ZZP Servicedesk

Doe de btw-aangifte voor 31 juli 2020!

Doe de btw-aangifte voor 31 juli 2020!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als je als zzp’er btw-plichtig bent per kwartaal, dan moet je voor einde van deze maand de btw-aangifte indienen over het tweede kwartaal van dit jaar, dus over de maanden april, mei en juni. Doe dit op tijd, want uiterlijk 31 juli moet de aangifte en de eventuele afdracht door de Belastingdienst zijn ontvangen.

Zzp’ers die niet btw-plichtig zijn hoeven uiteraard geen btw-aangifte te doen. Zij brengen bij hun klanten geen btw in rekening en kunnen de door hen betaalde btw ook niet terugvorderen bij de Belastingdienst. Het gaat hierbij onder meer om zzp’ers actief in de zorg (vaak met een BIG-registratie) en in het onderwijs (vaak met een CRKBO Registratie).

Digitaal

De btw-aangifte moet je digitaal in het beveiligde deel van de website van de Belastingdienst doen. Daarvoor heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord van de Belastingdienst ontvangen waarmee je kan inloggen.

Fout corrigeren

Heb je in het vorige kwartaal een fout gemaakt, waardoor je €1.000 minder terugkrijgt of moet betalen, dan kan je dat corrigeren in de aangifte die je voor eind juli moet indienen. Anders moet je een suppletie indienen.

Wat moet ik vermelden?

In de aangifte vermeld je de omzet en de btw die je hebt berekend aan je klanten en die leveranciers aan jou hebben berekend. Dit doe je voor zowel het binnenland als voor het buitenland. Doe dit in de juiste rubrieken die op het aangifteformulier staan. Het aangifte programma berekent automatisch wat je moet betalen of eventueel terugkrijgt.

Wees op tijd

Als je btw moet afdragen, zorg dan dat dit op tijd gebeurt. De betaling moet uiterlijk aan het einde van de maand na afloop van het tijdvak waarop de aangifte betrekking heeft, op de rekening van de Belastingdienst staan. Ben je te laat dan betekent dat een naheffingsaanslag en eventueel een boete.

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

VERGELIJK ONLINE BOEKHOUDPAKKETTEN
AUTO KOPEN OF LEASEN?

Als ondernemer sta je voor tal van keuzes als het om autorijden gaat. Moet je je auto voor zakelijk vervoer kopen of leasen? Hoe regel je het onderhoud? Hoe zit het met de fiscus? Wat voor jou het voordeligst is, hangt af van tal van factoren. Alle informatie vind je in dit gratis whitepaper.

eigen bedrijf beginnen tijdens corona
Financiële crises blijken meer dan eens het startschot voor gigantische ondernemingen. General Motors, Microsoft, Google, Burger King en Salesforce zijn slechts een greep uit…
Heb je als zzp’er een bedrijfsauto en wil je met deze auto op vakantie? Hoe zit het dan met de kosten die je tijdens…
Voordelen en nadelen van online boekhouden
Ben jij er nog niet helemaal over uit of jij jouw boekhouding online wilt regelen? Dan kunnen deze voor- en nadelen jou misschien helpen…
Voordelen van boekhouding samen doen
Denk jij ook vaak: dat doe ik wel even zelf? Maar puntje bij paaltje komt het er niet van. De administratie is iets wat…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.