ZZP Servicedesk

Flexwerken bij Flex-Zichtbaar in Landsmeer

Flexwerken bij Flex-Zichtbaar in Landsmeer

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Waar kun je het beste zitten als je een dagje wilt flexwerken? De redactie van ZZP Servicedesk zoekt het voor je uit door verschillende flexwerkplekken te testen. Dit keer heeft ons team een dag gewerkt bij Flex-Zichtbaar in Landsmeer.
De redactie test flexwerkplekken
Flex-Zichtbaar is te vinden tussen de woonhuizen in Landsmeer, een dorpje onder de rook van Amsterdam. Het is opgezet door Jeroen van Egmond en zijn vriendin. Jeroen: “We zijn op 1 september begonnen. Landsmeer telt 10.000 inwoners, van wie er 1.000 zzp’er zijn. Als wij 5 procent daarvan van een werkplek kunnen voorzien dan ben ik blij. Maar uiteraard zijn mensen van buiten Landsmeer ook meer dan welkom.”
 
Naast flexwerkplekken zijn er ook kantoor- en vergaderruimtes te huur in het pand. Daarnaast worden er ook yogalessen en netwerkborrels georganiseerd.
 
Z: Slecht
ZZ: Matig
ZZZ: Voldoende
ZZZZ: Goed
ZZZZZ: Geweldig
 

Score Flex-Zichtbaar

 
Inrichting: Er is zorg besteed aan de inrichting en het is zeer ruimtelijk. Eigenlijk een beetje te ruimtelijk. Volgens eigenaar Jeroen worden er meer tafels geplaatst wanneer de vraag naar flexwerkplekken stijgt. “Maar we gaan de tafels nooit op slechts een paar centimeter afstand van elkaar plaatsen.” Er komt veel daglicht binnen, omdat een deel van de ruimte een soort serre is.
Score: ZZZ
WiFi: Werkt prima
Score: ZZZZ
Koffie/Thee: Goede koffie en thee voor een nette prijs (tussen de 1,50 en 2 euro). Je kunt zelfs voor sojamelk kiezen in je cappuccino en er wordt verse pepermuntthee geserveerd. Je kunt het niet zelf pakken, dat kun je als voor- of nadeel zien.
Score: ZZZZ
Bereikbaarheid: Het is goed bereikbaar met de auto en je kunt er gratis parkeren. Het ligt aan het water, dus je zou er zelfs per boot kunnen komen. Vanaf de pond in Amsterdam-Noord is het ongeveer 15 minuten fietsen. Met het openbaar vervoer doe je er vanaf Amsterdam Centraal zo’n 30 minuten over.
Score: ZZZZ
Kosten: Je betaalt 15 euro per dagdeel (4 uur) voor een flexwerkplek. Dit is exclusief drankjes en lunch. Je kunt er drie dagdelen terecht, want de locatie is van 8.00-20.00 uur geopend.
Score: ZZZ
Netwerkmogelijkheden: Omdat het een vrij nieuwe flexwerklocatie is, is het nog niet door veel zzp’ers ontdekt. Op de dag dat wij er zaten waren er geen andere flexwerkers aanwezig. Je kunt er wel goed netwerken op de dagen dat er Open Coffee’s georganiseerd worden in het pand.
Score: ZZZ
Lunch: Er wordt niet standaard lunch geserveerd, omdat de vraag daarnaar nog niet groot genoeg is. Als je wilt lunchen kun je dit aan het begin van de dag doorgeven en dan wordt er rond 12.30 uur een verse lunch geserveerd. Wij kregen broodjes met huisgemaakte tonijnsalade en gepocheerd ei en krentenbrood gevuld met amandelspijs. Je betaalt 2,50 euro per broodje.
Score: ZZZ
Gastvrijheid: De eigenaar komt uit de horeca en dat is te merken. Hij is een correcte gastheer die goed voor zijn gasten zorgt.
Score: ZZZZZ
Geluid: Het is er erg stil, waardoor het geen goede plek is als je wilt skypen, bellen of overleggen. Als je rust wilt en je goed wilt concentreren, dan zit je hier perfect.
Score: ZZZ
Stopcontacten: Voldoende aanwezig
Score: ZZZ
MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!