ZZPSERVICEDESK

Fiscaal advies

Fiscaal advies

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als (beginnende) zzp’er wil je weten met welke belastingen je te maken krijgt. Belastingzaken zijn complex en wet- en regelgeving veranderen voortdurend. Als je het goed aanpakt, kan je veel geld besparen! De fiscale adviseurs van ZZP Servicedesk kunnen je helpen. Met een MijnZZP+ lidmaatschap kan je onbeperkt eerstelijnsadviesvragen stellen aan een adviseur. Je krijgt snel en direct toepasbaar advies. Groot voordeel daarbij is dat onze adviseurs zelf ook een achtergrond hebben als ondernemer, dus ze spreken jouw taal als ondernemende zzp’er!
MijnZZP+ lidmaatschap

Voorbeelden van vragen

 1. Moet ik als zzp’er in de zorg btw verrekenen?

 2. Hoe zet ik mijn auto op de zaak?

 3. Kan ik naast mijn baan in loondienst ook zzp’er worden?

 4. Ik lever aan het buitenland, moet ik btw berekenen?

 5. Welke kosten mag ik aftrekken?

 6. Hoe dien ik bezwaar in tegen de inkomstenbelasting?

 7. Welke leenmogelijkheden bestaan er voor zzp’ers?
   

Voorbeeldsituaties

Voorbeeldsituatie 1 Naheffing inkomstenbelasting: Ik heb in april aangifte inkomstenbelasting gedaan, kwam in juli terug van vakantie en bleek nog € 5.000,- aan inkomstenbelasting te moeten betalen. Dacht wel dat ik mogelijk nog iets moest betalen maar niet dit bedrag. Ik wist eigenlijk niet precies hoe het zat met de inkomstenbelasting als zzp’er maar als ik dit eerder met een adviseur had kunnen bespreken dan had dit mij een hoop gedoe bespaard.

Voorbeeldsituatie 2 Uren niet goed geregistreerd: Bij controle door de Belastingdienst bleek ik mijn urenadministratie niet correct te hebben gevoerd. Ik had hierover al wel mijn twijfels maar dacht dat het wel goed zou komen. Nu moet ik opeens EUR 3.000 aan zelfstandigenaftrek terugbetalen. Had ik maar eerder iemand gehad waar ik betrouwbaar advies kon krijgen over zaken als mijn urenregistratie dan had met dat nu een hoop geld bespaard.

Naast antwoord op al je fiscale vragen kun je bij ons ook terecht voor vragen over bijvoorbeeld administratie, financiële en juridische zaken en acquistitie. Alles waar jij als zelfstandig ondernemer mee te maken krijgt.

Je krijgt als lid van MijnZZP+ op fiscaal vlak toegang tot onder andere de volgende downloads:

 • BTW-berekenaar
 • Liquiditeitsbegroting 
 • Whitepaper auto kopen of leasen
 • Bezwaarschrift inkomstenbelasting
   

Meer hulp, vervolg advies en ondersteuning

Soms heb je als zzp’er meer hulp, vervolg advies of ondersteuning nodig. Dit kan zijn wanneer je bijvoorbeeld een juridische procedure moet opstarten omdat je een meningsverschil hebt met een leverancier of omdat je het oneens bent met de Belastingdienst. ZZP servicedesk heeft namelijk een eigen kennisnetwerk van advocaten, accountants en fiscalisten die je kunnen helpen en bijstaan. Als er vervolg op eerstelijnsadvies nodig is, zijn hier wel additionele kosten mee gemoeid, maar als lid van MijnZZP+ krijg je korting op de tarieven.

ZZP Servicedesk is er voor de ondernemende zzp’er; het gemak van alles op een centraal punt!
Als zzp’er ben je vrij maar niet alleen!

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

 • Persoonlijk contact via telefoon
 • Persoonlijk contact via chat
 • Persoonlijk contact via whatsapp
 • Startersgesprek (circa 20 minuten)
 • Meer dan 20 downloads & checklists
 • Toegang tot het ZZP netwerk
 • Netwerk en kennis events

€ 12,50

 p/m

Zzp’er worden is dat geen grote stap? Want als kleine ondernemer krijg je toch te maken met ingewikkelde fiscale regels zoals urenadministratie, BTW aangiftes…
ZZP Servicedesk geeft ook zzp’ers in de zorg het gemak van alles op één centraal punt: relevante informatie en concreet advies. Wij zijn er…
Met een MijnZZP profiel kun je naast online netwerken nog veel meer!…
ZZP Servicedesk geeft zzp’ers het gemak van alles op één centraal punt: relevante informatie en concreet advies. Wij zijn er voor de ondernemende zzp’er! …

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.