ZZPSERVICEDESK

Een anoniem of persoonlijk e-mailadres?

Een anoniem of persoonlijk e-mailadres?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Een punt van ergernis voor mij is het feit dat een groot deel van de ondernemers altijd vraagt om te e-mailen naar een 'info@-nogwat' e-mailadres. Begrijp me niet verkeerd, iedereen moet een e-mailadres nemen waar hij of zij zich prettig bij voelt.
Blog van Helma Lensen – Aertssen | Goacid
Toegegeven: een ‘info@jouwbedrijfsnaam’ staat professioneler dan een lekkeregekkemeid82@gmail – hotmail – yahoo – enz. .nl – .com, of wat dan ook. Maar sta je er wel eens bij stil of mensen jou met zo’n mailadres wel kunnen vinden?
 
Wanneer ik voor één van de financiële wonderen in mijn netwerk een leuke lead heb en ik het mailadres niet snel genoeg kan vinden, dan gaat hij simpelweg naar degene van wie ik het e-mailadres wél kan vinden. En dit heeft in mijn geval niets met de zichtbaarheid of de vindbaarheid van het e-mailadres op de website te maken. Dit heeft simpelweg te maken met luiheid. 
 

Lui

Zoals zoveel ondernemers ben ik namelijk ook lui. Wanneer ik iemand een e-mail stuur, dan stuur ik een berichtje naar een persoon. Niet naar een bedrijf. Dit betekent dat ik op de naam van de persoon zoek en niet op de bedrijfsnaam. Ik tik de eerste letter van de voornaam (en misschien de tweede) in en dan moet het juiste adres al in mijn adressenregel van het e-mailprogramma naar boven komen. Een info-adres betekent dat ik een lijst van 374 (geen gekheid, ik heb ze geteld) mogelijke kandidaten krijg. Ik heb écht niet de tijd om die allemaal door te lezen. 
 

Eigen werkwijze

Zelf ben ik altijd begonnen met een ‘helma@bedrijfsnaam e-mailadres’. Net als mijn keuze voor een dresscode is ook dit is iets wat ik vooraf heb besloten vanuit mijn eigen werkwijze. Als ík al te lui ben om een lijst ‘info-adressen’ door te spitten, waarom zou ik dat dan wel van een ander verwachten? Daarnaast is het bij praktisch alle webhosts mogelijk om meerdere e-mailadressen aan te maken, dus waarom zou je dat niet doen? Ik wil het voor de ander zo gemakkelijk mogelijk maken om me te vinden, zodat de kans het grootste is dat ik een leuke opdracht krijg.
 

Verschillende reacties

De reden dat ik deze blog schrijf? In de afgelopen week heb ik een paar leuke gesprekken gevoerd met bedrijven die ik graag aan mijn netwerk toevoeg. Helaas ook allemaal weer met een ‘info@bedrijfsnaam adres’ en geen ‘persoonlijk’ e-mailadres. Op het moment dat ik naar de reden vraag, krijg ik verschillende reacties. Sommigen snappen mijn beredenering en geven aan een persoonlijk e-mailadres te gaan aanmaken. Anderen vinden het wel prima zo. En dat staat hen uiteraard vrij.
 

Verschillende smaakjes

Zelf heb ik meerdere e-mailadressen. Het contact begint bij mij in de info-box. Op die manier kan mijn man de zaken eruit vissen die hij oppakt en kan ik de zaken eruit vissen die ik oppak. Vervolgens hebben we nog verschillende smaakjes van dienstverlening die een eigen e-mailadres hebben. Deze gebruiken we om de communicatie overzichtelijk te houden. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die dit omslachtig vinden voor een klein bedrijf, maar je moet toch ergens beginnen om groot te groeien 😉 

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Instagram was een van de eerste apps die filters introduceerde om zo effecten aan foto’s en video’s toe te voegen. In Nederland maken inmiddels…
Anne Smeulders
Column Anne Smeulders | Trouwmeisjes Op 22 juni 2019 vond de KVK Startersdag in Utrecht, Den Haag en Eindhoven plaats. ZZP Servicedesk stond in…
presenteren masterclass
Zo vertel je wie je bent en waar je goed in bent Pijn en problemen Veel zzp’ers verkopen te weinig omdat ze laaiend enthousiast…
Presenteren
Tips voor een onvergetelijke presentatie Sommige mensen denken dat een speciaal talent vereist is om presentaties te geven. Niets is echter minder waar. Spreken…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.