ZZP Servicedesk

De haat-liefde verhouding met de deadline

De haat-liefde verhouding met de deadline

Deadlines, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Aan de ene kant motiveren ze me om efficiënt, effectief en productief te zijn. Ze sporen me aan, halen vaak het beste uit me en ze zorgen voor het overzicht dat ik zo prettig vind. Aan de andere kant brengen ze me onrust, stress, onzekerheid en twijfel. Ik heb deadlines zo goed als heilig verklaard en een deadline missen vind ik een afschuwelijk idee. Allemaal goed en leuk, maar een deadlineverslaving is zo gecreëerd.
Blog van Helma Lensen-Aertssen | Goacid
Een van de valkuilen voor zelfstandig ondernemers is het schijnoverzicht wat je creëert door het stellen van deadlines. Ik heb een hele periode gehad waarin mijn agenda mijn bijbel was. Alles werd gepland en die planning werd minutieus gevolgd. Buiten dat het alle spontaniteit uit mijn leven en mijn werk haalde, bleef er ook geen ruimte meer over voor verbetering en het ‘opeens’ vinden van nieuwe klanten. Iets waar ik juist zoveel plezier uit haalde. En, om het allemaal nog erger te maken, de kwaliteit van mijn werk holde achteruit! Veel van mijn kracht komt juist uit spontane creatieve invallen. En weet je wat, die zijn gewoon echt niet te plannen.
 
Persoonlijke verzorging
Aan de andere kant, een beetje planning is belangrijk. Afspraken met klanten moeten gewoon nagekomen worden en als ik niet overzichtelijk bijhoud wat ik allemaal heb afgesproken, is de kans te groot dat er iets tussendoor glipt. En daar komt gelijk ook mijn valkuil om de hoek kijken. Als ik eenmaal begin met plannen houdt het gewoon niet meer op. Want naast mijn werkzaamheden die ik op een dag gedaan wil krijgen, is er ook nog een huishouden, een kleine en een grote man, een hond en een kat en uiteraard een stukje persoonlijke verzorging. En voordat ik het weet heb ik de dag alweer tot in de minuut gepland en ben ik de hele dag aan het rennen om die planning ook aan te kunnen houden.
 
Recept
In een ultieme rebelse bui heb ik vanmorgen dan ook mijn agenda niet geopend! Ik ben eerst heerlijk in de keuken gaan staan om een recept van mijn schoonouders uit te proberen voor de lunch én ik ben later dan normaal aan dit blog begonnen. Ondanks dat ik me vrij zou moeten voelen, heb ik het gevoel dat ik aan het spijbelen ben en word ik er rusteloos en nerveus van. Dus wanneer ik deze blog zometeen heb verzonden ga ik toch mijn agenda openen, ga ik toch een planning maken én ga ik waarschijnlijk de hele dag rennen om mezelf aan die planning te kunnen houden. Binnenkort ook maar eens inplannen dat ik niet meer ga plannen.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!