ZZP Servicedesk

De beste zorgverzekering voor zzp’ers

De beste zorgverzekering voor zzp’ers

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Voor jou als zzp’er kan een zorgverzekering met een ruime dekking belangrijk zijn. Met bijvoorbeeld een ruime vergoeding voor fysiotherapie kun je snel weer aan het werk bij lichamelijke klachten. In de laatste twee maanden van het jaar kun je weer overstappen naar een andere zorgverzekering. Waar let je op bij het kiezen van een zorgverzekering?

Een zieke werknemer kan rekenen op voorzieningen van de werkgever om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen. Een zelfstandige moet zelf voorzieningen treffen, dus is het vergelijken van de zorgverzekering voor de zzp’er nog belangrijker. Met een goede zorgverzekering kun je snel weer aan het werk. Sommige verzekeraars geven zzp’ers ook nog eens een extra korting op de premie, maar korting zegt natuurlijk niet alles. Korting op een veel te dure zorgverzekering kan nog steeds te duur zijn.

Welke zorgverzekering is de beste keuze?

Onder de basisverzekering kun je niet uit. Deze verzekering is wat betreft de dekking bij alle verzekeraars gelijk. De premieverschillen tussen de verzekeraars zijn wel groot. Dus alleen al voor de basisverzekering is het vergelijken aan te raden. De verschillen in de aanvullende verzekeringen zijn helemaal groot. Per verzekeraar worden er ook nog meerdere aanvullende zorgverzekeringen aangeboden. Dit maakt het vergelijken lastiger, maar niet als je gebruik maakt van een vergelijker zoals Poliswijzer.nl. Op deze manier laat je het uitpluizen van de polisvoorwaarden over aan deskundigen.

Op hoeveel korting heb je recht?

Zorgverzekeraars als CZ en VGZ geven zzp’ers bijvoorbeeld een korting op de premie. Bij CZ bedraagt de korting 7% en VGZ geeft zelfs een korting van 10% via United Consumers. Toch zegt de korting niet alles. Gerekend over het jaar 2018 zijn er zorgverzekeringen die qua premiestelling nog voordeliger uitkomen zonder een korting. Maar als je bijvoorbeeld 18 behandelingen bij de fysiotherapeut nodig hebt, kun je als zzp’er goedkoop terecht bij CZ. Dat is ook gelijk het voordeel van het vergelijken van zorgverzekeringen via een vergelijkingssite. De best passende zorgverzekering wordt voor jou tevoorschijn getoverd.

Verzeker jezelf niet te ruim

Je moet goed verzekerd zijn, maar je kunt ook te ruim verzekerd zijn. Je hebt bijvoorbeeld de basisverzekering met een ruime aanvullende zorgverzekering waarin 36 behandelingen van de fysiotherapeut verzekerd zijn. Afgelopen jaar en voorgaande jaren ben je echter nooit bij de fysiotherapeut geweest. Je bent dus te ruim verzekerd. Aan 6 behandelingen heb je waarschijnlijk ook we voldoende. Dit kan jou een besparing opleveren van tientallen euro’s per maand. Spaar dit bedrag op en als je toch een keer meer behandelingen nodig hebt, kun je het bekostigen met je spaarcentjes.

Dit artikel is in samenwerking met Poliswijzer.nl geschreven.

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

VERGELIJK ONLINE BOEKHOUDPAKKETTEN
AUTO KOPEN OF LEASEN?

Als ondernemer sta je voor tal van keuzes als het om autorijden gaat. Moet je je auto voor zakelijk vervoer kopen of leasen? Hoe regel je het onderhoud? Hoe zit het met de fiscus? Wat voor jou het voordeligst is, hangt af van tal van factoren. Alle informatie vind je in dit gratis whitepaper.

Je bent ondernemer. Je levert goed werk. Maar op een dag ontvang je een brief met een juridisch toontje. Een cliënt is ontevreden met…
Plus: tips voor een succesvolle start als cateringbedrijf
Droom jij ervan als cateraar je kook- en bakkunsten te delen met de rest van Nederland? Let er wel op dat aan het starten…
webshop producten naar het buitenland
Wanneer je een webshop hebt is het niet vreemd als je (zo nu en dan) een bestelling uit het buitenland krijgt. Het internet is…
Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.