ZZPSERVICEDESK

Eigen webshop bouwen: een aantal handige tips

tips voor het bouwen van een eigen webshop

Eigen webshop bouwen: een aantal handige tips

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Je hebt een doelgroep en producten gevonden en bent klaar om je webshop te beginnen. Dan kun je een webshop kopen of huren, maar je kunt 'm ook zelf bouwen. Ben jij een doe-het-zelver en wil je je eigen webshop vanaf de grond opbouwen? Waar moet je dan op letten?

Online webshop software of zelf regelen

Voor veel startende webshops is een online webshop-aanbieder de ideale oplossing. Hiermee heb je met één aanbieder direct alle zaken rond je webshop geregeld, inclusief hosting, domeinnaam en SSL-verbinding. Voorbeelden van zulke aanbieders zijn JouwWeb (voor beginnende webshops) en   (voor grotere webshops). Heb je specifieke wensen of heel grote plannen, dan is het aan te raden om alles zelf te regelen. Deze zaken moet je dan regelen.

Hosting

Ten eerste moet je zorgen voor goede hosting. Je wilt immers dat je webshop zo min mogelijk problemen heeft. Als je winkel vaak uit de lucht is, gaan je klanten sneller naar de concurrentie. Hosting hoeft niet duur te zijn. Voor 7,50 euro per maand heb je al hosting voor 100 GB, wat overeenkomt met het plaatsen van tekst uit 50 complete encyclopedieën. Meer dan genoeg voor een webshop. Als je het later toch wilt uitbreiden, is dit vaak geen probleem. Vergelijk verschillende aanbieders en kijk naar recensies. Als je eenmaal hosting hebt kun je een lay-out voor de webshop maken of er één kopen. Kopen kost al gauw tegen de 60 euro, zelf maken kost een hoop tijd en vergt kennis van het ontwikkelen van webshop.

Domeinnaam

Een passende domeinnaam is natuurlijk handig. Als je er één hebt bedacht en hij is nog vrij, dan kun je deze meestal redelijk goedkoop kopen. Hiervoor zijn verschillende websites. Als jouw bedachte domeinnaam al bezet is, is het soms mogelijk om het over te kopen van de persoon die het momenteel beheert. De kosten hiervan kunnen hoog uitvallen.

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links. Wanneer je op een link klikt en een aankoop doet, ontvangen wij hiervoor een (kleine) commissie van de verkoper. Wij linken alleen naar relevante partijen. Lees meer in onze disclaimer.

Affiliate

CMS

Je gaat vaak gebruik maken van het CMS. Er is een groot aantal gratis systemen, maar je kunt er ook een klein bedrag aan uitgeven. Je hebt een CMS nodig om je webshop te beheren. Sommige systemen kunnen meer dan anderen. Kijk daarom goed naar welke het beste bij jou past.

SSL-verbinding

Je wilt natuurlijk dat jouw klanten veilig online kunnen betalen. Met een SSL-verbinding bescherm je hun persoonsgegevens. Als je geen SSL-certificaat kunt regelen dan breek je de Wet Bescherming Persoonsgegevens en kun je een boete krijgen van 4500 euro. Het is dus een belangrijk onderdeel. Bij de meeste aanbieders van online webshop software is een SSL-certificaat gratis inbegrepen.

Verkoop

Als je begint met verkopen is het natuurlijk wel handig dat je op voorraad hebt wat je gaat verkopen en goed contact hebt met postbedrijven zoals PostNL om ervoor te zorgen dat alles goed verzonden wordt. Er zijn verschillende opties voor het bezorgen van pakketten. Kijk hier goed naar en kies welke het beste bij jouw webshop past.

Toch maar een andere optie?

Gaat dit iets te ver boven je pet en wil je toch een makkelijkere manier. Dan kun je contact opnemen met webshop-ontwikkelaars en vragen of zij jouw webshop maken met jouw preferenties.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

webshop producten naar het buitenland
Wanneer je een webshop hebt is het niet vreemd als je (zo nu en dan) een bestelling uit het buitenland krijgt. Het internet is…
Woocommerce SEO
Het optimaliseren van je WordPress-website voor zoekmachines (SEO) doe je misschien al met de WordPress SEO-plugin van Yoast. Voor een webshop werkt SEO nét…
introductie e-commerce
Google Analytics heeft een e-commerce functie. Maar wat is e-commerce en hoe kun je het gebruiken? In dit artikel leg ik je uit wat…
Zo bepaal je als zzp'er je tarief
Het is een vraag waar iedere zzp’er mee worstelt: hoe bepaal ik mijn tarief? Je wil jezelf niet uit de markt prijzen door te…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.