ZZP Servicedesk

Een minivakantie tijdens de werkweek

Een minivakantie tijdens de werkweek

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Ken je dat? Dat je tegen de klok in lijkt te werken, je niet zou weten hoe je het einde van de week gaat overleven en de deadlines op tijd gaat halen? Ik ken dat.
Blog van Kelly Bakker | Macloune
Als zelfstandig ondernemer is het altijd hollen óf stilstaan. Althans in mijn branche. Een paar weken geleden moest ik elke week mijn planning tot op de minuut bijwerken om alles wat op stapel lag af te krijgen. Uiteraard ook rekening houdende met last-minute spoedklusjes. Daar moet je tijd voor reserveren, anders loopt alles in het honderd bij een paniekerig telefoontje dat ‘SPOED’ schreeuwt.
 

Tijd voor het huishouden

Afgelopen week is het heel erg rustig geweest bij mij. Nu kan je dat zien als een negatief iets, maar zelf zie ik het als een kleine godszegen. Het dwingt me om even op de plaats rust te nemen. Ik had tijd om ons terras met de hogedrukreiniger schoon te spuiten, een grootse lenteschoonmaak te houden (ook al valt er sneeuw uit de lucht) en mijn auto te wassen.

Naast de hoognodige huishoudelijke achterstallige klussen geeft het me ook tijd om naar mijn eigen bedrijf te kijken, zoals:
• mijn boekhouding bijwerken
• mijn Facebookpagina voor de komende maand vol te zetten met leuke content
• een whitepaper schrijven, iets dat al heel lang op mijn wensenlijstje staat
• mijn website helemaal updaten
• allemaal andere klusjes die altijd blijven liggen.
 

Vrij

Ik heb zelfs een middagje vrij genomen, gewoon omdat het kan. Dat is niets voor mij, ik voel me al schuldig als ik een uurtje eerder dan normaal mijn computer afsluit. Maar ik moet zeggen: het was heerlijk om gewoon even een weekje niet steeds op de klok te kijken, een strikte urenregistratie bij te houden en gewoon aan een project te beginnen omdat ik daar even zin in heb.

Dit moet natuurlijk niet té vaak gebeuren, maar zo’n spontane minivakantie na een paar weken keihard doorwerken is wel wat wij zzp’ers af en toe gewoon even nódig hebben. Gebeurt het bij jou? ga niet klagen, geniet ervan! Leef je uit, geniet van de rust en die de dingen die je leuk vindt.

 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

Plus: tips voor een succesvolle start als cateringbedrijf
Droom jij ervan als cateraar je kook- en bakkunsten te delen met de rest van Nederland? Let er wel op dat aan het starten…
webshop producten naar het buitenland
Wanneer je een webshop hebt is het niet vreemd als je (zo nu en dan) een bestelling uit het buitenland krijgt. Het internet is…
Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer…
studiekosten aftrekken voor zzp'ers
Een succesvolle onderneming staat nooit stil. Daarom is het belangrijk dat je als zzp’er ook niet stil komt te staan en dat je altijd…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.