ZZP Servicedesk

De chaos die orde heet

De chaos die orde heet

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Herken je dit? Zo verdiept zijn in je werk dat je de tijd en de rest van jouw leven vergeet? Wanneer ik dan opeens op de klok kijkt denk ik: ‘Oh nee!! Ik had twee uur geleden de kleine meneer van de opvang moeten ophalen!’ Ik race de trap af, spring in mijn schoenen, grijp mijn fiets en scheur de straat door. Om op de hoek mezelf te beseffen dat ik meneertje al keurig heb opgehaald en dat hij al twee uur heerlijk in bed ligt te slapen. Oeps…
Blog van Helma Lensen – Aertssen | Goacid
Chaos, ik ben er eigenlijk een beetje allergisch voor. Naar buiten toe kom ik over als een georganiseerde dame. Mijn agenda is overzichtelijk en ik krijg herinneringen van alle belangrijke zaken (zoals de kleine man ophalen). Mijn e-mail is keurig bijgewerkt en alles is in mapjes opgeborgen. Aan het einde van de dag is mijn bureau geordend en mijn huis is negen van de tien keer schoon en opgeruimd, in afwachting van klanten die langs komen. Toch overkomt het me met regelmaat dat ik zaken vergeet.
 

Kind op de eerste plaats

En dan bedoel ik niet de belangrijke zaken. Ik had ten slotte mijn mannetje keurig opgehaald. Oké we kunnen twisten over of ik een erg goede moeder ben wanneer ik hem alleen thuis laat op zo’n moment, maar als ik me daarvan bewust was, had ik wellicht niet zo’n haast. Nee, de belangrijke zaken vergeet ik niet. Mijn kind komt op de eerste plaats, samen met mijn echtgenoot. Mijn klanten staan daar vlak onder, gevolgd door familie en vrienden, dan nog een rijtje met ogenschijnlijke onbelangrijke zaken en vervolgens dingen zoals het huishouden, eten koken, boodschappen doen, enz.
 
Ik kan serieus twee, drie weken vergeten boodschappen te doen. Is de melk op, dan drink ik thee. Is de thee op? Flexibel als ik ben switch ik naar water. Het valt me vaak pas op dat ik écht boodschappen moet doen wanneer de luiers bijna op zijn. Of het wc papier, ook zo’n goede reminder dat ik absoluut weer eens naar de winkel moet. En als ik dan naar de winkel ga, sla ik gelijk groot in. Dat scheelt me voorlopig weer boodschappen doen. Voel je hem? Het is een vicieus cirkeltje.
 

Kleur

Je vraagt je misschien af hoe dat nou kan, vooral als ik zo georganiseerd ben. Het is niet zo moeilijk een opvallende kleur in mijn agenda te gebruiken om de huishoudelijke taken ook in te plannen. Outlook heeft bijvoorbeeld zo’n fijne diarree-groene kleur die ik daar prima bij vind passen. En dat klopt ook, het is ook niet zo moeilijk om de huishoudelijke taken in te plannen. Het probleem zit hem in alle andere (leuke) dingen die ik op dat moment zou kunnen (lees: willen) doen.
 
Ik probeer tegenwoordig keurig elke maandag en vrijdag een halve dag in te plannen om in huis bezig te zijn en boodschappen te doen. Verrassend hoeveel vers fruit en verse groentes we tegenwoordig eten. Ik heb zelfs voor het eerst in weken de bodem van mijn wasmand gezien! Dat de was er in gesorteerde stapels naast ligt en nog gewassen moet worden vind ik dan een verwaarloosbaar detail.
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Onze zzp'er Sandra Dekker
Na een opleiding makelaardij, verzekeringseconomie, traineeship bij de KLM, diverse managementfuncties, een handel in schilderijen én meegewerkt te hebben aan verschillende startups wist zzp’er Sandra één ding zeker: “Van alle verschillende…
Janneke van Bemmel
Of je nou een website maakt, een boek schrijft of een nieuwsbrief stuurt, je tekst laten redigeren en corrigeren is een must. Want een goede tekst bevat geen fouten, heeft de juiste lengte én moet begrijpelijk zijn voor de doelgroep. Zzp’er…
goede voornemens voor zzp'ers
Hoewel er tussen 31 december en 1 januari feitelijk weinig verandert, voelt de eerste dag van het nieuwe jaar toch altijd als een schone lei. En waarom zou je eigenlijk wachten tot 1 januari? December is hét moment om alvast over veranderingen na…
Diane Stinissen | Foto door: Caroline Abbink
Veel startende ondernemers hikken tegen het gevoel aan dat ze ergens meteen goed in moeten zijn. Eerst alles helemaal klaar hebben én dan pas beginnen. Volgens transformatie- en lifecoach Diane Stinissen leggen ze zich daarmee veel belemmeringen en…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.