof die vandaag nog toe te voegen.
11:45 – Ik pak mijn spullen en stap in de auto naar Amsterdam voor een lunch met een zzp-collega. Ik heb hem ooit geïnterviewd en sindsdien lunchen we regelmatig om bij te praten. En leuk: sinds kort doen we samen ook een project waarbij ik zijn (zakelijke) relaties interview voor testimonials voor blogs, folder en site.
14:35 – Op de terugweg rijd ik langs m’n boekhouder om er een map bankafschriften en bonnen voor de btw-aangifte af te leveren. Ik ben elke keer weer oprecht blij dat hij dit afhandelt (en ik niet).

15:05 – Terug op het honk waar een mailtje over een factuur even aandacht vraagt.

15: 20 – Ik voeg de laatste wijzigingen toe aan de teksten voor het bedrijf dat ik vanochtend belde en lees het nog een keer met een scherpe blik en een rode pen in de aanslag door. Dan verstuur ik de definitieve versie.
15:55 – Morgen werk ik als freelance redacteur op de redactie van een groot weekblad. Ontzettend leuk om als zzp’er ook collega’s te hebben en aan gezamenlijke doelen te werken. Ik zoek alvast leuke artikelideeën en bedenk waar ik morgen over schrijf.

16: 35 – Laatste klusje van de dag: ik surf naar wat sites van ontwerpers die me op weg kunnen helpen met m’n site. En o ja, op de valreep werk ik ook nog mijn urenregistratie bij.

17:20 – Frisse lucht, dat heb ik nodig. Ik besluit mijn hardloopschoenen aan te trekken voor een rondje rennen. Even de wind door m’n gedachten!
18:15 – Snel douchen, voordat de kinderen zo thuiskomen. Als ze een kwartiertje later thuis zijn, kletsen we de dag door en niet veel later begint het naar-bed-brengen-ritueel.
20:20 – Met een schuin oog zie ik mijn smartphone oplichten. Ik beantwoord nog even dit mailtje en ga dan offline. Morgen weer een dag.

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

Soms loopt je hoofd over omdat je zo veel dingen moet doen als zelfstandig ondernemer. Om er zeker van te zijn dat je geen…
Plus: is de inrichting van een kantoor aan huis aftrekbaar?
Als zzp’er kun je veel kosten besparen door kantoor aan huis te houden. Je rekent direct af met huur- en reiskosten. Maar kun je…
Fiets gebruiken als ondernemer
Als je niet altijd ver hoeft te reizen, is het misschien handiger om een fiets van de zaak te nemen dan een auto. Behalve…
Heb jij als zzp’er een nieuwe auto op het oog? Het kan voordelig zijn een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Waar moet je precies…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.