ZZP Servicedesk

Er was eens een werkverslaafde die op vakantie ging

Er was eens een werkverslaafde die op vakantie ging

Een van mijn favoriete spreuken is: ‘The master has failed more times than the beginner has ever tried’ van Stephen McCranie. En oké, ik ga niet zeggen dat ik nu een meester in vrij nemen ben. Maar een klein succesmomentje heb ik toch wel gehad. Ik ben zomaar vier dagen lang niet met mijn bedrijf bezig geweest! Dat vraagt om een taartje en een wijntje! En om de nodige voorbereidingen blijkbaar.

Blog van Helma Lensen – Aertssen | Goacid
Als zelfstandig ondernemer kan het heel moeilijk zijn om vrij te nemen. Ik kan het weten: ik heb alle smoesjes, excuses, methodes, doorsluiproutes en technologieën ingezet om ook tijdens de vakantie met mijn werk bezig te zijn. Nu kan ik heel gevierd roepen dat dit nu eenmaal het leven van een ondernemer is, maar dat is natuurlijk onzin. Ook ondernemers moeten af en toe even stoom afblazen en aan zichzelf denken.

Maandenlang voorbereiden

Deze keer stonden er vier dagen Duitsland op de agenda. Ik ben maanden aan het voorbereiden geweest. Ja maanden, ik wil heel graag zeggen dat dit een grapje is en dat ik overdrijf, maar helaas is dat niet zo. Ik heb maanden vooraf al moeten bedenken welke opdrachten ik wel en niet aanneem, welke roosters ik ga opstellen en hoe ik de werkzaamheden in de voorafgaande periode kon verdelen om goed uit te komen. In de weken voor de ‘vakantie’ heb ik mijn opdrachtgevers op de hoogte gesteld, mijn agenda geblokt (en dan ook echt met een rode stift) en hulp gezocht bij een coach.

Ondersteuning

De Grote Meneer heeft me op elke mogelijke manier ondersteund. Hij heeft keurig het hele huis schoongemaakt in de week voor we vertrokken. Op deze manier kon ik tot aan de allerlaatste minuut mijn werk opsnuiven. Ik heb mijn voicemail aangepast, de e-mail assistent aangezet en mijn telefoon op ‘niet storen’ gezet. Ik heb bewust mijn agenda niet ingepakt, mijn laptop uitgezet in plaats van op stand by en mijn e-mail voor het laatst geopend op de dag voordat we weggingen.

Middle of nowhere

En toen was het zo ver! We zaten in de auto op weg naar Duitsland. Ik reed, dan kon ik ook niet nog even snel iets aan werk doen. En toch: ik heb het voor elkaar gekregen om op weg naar Duitsland nog snel even een telefoontje te plegen. Daarna is mijn telefoon onverbiddelijk afgepakt. Omdat we ergens in the middle of nowhere op een berg zaten heb ik mijn telefoon op de plaats van bestemming weer teruggekregen. Internet was er niet en ik heb keurig mijn telefoon op niet storen laten staan.

Overwinning

Een keer ben ik in de verleiding gekomen om mijn e-mail te checken. Dat was in een restaurant met WiFi. Maar mijn telefoon bleek in het appartement te liggen. Gek, ik had hem nog helemaal niet gemist die dag. Eigenlijk voelde het wel lekker. Het voelde zelfs een soort van goed en ontspannend. Uiteraard heb ik mezelf thuis weer direct begraven in mijn werk. Maar ik ben trots op mijn minibreak overwinning!
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.