ZZP Servicedesk

Doe de btw-aangifte voor 31 oktober 2020!

Doe de btw-aangifte voor 31 oktober 2020!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als je als zzp’er btw-plichtig bent per kwartaal, dan moet je voor einde van deze maand de btw-aangifte indienen over het derde kwartaal van dit jaar, dus over de maanden juli, augustus en september. Doe dit op tijd, want uiterlijk 31 oktober moet de aangifte en de eventuele afdracht door de Belastingdienst zijn ontvangen.

Zzp’ers die niet btw-plichtig zijn hoeven uiteraard geen btw-aangifte te doen. Zij brengen bij hun klanten geen btw in rekening en kunnen de door hen betaalde btw ook niet terugvorderen bij de Belastingdienst. Het gaat hierbij onder meer om zzp’ers actief in de zorg (vaak met een BIG-registratie) en in het onderwijs (vaak met een CRKBO Registratie).

Digitaal

De btw-aangifte moet je digitaal in het beveiligde deel van de website van de Belastingdienst doen. Daarvoor heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord van de Belastingdienst ontvangen waarmee je kan inloggen.

Fout corrigeren

Heb je in het vorige kwartaal een fout gemaakt, waardoor je €1.000 minder terugkrijgt of moet betalen, dan kan je dat corrigeren in de aangifte die je voor eind oktober moet indienen. Anders moet je een suppletie indienen.

Wat moet ik vermelden?

In de aangifte vermeld je de omzet en de btw die je hebt berekend aan je klanten en die leveranciers aan jou hebben berekend. Dit doe je voor zowel het binnenland als voor het buitenland. Doe dit in de juiste rubrieken die op het aangifteformulier staan. Het aangifte programma berekent automatisch wat je moet betalen of eventueel terugkrijgt.

Wees op tijd

Als je btw moet afdragen, zorg dan dat dit op tijd gebeurt. De betaling moet uiterlijk aan het einde van de maand na afloop van het tijdvak waarop de aangifte betrekking heeft, op de rekening van de Belastingdienst staan. Ben je te laat dan betekent dat een naheffingsaanslag en eventueel een boete.

Snel en correct met online boekhoudpakket

Er zijn diverse boekhoudprogramma’s die door het genereren van automatische btw-overzichten de btw-aangifte een stuk gemakkelijker maken. Wij kunnen je deze boekhoudpakketten aanraden:

 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Binnen 24 uur je factuur betaald

Je hebt er misschien weleens mee te maken gehad: je diensten zijn al weken geleden geleverd maar de opdrachtgever heeft je factuur nog steeds niet betaald. Lees in dit gratis whitepaper hoe factoring uitkomst kan bieden.

Als je jouw eigen auto soms zakelijk gebruikt, kun je btw verrekenen met je aangifte. Hoeveel btw-kosten mag je precies aftrekken en hoe doe je dat? Je leest het in dit artikel.
Dit zijn voor- en nadelen van online boekhouden
Ben jij er nog niet helemaal over uit of jij jouw boekhouding online wilt regelen? Dan kunnen deze voor- en nadelen jou misschien helpen om een beslissing te maken.
online boekhoudpakketten vergelijken voor zzp'ers
Grote kans dat je niet voor jezelf bent begonnen omdat je het zo leuk vindt om je boekhouding te doen. Als je dit een rotklus vindt of als je er simpelweg geen tijd voor vrij wilt maken, kan een online boekhoudpakket je werk uit handen nemen. Er zijn veel aanbieders en dat maakt de keuze voor het juiste pakket niet makkelijker.
Betaal minder inkomstenbelasting
Ben je ondernemer en heb je een eenmanszaak of VOF? Dan weet je dat je jaarlijks inkomstenbelasting moet afdragen. Om het je dit jaar iets makkelijker te maken, geven we je hierbij een aantal tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je iets minder inkomstenbelasting hoeft te betalen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.