ZZP Servicedesk

Flexwerken bij Regus WTC in Utrecht

Flexwerken bij Regus WTC in Utrecht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Waar kun je het beste zitten als je een dagje wilt flexwerken? De redactie van ZZP Servicedesk zoekt het voor je uit door verschillende flexwerkplekken te testen. Afgelopen week heeft ons team een dag gewerkt bij Regus WTC in Utrecht.
De redactie test flexwerkplekken
“Er zijn verschillende mogelijkheden als je hier als zzp’er wilt komen werken”, vertelt Fatima Koning, area director van Regus. “Je kunt in de business lounge gaan zitten of een privékantoor huren. Je kunt er ook voor kiezen om alleen of juist met andere mensen te gaan zitten en om één of meerdere dagen een plek te huren. Op die manier kun je contact leggen met andere ondernemers.”
 
Je kunt niet zomaar bij Regus binnenlopen en gaan zitten, je hebt een lidmaatschap nodig. Vanaf 25 euro per maand kun je terecht. “Dat doen veel starters en zzp’ers ook, want die hebben meestal niet veel budget. Het voordeel van het lidmaatschap is dat je bij al onze zestig locaties in Nederland terecht kunt.”  
 
De redactie van ZZP Servicedesk nam de proef op de som.
 
Z: Slecht
ZZ: Matig
ZZZ: Voldoende
ZZZZ: Goed
ZZZZZ: Geweldig
 
Score Regus Utrecht
Inrichting: Het is een modern ingericht gebouw, met een formele indeling. Het valt op dat er veel ronde vormen gebruikt zijn, bijvoorbeeld voor de receptie en de koffiebar. In de (privé)kantoren wordt gebruikgemaakt van felle kleuren, in de business lounge is het rustiger met voornamelijk grijze en witte accenten.
Score: ZZZZ
 
WiFi: Je kunt je via de website aanmelden om een dagje te komen werken. Je ontvangt dan een toegangscode voor de WiFi. De WiFi stoort niet, het bereik is goed en de verbinding is beveiligd.
Score: ZZZZZ
 
Koffie/thee: Er staat in de business lounge een koffieautomaat, met verse bonen. Er zijn veel verschillende soorten thee en je kunt ook chocolademelk, cappuccino of latte macchiato uit de automaat halen. Hier kun je de hele dag gratis gebruik van  maken. Mocht je een andere/grotere kop koffie willen of iets lekkers voor erbij, dan kun je ook terecht bij de koffiebar.
Score: ZZZZ
 
Bereikbaarheid: Regus heeft verschillende locaties in Utrecht, de WTC-locatie in Papendorp is met de auto goed bereikbaar, omdat deze vlakbij de snelweg ligt. Fatima: “Dat is ook ons concept. We willen een uitvalsbasis zijn voor zzp’ers die veel onderweg zijn.” Met het openbaar vervoer is de locatie ook te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal ben je ongeveer twintig minuten onderweg, waarvan je tien minuten moet lopen van de bushalte naar het gebouw.
Score: ZZZ
 
Kosten: Een lidmaatschap bij Regus komt in vele vormen, je kunt het bijna helemaal inrichten naar je eigen behoefte. Via de website kun je alle vormen van lidmaatschap bekijken. Het begint vanaf 25 euro per maand, waarbij je een paar keer per maand in de business lounge kunt gaan werken. Het is dus vooral handig als je regelmatig buiten de deur wil werken of veel op pad bent voor je werk.
Score: ZZZ
 
Netwerkmogelijkheden: Als je een kantoor voor jezelf huurt, kom je niet snel in contact met anderen. Je kunt er ook voor kiezen om een groter kantoor te delen met anderen, of in de business lounge te gaan werken. Hier zitten ook andere ondernemers te werken, waarmee je prima contact kunt leggen. Tijdens de lunch er is mogelijkheid tot netwerken, want veel mensen gaan even bij het restaurant of bij de koffiebar zitten om te eten.
Score: ZZZ
 
Lunch: De lunch zit niet inbegrepen bij je lidmaatschap, die moet je dus zelf betalen. Er zijn genoeg opties: je kunt een warme maaltijd eten bij het restaurant, een vers broodje halen bij de koffiebar of even naar de Albert Heijn To Go lopen. Het zit allemaal in dezelfde hal. Ook kun je je lunch bestellen bij de receptie, zij bestellen dat bij een restaurant of cateraar in de buurt, waarmee Regus samenwerkt.
Score: ZZZZ
 
Gastvrijheid: Bij binnenkomst kun je je melden bij de receptie. De receptionistes zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Mocht je vragen hebben, dan kun je bij hen terecht.
Score: ZZZZ
 
Geluid: Het is relatief rustig werken en je hebt geen last van harde geluiden. Als je in een gedeelde ruimte zit, moet je er wel rekening mee houden dat er mensen zitten te bellen of vergaderingen hebben. Mocht je je even goed willen concentreren of even willen bellen, dan kun je in een ‘think pod’ gaan zitten: kleine ronde werkplekken die afgesloten zijn. Een soort van cabine, waar ook veel mensen gaan zitten.
Score: ZZZZ
 
Stopcontacten: Er zijn genoeg stopcontacten aanwezig. Bij elke tafel zitten een aantal aansluitingen in de buurt.
Score: ZZZZZ
 
MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!