ZZP Servicedesk

De vragen die iedere ondernemer zichzelf af en toe moet stellen

De vragen die iedere ondernemer zichzelf af en toe moet stellen

Werkflow, inspiratie, innoveren, lekker je ding doen, bezig zijn en energie voelen: we zouden er als ondernemers graag een abonnement op willen, toch? Het is prettig elke dag dat je bezig bent met je eigen bedrijf focus, plezier en passie te voelen, maar dit is helaas niet altijd het geval. Als je terechtkomt in de waan van alledag kun je makkelijk voorbijgaan aan toekomstplannen, innovatie en vooruitkijken.

Blog van Nanette van Wezel | Wezenlijk Veranderen
Laatst had ik een gesprek met Rob, zzp’er in de financiële dienstverlening. Rob gaf aan toe te zijn aan vernieuwing, inspiratie en meer. Hij had het gevoel dat er veel meer in hem zat op het gebied van ondernemerschap dan dat er nu uitkwam. Hij werkte hard, verdiende goed maar voelde zich toch uitgeblust en inspiratieloos. Hij was alleen maar bezig met brandjes blussen, orde op zaken stellen en zorgen dat zijn klanten tevreden waren. Hij had al maanden niet meer gedaan nagedacht over de toekomst van zijn bedrijf.

Verbouwen

Tijdens ons gesprek vergeleek ik hem met mensen die eens in de zoveel jaar hun huis verbouwen. Ze kopen een nieuwe keuken, verbouwen de badkamer, nemen een uitbouw en ruilen de oude, comfortabele fauteuils van oma in voor hippe en trendy loungestoelen. Dit doen mensen omdat ze toe zijn aan iets nieuws, iets beters, een frisse blik, een andere sfeer, een ander gevoel. Dat gevoel kun je ook hebben wanneer het je onderneming betreft.
Is het verhaal van Rob herkenbaar voor jou en wil jij ook weer eens kritisch kijken naar jezelf en jouw doelen voor je bedrijf? Geef dan antwoord op de volgende vragen:
  • Waarom doe ik wat ik doe?
  • Wat zijn mijn ondernemersdromen?
  • Wie zijn mijn ideale klanten?
  • Waar kom ik ’s ochtends mijn bed voor uit?
  • Waar wil ik over een jaar staan?
  • Wat zou ik anders willen en hoe ga ik dit voor elkaar krijgen?
Veel plezier en succes met jouw grote of kleine verbouwing!
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.