ZZP Servicedesk

Een minivakantie tijdens de werkweek

Een minivakantie tijdens de werkweek

Ken je dat? Dat je tegen de klok in lijkt te werken, je niet zou weten hoe je het einde van de week gaat overleven en de deadlines op tijd gaat halen? Ik ken dat.
Blog van Kelly Bakker | Macloune
Als zelfstandig ondernemer is het altijd hollen óf stilstaan. Althans in mijn branche. Een paar weken geleden moest ik elke week mijn planning tot op de minuut bijwerken om alles wat op stapel lag af te krijgen. Uiteraard ook rekening houdende met last-minute spoedklusjes. Daar moet je tijd voor reserveren, anders loopt alles in het honderd bij een paniekerig telefoontje dat ‘SPOED’ schreeuwt.
 

Tijd voor het huishouden

Afgelopen week is het heel erg rustig geweest bij mij. Nu kan je dat zien als een negatief iets, maar zelf zie ik het als een kleine godszegen. Het dwingt me om even op de plaats rust te nemen. Ik had tijd om ons terras met de hogedrukreiniger schoon te spuiten, een grootse lenteschoonmaak te houden (ook al valt er sneeuw uit de lucht) en mijn auto te wassen.

Naast de hoognodige huishoudelijke achterstallige klussen geeft het me ook tijd om naar mijn eigen bedrijf te kijken, zoals:
• mijn boekhouding bijwerken
• mijn Facebookpagina voor de komende maand vol te zetten met leuke content
• een whitepaper schrijven, iets dat al heel lang op mijn wensenlijstje staat
• mijn website helemaal updaten
• allemaal andere klusjes die altijd blijven liggen.
 

Vrij

Ik heb zelfs een middagje vrij genomen, gewoon omdat het kan. Dat is niets voor mij, ik voel me al schuldig als ik een uurtje eerder dan normaal mijn computer afsluit. Maar ik moet zeggen: het was heerlijk om gewoon even een weekje niet steeds op de klok te kijken, een strikte urenregistratie bij te houden en gewoon aan een project te beginnen omdat ik daar even zin in heb.

Dit moet natuurlijk niet té vaak gebeuren, maar zo’n spontane minivakantie na een paar weken keihard doorwerken is wel wat wij zzp’ers af en toe gewoon even nódig hebben. Gebeurt het bij jou? ga niet klagen, geniet ervan! Leef je uit, geniet van de rust en die de dingen die je leuk vindt.

 
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!