ZZP Servicedesk

De agenda van trainer & coach Louise Hildebrand

De agenda van trainer & coach Louise Hildebrand

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Heb je vaak het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten? En vraag je je af hoe collega-zzp'ers hun tijd indelen? ZZP Servicedesk geeft je een kijkje in de agenda's van zelfstandig professionals. Dit keer heeft trainer en coach Louise Hildebrand van Mental Fitness 4U bijgehouden wat zij doet tijdens haar werkdag.
Bodybalance, bodypump en lesgeven aan studenten
07.00 uur Ik word wakker, maar draai me nog een keertje om. Ik bedenk me hoe heerlijk het is om zelfstandige te zijn. Geen baas die op me wacht of aan wie ik verantwoording hoef af te leggen.
 
07.30 uur Ik hoor mijn kat Mysti flink lawaai maken en krabben aan m’n deur. Het krabben wordt heftiger en heftiger. Deze dame weet wat ze wil. Eten. En dat ik opsta. Dus sta ik braaf op, geef haar eten, zet een kopje thee en neem dit kopje thee mee naar de douche dat ik vervolgens na het douchen lekker opdrink.
 
08.00 uur Na m’n douche hijs ik mezelf in een sportoutfit. Maandag is een dag waarop ik als groepslesinstructeur lessen geef op twee verschillende sportscholen. Wat zal ik vandaag eens aantrekken? Aangezien ik als Les Mills-trainer gesponsord word door Reebok puilt mijn kledingkast uit. Wat een luxe! Ik kies voor een zwarte sportlegging met doorzichtige ‘kanten’ stukken erin (en nee, het is niet vulgair). Plus een zalmkleurige strakke sporttop en kekke blauwe sportschoenen.
 
08.30 uur Tijd voor m’n ontbijt. ‘s Ochtends eet ik meestal yoghurt met havermeel of muesli met noten. Standaard drink ik een sterke kop koffie met flink wat melk erin. Heerlijk!
 
09.00 uur Ik stap in mijn auto richting de sportschool in Eindhoven. Het is een half uurtje rijden vanuit Veghel, maar ik ben liever wat te vroeg dan te laat. Vroeger vond ik autorijden verschrikkelijk, inmiddels kan ik juist ontzettend genieten van een autorit.
 
10.00 uur Tijd voor een van de meest heerlijke groepsfitnesslessen: Bodybalance. Bodybalance is een yoga, tai chi en pilates workout waarbij muziek ervoor zorgt dat deelnemers van begin tot eind meegaan in een heerlijke flow. Ik geniet intens. Zowel van het lesgeven als van de deelnemers in mijn les.
 
11.00 uur Ik heb een gesprek met een van mijn deelnemers die eerder interesse toonde in een workshop Mentaal Fit zijn, maar die ik na een mailwisseling niet meer heb gesproken. Ze vertelt dat haar vriendinnen het allemaal verschrikkelijk druk hebben, maar dat zij zelf graag nog een workshop bij me wil volgen. Ik overdenk de mogelijkheden en we besluiten om telefonisch contact te houden. Daarna drink ik nog een kopje thee met mijn collega en rij ik naar huis.
 
12.30 uur Tijd voor de lunch. Ik kies voor de warme hap die ik van mijn moeder heb meegekregen toen ik gisteren bij mijn ouders op bezoek was. Een van de voordelen van de Indische cultuur: mijn moeder laat me nooit met lege handen de deur uitgaan en stopt me altijd lekker eten toe.
 
13.30 uur Tijd voor m’n mail. Naast een hoop spam en nieuwsbrieven lees ik ook een vraag van een student. Sinds kort werk ik namelijk ook als freelance docent psychologie en gedragsverandering voor NCOI. Een mooie uitdaging! Maar ook wel spannend. Juist omdat ik de studenten zo goed mogelijk wil begeleiden. De vraag kost me meer tijd dan ik dacht. Uiteindelijk ben ik twee uur bezig om dingen uit te zoeken en een goed antwoord te geven op de vraag.
 
15.30 uur Volgende week vrijdag heb ik nog een laatste lesdag voor NCOI voor het vak Klinische psychologie. Omdat dit de eerste module is die ik voor NCOI verzorg, kost het me enorm veel tijd om mezelf goed voor te bereiden. Ik kijk de inhoud na voor deze lesdag, bekijk globaal de literatuur en bedenk hoe ik de komende twee weken moet inplannen om goed voorbereid te zijn. Ik bedenk me ook dat ik volgende week een uitzending moet opnemen van Mentaal Fit en Gezond, mijn radioprogramma voor Omroep Centraal. Even raak ik in paniek, want wanneer moet ik deze uitzending voorbereiden? Ik weet het. Met Pasen!
 
17.00 uur Ik bedenk me dat ik aan een vriendin had beloofd om vandaag haar webteksten na te kijken. Shit! Juist omdat ik niet meer zoveel tijd heb voordat ik opnieuw moet lesgeven op een sportschool, dit keer in Uden. Ik open haar document en kijk er met een kritisch oog naar. Waarom heb ik gezegd dat ik dit vandaag zou doen? Omdat het vorige week niet lukte? Eye opener voor mezelf. Ik moet dit soort dingen beter inplannen.
 
18.00 uur Snel nog wat eten voordat ik in de auto spring voor mijn volgende lessen! Ik kies voor een shake van sinaasappelsap, kiwi, banaan, spinazie, havermeel, yoghurt en chia-zaad. Als extraatje pak ik er Duits brood bij. Dit is wat machtiger en massiever brood dan het gemiddelde brood.
 
19.00 uur Tijd om les te geven in Bodypump. Dit is een workout waarbij je binnen een uur alle grote spiergroepen van het lichaam traint. Als attribuut gebruik je een barbel/stang en gewichten. Deze gewichten variëren afhankelijk van de spiergroep die je traint. Ik ben er trots op dat de dames die meedoen elke week vooruitgaan op gebied van techniek en kracht.
 
20.00 uur Een mooie afsluiter van mijn werkdag. Ik mag nog een keertje Bodybalance geven. De dames uit deze les doen geweldig mee en ik kan alle zorgen van de dag loslaten.
 
21.00 uur Einde van mijn werkdag. Ik probeer zoveel mogelijk gemiddelde werktijden aan te houden, maar omdat ik ook sportlessen geef en mensen coach in het weekend is dat soms lastiger. Maar ik besef dat dit erbij hoort. Dan had ik maar geen zzp’er moeten worden!
 
Wil jij anderen ook een kijkje in je agenda geven? Meld je aan voor deze rubriek door te mailen naar Redactie@zzpservicedesk.nl
MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!