ZZP Servicedesk

De rustige vakantieweken: benut je tijd

De rustige vakantieweken: benut je tijd

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
De vakantietijd is voor veel zzp’ers en zelfstandigen een rustige periode. Opdrachtgevers zijn het land uit en veel bedrijven en overheidsinstellingen sluiten de deuren of werken op minimale kracht. Als je zelf niet met vakantie bent kan zo’n rustige periode er behoorlijk inhakken, jouw kosten lopen immers door. Hoe benut je zo’n rustige periode het beste?

Voor de een zijn het de zomermaanden, voor de ander is het juist de winterperiode waarin het werk stilvalt. Met de zomer voor de deur zullen veel zzp’ers die afhankelijk zijn van overheidsinstellingen of grote ondernemingen hun omzet zien kelderen. Veel mensen trekken tijdens de schoolvakanties de deur dicht. Gevolg: niet of slecht bereikbare opdrachtgevers en facturen die eventueel te laat betaald worden. 

Gelukkig zijn er mogelijkheden om zo’n rustige periode als zzp’er slim te benutten:

 1. Denk er allereerst eens aan hoeveel van jouw concurrenten ook met vakantie zijn en profiteer daarvan. De weinige opdrachtgevers die niet met vakantie zijn, staan in deze tijd open voor een mooi aanbod. Een beetje zzp’er speelt hier slim op in door juist nu op acquisitieronde te gaan.

 2. De vakantietijd is van oudsher een periode waarin facturen te laat worden betaald. De stapel blijft liggen op het bureau van je opdrachtgever terwijl die voor enkele weken op het strand ligt. Dit voorkom je door op de volgende dingen te letten:- Wacht niet te lang met het versturen van je factuur maar factureer juist zo snel mogelijk.
  – Stuur direct na de vervaldatum van je factuur een betalingsherinnering.
  – Opdrachtgevers betalen eerder als er een uiterste betaaldatum op de factuur staat in plaats van ‘betaal binnen 14 dagen’.
  – Bel de opdrachtgever enkele dagen nadat je je factuur hebt gestuurd en vraag of alles duidelijk is. Dit herinnert hem of haar eraan dat jouw factuur nog open staat.

 3. Benut de rustige tijd voor scholing en training of het wegwerken van achterstallige zaken. Veel brancheverenigingen bieden workshops en trainingen aan om je ondernemersvaardigheden te verbeteren. Door deze rustige tijd te besteden aan het verbeteren van je acquisitieskills, het professionaliseren van je boekhouding of het verbeteren van je website, bespaar je straks geld en kom je beter beslagen ten ijs.

 4. Ga netwerken! In deze rustige maanden heb je meer tijd om eens goed na te denken over je netwerk. Ga na wie er in je netwerk zitten en of een klant of collega nodig eens gebeld moet worden. Kun je iemand in je netwerk op een andere manier helpen of moet je weer eens een drankje drinken met een opdrachtgever waar je al een tijd niets van hebt gehoord? Dankzij het mooie weer hoef je niet op kantoor af te spreken; een terrasje aan het water is een prima netwerkplek!

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

 • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
 • Direct antwoord op jouw vragen
 • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
 • Toegang tot exclusieve content
 • Scan van aangifte inkomstenbelasting
 • Startersgesprek (circa 20 minuten)
 • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
 • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

VERGELIJK ONLINE BOEKHOUDPAKKETTEN
AUTO KOPEN OF LEASEN?

Als ondernemer sta je voor tal van keuzes als het om autorijden gaat. Moet je je auto voor zakelijk vervoer kopen of leasen? Hoe regel je het onderhoud? Hoe zit het met de fiscus? Wat voor jou het voordeligst is, hangt af van tal van factoren. Alle informatie vind je in dit gratis whitepaper.

customer relationship management
Klanten bepalen het succes van jouw onderneming. Om ervoor te zorgen dat zij in de toekomst voor jouw diensten of producten blijven kiezen, is…
Plus: tips voor het vaststellen van het juiste uurtarief.
Ben je benieuwd welk tarief andere zzp’ers rekenen, maar durf je het ze niet te vragen? Goed nieuws! Loonwijzer heeft onderzocht wat zelfstandigen in…
Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer…
Als zzp'er starten vanuit de ww
Wanneer je je baan verliest en in de WW terechtkomt heb je twee opties: keihard solliciteren om weer een baan in loondienst te vinden…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.