ZZP Servicedesk

Flexplekken: werk weg van thuis

Flexplekken: werk weg van thuis

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Vandaag werk ik thuis. Mijn voornemens zijn goed: mijn laptop staat al op mijn bureau, de wekker staat op 07.30 uur. Het duurt iets langer voor ik daadwerkelijk opsta: ik hoef toch nergens heen. Na mijn ontbijt check ik mijn mail, en bedenk ik me ineens dat ik een was moet doen. En er staat een enorme afwas, omdat de machine nog vol zit. Dat regelen we even. Ah, een nieuw bericht op mijn favoriete blog. Even lezen. Mijn was is klaar, die hang ik meteen op. Kan de witte was er in. Had ik de papieren post al opgehaald?
Blog van Vincent van der Vliet | Bakabaka Design

Afleidende gesprekken van je buren

Je kent het vast wel: thuis kom je aan alles toe, behalve aan je werk. Zo erg als ik het hier schets, is het gelukkig zelden, maar het is een feit dat de focus op mijn werk veel minder is als ik thuis zit. Soms mis ik echt de dynamiek van meerdere collega’s, die af en toe even een praatje maken en met wie je in de lunchpauze naar buiten stapt.
Er zijn steeds meer plaatsen waar je kunt flexwerken. Zo’n beetje iedere koffietent of lunchcafé heeft gratis WiFi. Toch vind ik deze ook niet altijd fijn. Ze zijn vaak rumoerig, de gesprekken van je buren kunnen behoorlijk afleiden en het open WiFi is niet heel veilig. Een hele grote illusie van m’n privacy heb ik intussen niet meer, maar om nu meteen al mijn wachtwoorden op straat te gooien…

Makkelijk anderen ontmoeten

Echte flexwerkplekken zijn een uitkomst. Stekken waar het WiFi is beveiligd en waar werken daadwerkelijk de insteek is in plaats van slechts een mogelijkheid. Hier ontmoet je ook makkelijker andere zzp’ers. Voor je het weet, is je netwerk weer gegroeid.
Een goed voorbeeld is Seats2Meet, waar je niet alleen gratis WiFi en koffie krijgt, maar ook een uitgebreide lunch. Ik ga graag naar S2M als ik niet heel druk ben. Het rumoer nodigt niet uit tot geïsoleerd hard werken, wel tot netwerken en sociaal zijn.

Samenwerken als het uitkomt

De flexwerkplek die mijn ondernemershart heeft gestolen, is toch wel In De Ruimte aan de werf van de Utrechtse Oudegracht. In dit opgeknapte kloostergewelf komen zzp’ers en flexwerkers bijeen met vaak een ‘samen duurzaam delen’ inslag en een boventoon van creativiteit. Tekstschrijvers, coaches, vertalers, illustratoren. Mensen die mijn netwerk prima aanvullen.
Waardering is hier achteraf: je kunt je vrijwillige bijdrage letterlijk storten in een levensgroot spaarvarken bij de ingang. Ze hebben hier humor. Bovendien is er een team flexwerkers dat zich vrijwillig inzet voor In De Ruimte. Voornamelijk door nu en dan een halve dag op de ruimte te ‘passen’ en host te zijn. Dat vaste team voelt ook echt als een groep collega’s, met wie je ideeën uitwisselt en gaat lunchen of borrelen.
Het gevoel van gedeelde verantwoordelijkheid en samenwerken als het uitkomt, vind ik ideaal. Het kost weinig tijd en stimuleert mijn productiviteit. Precies wat ik zocht. Die witte was komt later wel.
 
Meer weten over Vincent? Bekijk hier zijn profiel.
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Gevonden worden in Google middels het toepassen van SEO
Waarom SEO zo belangrijk is? Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al jouw potentiële klanten niet anders. Daarom is het belangrijk dat jouw website hoog…
optimalisatieprocessen start up
Wanneer je als kleine zelfstandige een plekje in het ondernemerslandschap wilt veroveren, zul je jezelf moeten onderscheiden. Je zult een product of dienst in de markt moeten zetten waar vraag naar is en daarnaast je bedrijfsprocessen zo efficiënt…
huur bedrijfspand en woning zzp
De coronacrisis houdt aan. Hoewel sommige ondernemers aanspraak kunnen maken op overheidssteun, geldt dit niet voor iedereen. Daarbij dekt de steun die wel toegekend is, vaak niet de vaste lasten die de ondernemer heeft. Een grote kostenpost is vaak…
Onze zzp'er Sandra Dekker
Na een opleiding makelaardij, verzekeringseconomie, traineeship bij de KLM, diverse managementfuncties, een handel in schilderijen én meegewerkt te hebben aan verschillende startups wist zzp’er Sandra één ding zeker: “Van alle verschillende…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.