ZZP Servicedesk

Dit zijn de voordelen van de boekhouding samen doen

Voordelen van boekhouding samen doen

Dit zijn de voordelen van de boekhouding samen doen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Denk jij ook vaak: dat doe ik wel even zelf? Maar puntje bij paaltje komt het er niet van. De administratie is iets wat je beter niet voor je uit kunt schuiven. Dan ligt namelijk een boete van de Belastingdienst op de loer. Verstandiger is om hier op tijd hulp bij te vragen. Dat brengt ook nog de nodige voordelen met zich mee. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

Je kunt niet alles zelf

De meeste ondernemers staan niet echt te popelen om de administratie te doen. Misschien herken je dat: je schuift het steeds maar voor je uit. Totdat je niet meer precies weet waarvan welk bonnetje is. Je leveranciers aan de lijn hangen waar hun geld blijft. Of de lijst met nog te maken facturen steeds langer wordt. Je bent het overzicht volledig kwijt. Wat nu? De eerste stap is dat je onder ogen ziet dat je wel wat hulp kunt gebruiken.

Goedkoop is duurkoop

Als je de administratie helemaal op eigen houtje doet, spaar je nogal wat kosten uit. Dacht jij dat tot nu toe ook altijd? De echt slimme ondernemers onder ons besteden dit soort belangrijke zaken uit aan een expert. Die doet dit werk namelijk iedere dag en kent de regels als zijn broekzak. Zo bespaar je jezelf een hoop uitzoekwerk plús een hoop belasting die je niet hoeft te betalen. Want die expert weet natuurlijk precies van welke aftrekposten jouw onderneming gebruik kan maken.

Maak het je gemakkelijk en ga online

Bovendien hoeft een boekhouder tegenwoordig helemaal niet meer zo duur te zijn. Tenminste, als je kiest voor een dienstverlener die werkt met een online boekhoudsysteem. Zo’n dienstverlener doet voor jou de belangrijkste zaken. De zaken waar zijn expertise echt het verschil maakt. Zij richten de administratie precies zo in zoals voor jouw bedrijf noodzakelijk is. Ze controleren met regelmaat alle posten en corrigeren als nodig. Denk verder aan de btw-aangifte, jaarrekening, deponering Kamer van Koophandel en de VPB- en IB-aangifte. De rest doe je heel gemakkelijk (nog steeds) zelf.

Jouw administratie volledig geautomatiseerd

Dat is namelijk het grote voordeel van een online boekhoudsysteem. Je kunt nog steeds heel veel zelf, maar dan sneller, gemakkelijker en dus efficiënter. Ten eerste wordt jouw administratie volledig geautomatiseerd. Bovendien krijg je een app waarin je alles zelf kunt invoeren, wijzigen en bekijken.

Zo stuur je bijvoorbeeld een foto van jouw bonnetjes en inkoopfacturen gelijk in via de app. Die komen dan direct in je boekhouding terecht. Of je spreekt met jouw leveranciers af dat zij hun facturen direct naar jouw boekhoudsysteem sturen. Dat is nog sneller.

Daarnaast kun je jouw bankrekeningen met het boekhoudsysteem koppelen, waardoor alle bij- en afschrijvingen direct worden ingelezen en verwerkt.

Heb je een webshop of winkel? Dan wordt ook die met het systeem gekoppeld. Dat houdt in dat alle transacties gelijk geautomatiseerd verwerkt worden. Dat geldt ook voor het gebruik van verschillende betaalsystemen.

Verstuur je facturen nog sneller

Kost het jou ook zoveel energie om iedere maand weer een rits facturen op te stellen? In de online boekhoudsoftware zit een functie waarmee je met één druk op de knop facturen genereert. En die worden dan ook nog eens gelijk in je administratie opgenomen. Handig, toch?

24/7 inzicht in jouw cijfers

Voor de ondernemers en managers die dagelijks inzicht willen in het wel en wee van hun onderneming is een online boekhoudsysteem de ultieme tool. Via de app of de login heb je 24/7 realtime inzicht in jouw cijfers. Je kunt managementrapportages draaien en de omzetontwikkeling zelfs per product of productgroep volgen. En door de bankkoppeling heb je dagelijks inzicht in de betalingen.

De voordelen van de boekhouding samen doen

Ondernemen is hartstikke leuk, maar dan moet de basis wel op orde zijn. Samen met een expert – én een app – de boekhouding doen, is dan echt geen overbodige luxe. Je weet dat de cijfers altijd kloppen, dat het op tijd af is én dat je belastinggeld in je zak houdt. Maar dan ook echt.

Voor het overzicht hieronder nog even alle voordelen op een rij:

  • Automatische verwerking van alle bankmutaties, facturen en bonnen
  • Zelf je facturen maken met onze online software
  • Managementrapportages, dashboards en proactieve advisering
  • Geen uurtje-factuurtje, maar vaste, scherpe maandelijkse tarieven
  • Een eigen contactpersoon

Heb je nog vragen? Bel dan gerust met een van onze experts, onze Masters.

Door: Jos Achterberg

Jos is de oprichter / eigenaar van Masters netwerk.

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Reizen met de trein
Soms moet je als zzp’er voor je opdrachtgever op pad. Je komt bij je klant op locatie of gaat voor hem naar een bepaalde werkplek toe. Hoe zet je die reiskosten op de…
Je ontvangt een aanslagbiljet van de Belastingdienst met daarop een bedrag voor de bijdrage Zorgverzekeringswet. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk: als je meer verdient, moet je meer betalen. Hierdoor betaal je mee aan de kosten van de…
Als je aan een aantal criteria voldoet, heb je recht op de zelfstandigenaftrek. Dat is een aardig bedrag, dus check snel of je ervoor in aanmerking komt….
Plus: tips voor het vaststellen van het juiste uurtarief.
Ben je benieuwd welk tarief andere zzp’ers rekenen, maar durf je het ze niet te vragen? Goed nieuws! Loonwijzer heeft onderzocht wat zelfstandigen in 2021 per uur aan hun opdrachtgevers vragen voor hun…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.