ZZPSERVICEDESK

Een eigen webshop bouwen

Een eigen webshop bouwen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Je hebt een doelgroep en producten gevonden en bent klaar om je webshop te beginnen. Dan kun je een webshop kopen of huren, maar je kunt 'm ook zelf bouwen. Ben jij een doe-het-zelver en wil je je eigen webwinkel vanaf de grond opbouwen? Waar moet je dan op letten?
Wat is er nodig voor de doe-het-zelver?

Online webshop software of zelf regelen

Voor veel startende webshops is een online webshop-aanbieder de ideale oplossing. Hiermee heb je met één aanbieder direct alle zaken rond je webshop geregeld, inclusief hosting, domeinnaam en SSL-verbinding. Voorbeelden van zulke aanbieders zijn JouwWeb (voor beginnende webshops) en   (voor grotere webshops). Heb je specifieke wensen of heel grote plannen, dan is het aan te raden om alles zelf te regelen. Deze zaken moet je dan regelen. 

 

Hosting

Ten eerste moet je zorgen voor goede hosting. Je wilt immers dat je website zo min mogelijk problemen heeft. Als je winkel vaak uit de lucht is, gaan je klanten sneller naar de concurrentie. Hosting hoeft niet duur te zijn. Voor 7,50 euro per maand heb je al hosting voor 100 GB, wat overeenkomt met het plaatsen van tekst uit 50 complete encyclopedieën. Meer dan genoeg voor een webshop. Als je het later toch wilt uitbreiden, is dit vaak geen probleem. Vergelijk verschillende aanbieders en kijk naar recensies. Als je eenmaal hosting hebt kun je een lay-out voor de website maken of er één kopen. Kopen kost al gauw tegen de 60 euro, zelf maken kost een hoop tijd en vergt kennis van het ontwikkelen van websites.
 

Domeinnaam

Een passende domeinnaam is natuurlijk handig. Als je er één hebt bedacht en hij is nog vrij, dan kun je deze meestal redelijk goedkoop kopen. Hiervoor zijn verschillende websites. Als jouw bedachte domeinnaam al bezet is, is het soms mogelijk om het over te kopen van de persoon die het momenteel beheert. De kosten hiervan kunnen hoog uitvallen.
 

CMS

Je gaat vaak gebruik maken van het CMS. Er is een groot aantal gratis systemen, maar je kunt er ook een klein bedrag aan uitgeven. Je hebt een CMS nodig om je website te beheren. Sommige systemen kunnen meer dan anderen. Kijk daarom goed naar welke het beste bij jou past.
 

SSL-verbinding

Je wilt natuurlijk dat jouw klanten veilig online kunnen betalen. Met een SSL-verbinding bescherm je hun persoonsgegevens. Als je geen SSL-certificaat kunt regelen dan breek je de Wet Bescherming Persoonsgegevens en kun je een boete krijgen van 4500 euro. Het is dus een belangrijk onderdeel. Bij de meeste aanbieders van online webshop software is een SSL-certificaat gratis inbegrepen.
 

Verkoop

Als je begint met verkopen is het natuurlijk wel handig dat je op voorraad hebt wat je gaat verkopen en goed contact hebt met postbedrijven zoals PostNL om ervoor te zorgen dat alles goed verzonden wordt. Er zijn verschillende opties voor het bezorgen van pakketten. Kijk hier goed naar en kies welke het beste bij jouw webshop past.
 

Toch maar een andere optie?

Gaat dit iets te ver boven je pet en wil je toch een makkelijkere manier. Dan kun je contact opnemen met website ontwikkelaars en vragen of zij jouw webshop maken met jouw preferenties.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Webshop
Er komt een hoop op je af als je een webshop wilt beginnen en al helemaal als je een goede, professionele webshop wilt starten….
Google website zoekmachines
Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al…
Je wilt als zzp’er geld lenen voor privédoeleinden bij een financiële instelling, zoals een bank. Dit kan zijn voor de aanschaf van consumenten goederen…
Op 22 juni stond ZZP Servicedesk op de KVK Startersdag in Den Haag en Utrecht. Wij vonden het een succes! …

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.