ZZP Servicedesk

De voorsprong van de mobiele zelfstandige

De voorsprong van de mobiele zelfstandige

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Een trend die blijvend tot voordelen leidt is het gebruik van mobile devices voor zowel privé- als zakelijke doeleinden. Veel bedrijven, klein en groot, werken met behulp van deze apparaten vele malen slimmer, efficiënter en flexibeler. Niet gek dat steeds meer zzp’ers vanaf hun smartphone ondernemen en profiteren van de vele voordelen die het mobiele werken met zich meebrengt. Hier vind je vier van die voordelen op een rij.

4 voordelen van ondernemen vanaf je smartphone

1. Zakcomputer

De schermen van smartphones worden steeds groter en de processoren sneller, zo snel dat ze zelfs de capaciteit van gewone computers benaderen. Daardoor is de reactiesnelheid ongekend en heb je overal, mits een internetverbinding voorhanden is, toegang tot je e-mail en documenten. Ook het lezen van tekstdocumenten, het volgen van webinars en het bijwonen van meetings op afstand is makkelijker met een smartphone.

2. Tijdbesparende apps

Een ander groot voordeel van mobiel werken is de enorme snelheid waarmee slimme applicaties voor smartphones en tablets worden ontwikkeld. Zo zijn er tal van handige apps voor zzp’ers: een app die automatisch je urencriterium bijhoudt, een app die je gesprekken en berichten in een kalender ordent en opslaat, een app waarmee je eenvoudiger zakelijk kunt e-mailen en apps voor het verbruik van je tegoeden. Doe er je voordeel mee!

3. Social media altijd binnen handbereik

Eén op de twee zzp’ers die gebruikmaakt van LinkedIn of Facebook houdt hier jaarlijks één of meerdere klanten aan over. Als zzp’er hoef je niet meer een werkdag vrij te maken om te netwerken, maar kun je dit dankzij mobiele devices eenvoudig tussen de uitvoerende werkzaamheden door doen.

4. Werken vanuit de cloud

Cloud computing is ideaal voor iedere ondernemer; waar je je ook bevindt, je hebt altijd toegang tot je documenten, e-mail, databases, etc. Met behulp van cloudsoftware zoals Google Apps, Dropbox of Skydrive kun je op je smartphone documenten openen en bewerken die zijn opgeslagen op aangesloten apparaten. Erg handig maar zorg wel dat je de veiligheid en beveiliging van gevoelige informatie en documenten waarborgt.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Help ons

Verricht 1 van deze gratis acties en help zowel je eigen onderneming als dit platform verder groeien. Door zzp’ers voor zzp’ers.

Enkel een klik helpt ons al

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief