ZZP Servicedesk

Flexwerken bij Conscious Hotel Vondelpark

Flexwerken bij Conscious Hotel Vondelpark

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Waar kun je het beste zitten als je een dagje wilt flexwerken? De redactie van ZZP Servicedesk zoekt het voor je uit door verschillende flexwerkplekken te testen. Deze week heeft ons team een dag gewerkt bij Conscious Hotel Vondelpark aan de Overtoom in Amsterdam.
De redactie test flexwerkplekken
Conscious Hotels is een Nederlandse hotelketen met twee hotels in Amsterdam. Het is opgericht door twee mannen die de hotelbranche duurzamer willen maken. “Conscious Hotels proberen zo groen, duurzaam en eco-vriendelijk te zijn als mogelijk. Maar ze zijn eerder ‘hip’ dan ‘hippie’. En met hip bedoelen we niet dat ons personeel te cool is om de telefoon aan te nemen”, is te lezen op de website.
 
Het hotel profileert zichzelf niet als flexwerkplek, maar flexwerkers zijn er wel van harte welkom, wist de receptiemedewerkster aan ons team te vertellen.
 
Z: Slecht
ZZ: Matig
ZZZ: Voldoende
ZZZZ: Goed
ZZZZZ: Geweldig
 

Score Conscious Hotel Vondelpark

 
Inrichting: Het is strak ingericht en kan inderdaad als hip bestempeld worden. Het heeft een zakelijke uitstraling en er is weinig afleiding, wat fijn is als je geconcentreerd wilt werken. Je ziet niet direct iets terug van de duurzame insteek van het hotel. Volgens de receptiemedewerkster is het ook niet de bedoeling dat alle duurzame keuzes van het hotel zichtbaar zijn.  
Score: ZZZ
WiFi: Werkt prima, de verbinding is niet beveiligd met een wachtwoord.
Score: ZZZZ
Koffie/thee: Koffie en thee zoals je in een hotel kunt verwachten. Geen spectaculaire varianten als een ‘caramel latte macchiato’, maar een prima bak koffie.
Score: ZZZ
Bereikbaarheid: Je komt hier waarschijnlijk niet snel als je niet in Amsterdam woont. Maar het is een prima locatie om neer te strijken als je toch in de hoofdstad bent. Vanaf Amsterdam Centraal ben je zo’n 20 minuten onderweg met de tram. Als je met de auto komt, betaal je 3 euro per uur aan parkeerkosten.
Score: ZZ
Kosten: Flexwerken op deze locatie is gratis. Je betaalt alleen voor je drankjes.
Score: ZZZZ
Netwerkmogelijkheden: Het is geen locatie die als flexwerkplek bekendstaat, dus er zitten niet veel andere flexwerkers. Als de ontbijtende hotelgasten verdwenen zijn, is het erg rustig in de lobby.
Score: ZZ
Lunch: Het hotel zet hier niet hoog op in. Er zijn een aantal ontbijtgerechten beschikbaar voor de lunch en er is een special van de dag. Op de dag dat wij er zaten was dat een tortilla. We hebben elders op de Overtoom geluncht. Er zijn genoeg leuke lunchrooms in de buurt.
Score: Z
Gastvrijheid: De dame achter de receptie was erg vriendelijk en behulpzaam.
Score: ZZZ
Geluid: Het is een rustige plek om te werken, je hoort geen geluiden van buiten. Je kunt er echter prima een gesprek voeren zonder het gevoel te hebben dat je de stilte doorbreekt.
Score: ZZZZ als je rust zoekt en ZZ als je bedrijvigheid wilt.
Stopcontacten: Die zijn aanwezig op bepaalde plekken. Als je de hele dag stroom wilt, moet je bij het raam gaan zitten.
Score: ZZ
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

optimalisatieprocessen start up
Wanneer je als kleine zelfstandige een plekje in het ondernemerslandschap wilt veroveren, zul je jezelf moeten onderscheiden. Je zult een product of dienst in de markt moeten zetten waar vraag naar is en daarnaast je bedrijfsprocessen zo efficiënt…
burn out voorkomen
Uit onderzoek is gebleken dat zzp’ers minder burn-out klachten ervaren dan werknemers. Toch kan het ondernemerschap veel van je vergen. Hoe voorkom je dat je als zzp’er in een burn-out…
Verplichte AOV voor zzp'ers duurt nog jaren
In het Pensioenakkoord is afgesproken dat er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen zou komen. Zzp’ers betalen dan maandelijks premie. Een jaar geleden, maart 2020, presenteerden de organisaties in de Stichting van de…
Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid
Slechts een klein deel van de zzp’ers is verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Heb je je inkomsten als zzp’er  nodig om je levensstandaard te kunnen handhaven? Dan is het verstandig om je te verdiepen in de…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.