ZZP Servicedesk

Een disclaimer gebruiken op uw website

Een disclaimer gebruiken op uw website

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Wat is een disclaimer, wanneer heeft u hem nodig en waarom plaatst u als ondernemer een disclaimer op uw website? Lees het hier.

Op veel websites komt u een disclaimer tegen. Maar wat is een disclaimer precies? En wanneer zet u er een op uw website?

Wat is een disclaimer?

Een disclaimer is een tekst waarmee u de bezoeker meer informatie geeft over de inhoud van uw website. Een disclaimer staat meestal in de footer of header. Disclaimers staan niet alleen op websites, zoals bedrijvensites, webshops of blogs. Soms staan ze onderaan een email.

Kunt u aansprakelijkheid regelen met een disclaimer?

In veel disclaimers staat dat de eigenaar van de site niet aansprakelijk is voor de getoonde informatie. Maar u kunt dat niet zo eenvoudig regelen met een disclaimer. Aansprakelijkheid is in de wet geregeld. Een disclaimer verandert daar niets aan. Bovendien is een disclaimer een verklaring. Het is een uitleg of mededeling van uw kant. En geen afspraak of overeenkomst met een andere partij.

Waarvoor gebruikt u een disclaimer?

Uw aansprakelijkheid sluit u met een disclaimer niet uit. Maar u kunt de bezoekers van uw website wel informeren en duidelijkheid geven. Voorbeelden van wat u in uw disclaimer kunt zetten: 

  • U geeft aan dat u alle teksten en foto’s op uw website zelf heeft geproduceerd: er rust auteursrecht op.
  • U geeft meer uitleg over hoe actueel de inhoud van uw website is.
  • Wanneer u advies geeft vanuit persoonlijke ervaring, vermeldt u dat u geen expert of officiële instantie bent.
  • U informeert over de reclame op uw website of over posts waarvoor u betaald heeft gekregen.

Is een disclaimer verplicht?

Een disclaimer is niet verplicht.

Voorbeeldtekst van een disclaimer 


Er is geen vaste vorm voor een disclaimer. Bent u op zoek bent naar een voorbeeldtekst van een disclaimer? Vraag dan informatie of advies bij uw brancheorganisatie of een jurist. Zij kunnen u waarschijnlijk helpen bij het maken van een disclaimer. Ook kunt u inspiratie op doen door te kijken hoe andere ondernemers in uw branche hun disclaimer hebben opgesteld.

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Powerwoman Diana Yussupova lacht
Voor sommige ondernemers is het een uitdaging helder te verwoorden welke verandering zij met hun onderneming willen realiseren. Powerwoman Diana Yussupova behoort duidelijk niet tot die categorie. De passie voor haar onderneming spat door de…
zzp'er ziet nieuwe klant op mobiel
Zzp’ers zijn (net als de meeste mensen) gewoontedieren. Grote kans dat je regelmatig op dezelfde, succesvolle manier aan nieuwe klanten komt. In deze vaak lastige tijden, kan het echter lonen eens een nieuwe strategie uit te proberen. Misschien…
Mike Verbruggen aan bureau
Opgroeiende met ondernemende ouders werd Mike Verbruggen van jongs af aan continu blootgesteld aan ondernemersprikkels. Sinds de middelbare school had hij de vurige wens een succesvolle ondernemer te worden. Zijn wens is niet veranderd. Zijn…
In de stad, het café of zelfs buiten op het strand. Overal zijn openbare wifi-netwerken te vinden. Dat is ideaal, want je kan op elke plek werken. Maar dit soort netwerken zijn niet overal veilig. Hoe kan je er toch gebruik van maken zonder dat…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.