ZZPSERVICEDESK

De weg kwijt

De weg kwijt

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Ik heb momenteel twee bedrijven. Tenminste, dat denkt Google. Volgens de zoekresultaten zit er eentje in Den Haag, de ander in Huissen. Vervelend, want potentiële nieuwe opdrachtgevers vragen zich misschien wel af waar ik nu écht zit.
Blog van Cilla Schot | HoofdletterC
Op social media en mijn website is duidelijk dat mijn bedrijf in Gelderland zit en niet meer in de mooie stad achter de duinen. Daar is het wel begonnen, maar al vrij snel wijzigde ik mijn adres bij de Kamer van Koophandel (KvK). Maar die verandering wordt dus niet door iedereen overgenomen.
 

Verhuizing

Zo duiken mijn gegevens onder meer op bij sites als Telefoonboek, OpenCompanies en De Gouden Gids en Telefoongids (DTG). Het laatste bedrijf heeft de gegevens gekregen via de KvK. Maar de verhuizing is daar dus niet doorgekomen. Zelf heb ik niet meer zo’n gids. Zonde van de ruimte in de kast en van het papier. Bovendien is op hun website alles te vinden, maar dan moet de informatie wel kloppen.
 

Acquisitiefraudeur

Dus ik nam contact op met de klantenservice. Maar ik was wel op mijn hoede. Hoe weet je zeker dat je echt met DTG te maken hebt en niet met een of andere acquisitiefraudeur die meelift op de bekende naam van het bedrijf? Want dat gebeurt ook. Je gegevens worden zomaar gebruikt voor bedrijfsvermeldingen terwijl je daar nooit toestemming voor hebt gegeven. Ook de bekende gids waarschuwt op zijn site voor spookfacturen.
 

Tip: klantnummer

De mevrouw van de klantenservice was vriendelijk en stelde geen vragen waar ik met ja of nee op kon antwoorden. Want oplichters nemen gesprekken op en knippen en plakken het fragment zo dat het lijkt alsof je goedkeuring geeft voor een of andere overeenkomst. Maar dat was dus allemaal niet het geval. Sterker nog, ik kreeg gelijk een tip. Met mijn unieke klantnummer kan ik voortaan gelijk controleren of ik te maken heb met het bedrijf. Handig om te weten en jammer voor de oplichtende medemens.
 

Google Mijn Bedrijf

Maar nu de gegevens nog aanpassen in Google zodat mijn bedrijf in Google Maps netjes in Gelderland wordt getoond. Ik ging naar mijn bedrijvenpagina in de veronderstelling dat ik dat onmiddellijk kon veranderen. Maar daarvoor was het eerst nodig om de gegevens te verifiëren. Ik koos voor de optie om de verificatiecode via de post te ontvangen. Dat zou vast wel even duren. Maar al snel kreeg ik post van de grote internetreus. Alles gelijk aangepast. Dacht ik.
Want er blijkt nóg een bedrijvenpagina in de lucht van HoofdletterC. En nu raak ik de weg dus kwijt. Inmiddels heb ik op alle pagina’s de informatie veranderd voordat ik er één verwijderde. Bij de tweede pagina kreeg ik de verificatiecode telefonisch door. Maar Google weet het nu ook even niet meer. “We ondervinden momenteel een aantal problemen. Probeer het later opnieuw.” Dat moet ik maar doen. Google moet vast ook even de weg zien te vinden naar de juiste pagina en het juiste adres. Hopelijk lukt dat binnen een paar dagen.
 
Meer weten over Cilla en haar bedrijf? Klik hier.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Instagram was een van de eerste apps die filters introduceerde om zo effecten aan foto’s en video’s toe te voegen. In Nederland maken inmiddels…
voice search
Slimme assistenten en slimme luidsprekers, ze geven steeds meer mensen het antwoord op hun vragen. Met die apparaten zoeken mensen op een andere manier…
Anne Smeulders
Column Anne Smeulders | Trouwmeisjes Op 22 juni 2019 vond de KVK Startersdag in Utrecht, Den Haag en Eindhoven plaats. ZZP Servicedesk stond in…
presenteren masterclass
Zo vertel je wie je bent en waar je goed in bent Pijn en problemen Veel zzp’ers verkopen te weinig omdat ze laaiend enthousiast…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.