ZZP Servicedesk

Doe de btw-aangifte voor 31 januari 2021!

Doe de btw-aangifte voor 31 januari 2021!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als je als zzp’er btw-plichtig bent per kwartaal, dan moet je voor einde van deze maand de btw-aangifte indienen over het vierde kwartaal van 2020, dus over de maanden oktober, november, december. Doe dit op tijd, want uiterlijk 31 januari moet de aangifte en de eventuele afdracht door de Belastingdienst zijn ontvangen.

Zzp’ers die niet btw-plichtig zijn hoeven uiteraard geen btw-aangifte te doen. Zij brengen bij hun klanten geen btw in rekening en kunnen de door hen betaalde btw ook niet terugvorderen bij de Belastingdienst. Het gaat hierbij onder meer om zzp’ers actief in de zorg (vaak met een BIG-registratie) en in het onderwijs (vaak met een CRKBO Registratie).

Digitaal

De btw-aangifte moet je digitaal in het beveiligde deel van de website van de Belastingdienst doen. Daarvoor heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord van de Belastingdienst ontvangen waarmee je kan inloggen.

Fout corrigeren

Heb je in het vorige kwartaal een fout gemaakt, waardoor je €1.000 minder terugkrijgt of moet betalen, dan kan je dat corrigeren in de aangifte die je voor eind oktober moet indienen. Anders moet je een suppletie indienen.

Wat moet ik vermelden?

In de aangifte vermeld je de omzet en de btw die je hebt berekend aan je klanten en die leveranciers aan jou hebben berekend. Dit doe je voor zowel het binnenland als voor het buitenland. Doe dit in de juiste rubrieken die op het aangifteformulier staan. Het aangifte programma berekent automatisch wat je moet betalen of eventueel terugkrijgt.

Wees op tijd

Als je btw moet afdragen, zorg dan dat dit op tijd gebeurt. De betaling moet uiterlijk aan het einde van de maand na afloop van het tijdvak waarop de aangifte betrekking heeft, op de rekening van de Belastingdienst staan. Ben je te laat dan betekent dat een naheffingsaanslag en eventueel een boete.

Snel en correct met online boekhoudpakket

Er zijn diverse boekhoudprogramma’s die door het genereren van automatische btw-overzichten de btw-aangifte een stuk gemakkelijker maken. Wij kunnen je deze boekhoudpakketten aanraden:

 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Wil je je administratie op een efficiënte, moderne en makkelijke manier inrichten? Dit whitepaper helpt je daarbij. Zo wordt boekhouden zelfs leuk!

Binnen 24 uur je factuur betaald

Je hebt er misschien weleens mee te maken gehad: je diensten zijn al weken geleden geleverd maar de opdrachtgever heeft je factuur nog steeds niet betaald. Lees in dit gratis whitepaper hoe factoring uitkomst kan bieden.

Startende ondernemers zo doe je de btw aangifte
Iedere maand of ieder kwartaal moeten ondernemers hun aangifte omzetbelasting, ook wel btw-aangifte genoemd, doen. Wat is btw, hoe bereken je wat je moet betalen en wat gebeurt er als je te laat, te weinig of niet…
TVL aanvragen Q4 2020 zzp
Heb je minimaal 30% omzetverlies door de coronamaatregelen? En moeite om de vaste lasten te betalen? Dan kun je via de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) subsidie aanvragen. Wil je dit aanvragen voor Q4 2020? Dan kan dit nog tot 29 januari…
Pilot webmodule zzp
Op 11 januari 2021 is de pilot van de webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie (WBA) van start gegaan. Met deze online module kunnen opdrachtgevers middels het invullen van een vragenlijst helder krijgen of ze een zzp’er mogen inhuren voor een opdracht…
tijd voor de btw aangifte Q4 2020
Doe jij aangifte per kwartaal? Het is januari, dat betekent dat het tijd is om btw-aangifte te doen over het vierde kwartaal van 2020. De aangifte en de eventuele betaling moeten binnen zijn voor 31 januari 2021. Een aantal…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.