ZZP Servicedesk

De ‘nee’ in onderNEEmer

De ‘nee’ in onderNEEmer

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Afgelopen week had ik de eer om een training te mogen geven aan Vincent van Vliet van Bakabaka Design. We kwamen op het onderwerp 'nee zeggen tegen potentiële opdrachtgevers'. Ik ben namelijk van mening dat jij als zp’er zelf kunt kiezen voor wie je wel of niet werkt. Of zoals Vincent het creatief uitdrukte 'dat is de ‘nee’ in onderneemer'. Hoe bepaal je nu eigenlijk of een potentiële klant jouw tijd waard is?
Blog van Helma Lensen – Aertssen | Goacid
Zelf vind ik het belangrijk dat ik plezier heb in mijn werk. Een oud-collega, nu sinds kort concullega, zegt altijd: ‘Als het op werken gaat lijken doe je iets niet goed’. Daar ben ik het van harte mee eens. Ik wil niet zeggen dat ik elke dag aan het hobby’en ben, maar zodra ik ergens geen zin in heb dan merk ik dat in mijn productiviteit en creativiteit. Het is dan ook belangrijk dat je zorgvuldig jouw klanten kiest.
 

Bang

Veel ondernemers zijn (vooral in het begin) bang dat ze geen klanten krijgen wanneer ze nee zeggen. Echter, wanneer je alle mogelijke opdrachten zomaar aanneemt, loop je het risico dat je straks werk doet dat je niet leuk vindt. En als je dát had willen doen, dan had je wel bij jouw vorige baas kunnen blijven werken. Overal nee tegen zeggen is uiteraard niet handig, maar een beetje kritisch zijn is niet verkeerd.
 

De prijs

Wanneer jij een aanvraag krijgt van iemand die de laagste prijs wil bijvoorbeeld. Of iemand die onrealistische doelstellingen heeft. In eerste instantie is het aan jou, de expert zijnde, om uit te leggen waarom iets onrealistisch is. Vreemd genoeg gaat het bij mij zelden over de prijs. Oké, mijn trainingen zijn bijna de goedkoopste die er zijn, maar ik heb dan ook geen overheadkosten. Toch is de prijs iets wat bij mij maar zelden ter sprake komt. Ik laat namelijk de klant eerst zelf nadenken over de toegevoegde waarde van het behalen van bepaalde resultaten. Doordat ze hier zelf over nadenken krijgen ze een beeld van wat het hen kan opleveren om een salestraining te volgen. Wanneer het dan uiteindelijk over de prijs gaat, valt deze enorm mee.
 

Concullega’s

Voel je niet verplicht om jouw uren of prijs te verantwoorden. Voel je ook absoluut niet verplicht om een opdracht aan te nemen wanneer je geen klik hebt met iemand. Jouw onderscheidende vermogen is dat jij, ‘jij’ bent. Als er geen klik is met een opdrachtgever dan wordt het een lang en slopend proces om een goed resultaat af te leveren. Het is daarom goed om een netwerk van concullega’s te hebben naar wie je zo’n opdrachtgever kan doorverwijzen. Wellicht hebben zij die klik wel. Dit geldt ook voor de opdrachten waar je op dat moment geen tijd voor hebt.
 
Langzaamaan zal je zien dat jouw concullega’s voor jou hetzelfde doen. Iedereen wil graag werk doen dat hij of zij leuk vindt, voor mensen die hij of zij leuk vindt. Nee zeggen kan daardoor soms heel lucratief blijken te zijn.
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

zzp'er aan de telefoon
Veel zzp’ers vervloeken het, maar tegelijkertijd is het voor velen een cruciale stroom van nieuwe klanten: koud bellen. Vanaf 1 juli 2021 verbiedt de nieuwe Telecommunicatiewet jou als zzp’er deze koude manier van acquisitie toe te passen. Wat…
Gevonden worden in Google middels het toepassen van SEO
Waarom SEO zo belangrijk is? Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al jouw potentiële klanten niet anders. Daarom is het belangrijk dat jouw website hoog…
Onze zzp'ers Naomi Gezius
Zzp’er Naomi Gezius helpt kleine en grote ondernemers uit de juridische zorgen. Naast het opstellen en nakijken van verschillende belangrijke contracten, begeleidt ze ondernemers ook in verschillende juridische trajecten. Hoe zorg je ervoor dat…
optimalisatieprocessen start up
Wanneer je als kleine zelfstandige een plekje in het ondernemerslandschap wilt veroveren, zul je jezelf moeten onderscheiden. Je zult een product of dienst in de markt moeten zetten waar vraag naar is en daarnaast je bedrijfsprocessen zo efficiënt…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.