ZZP Servicedesk

Flexwerken bij Seats2Meet Landgoed Wolfslaar Breda

Flexwerken bij Seats2Meet Landgoed Wolfslaar Breda

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Waar kun je het beste zitten als je een dagje wilt flexwerken? De redactie van ZZP Servicedesk zoekt het voor je uit door verschillende flexwerkplekken te testen. Deze week heeft ons team een dag gewerkt Seats2Meet Landgoed Wolfslaar in Breda.
De redactie test flexwerkplekken
Dit is misschien wel een van de meest bijzondere plekken waar je als flexwerker je laptopje open kunt klappen. Wolfslaar ligt in een natuurgebied aan de rand van de stad. Het is een stijlvolle locatie waar o.a. trouwerijen, wijn- en kookworkshops en zakelijke bijeenkomsten gehouden worden. Het restaurant van het landgoed is zelfs bekroond met een Michelinster! Sinds twee jaar is er op het landgoed ook een plek waar flexwerkers terecht kunnen. Op de zolder van het monumentale landhuis is een huiskamer gecreëerd waar je via Seats2Meet een werkplek kunt boeken.
 
Eigenaar Ton Pinxten is nog niet helemaal tevreden over de flexwerkplek. “We willen het Seats2Meet concept op een andere manier aanpakken. We hebben er de afgelopen jaren te weinig aandacht aan besteed”, vertelt hij. “We vinden het een mooie manier om zelfstandig professionals kennis te laten maken met alles wat ons landgoed te bieden heeft. Binnenkort gaan we daar meer op inzetten.”
 
Z: Slecht
ZZ: Matig
ZZZ: Voldoende
ZZZZ: Goed
ZZZZZ: Geweldig
 

Score Seats2Meet Landgoed Wolfslaar

 
Inrichting: De zolder is huiselijk ingericht en oogt daardoor vertrouwd. De werkplekken zijn zo neergezet dat interactie gestimuleerd wordt: je zit naast elkaar op de bank of tegenover elkaar aan tafel.
Score: ZZZ
WiFi: Er is een kabel van een kilometer lang naar het landgoed getrokken om te zorgen dat er een goede internetverbinding is, zo wist de eigenaar ons te vertellen. Op de verbinding is dan ook niets aan te merken.
Score: ZZZZ
Koffie/thee: Je krijgt gratis kannetjes koffie en thee van het personeel. Een leuke manier om het te serveren. Het enige nadeel is dat je niet zelf even naar de koffieautomaat kunt lopen.
Score: ZZZ
Bereikbaarheid: Met de auto is het perfect bereikbaar en je kunt voor de deur gratis parkeren. Met het openbaar vervoer wordt het een lastig verhaal.
Score: ZZZ
Kosten: Flexwerken op deze locatie is gratis. Dat geldt voor alle Seats2Meet-locaties. Het idee is dat je betaalt met sociaal kapitaal. Dat wil zeggen dat je moet beloven jouw kennis en kunde beschikbaar te stellen aan de andere mensen in de ruimte. Dat werkte vandaag goed: wij gaven tips over bijvoorbeeld CRM-systemen en kregen tips van zzp’ers voor nieuwe artikelen.
Score: ZZZZZ
Netwerkmogelijkheden: Door de huiselijke sfeer raak je snel met anderen in gesprek. Een perfecte plek om nieuwe contacten op te doen.
Score: ZZZZZ
Lunch: De lunch is gratis en heel basic: zakken brood, pindakaas, kaas en vleeswaren. Prima, maar we hadden op de zolder van een landhuis met een Michelinrestaurant stiekem gehoopt op meer. Dat je samen luncht met het personeel van het landgoed, maakt de setting ook wat ongemakkelijk.
Score: ZZ
Gastvrijheid: Helaas hadden de werknemers geen tijd om ons rond te leiden door het landhuis. Het is duidelijk dat hun normale werkzaamheden voorrang hebben boven hun werkzaamheden voor het Seats2Meet-concept. De eigenaar van het landgoed is erg hartelijk en zorgt ervoor dat je je als Seats2Meet-gast welkom voelt. Hij neemt de tijd om iedereen even persoonlijk te begroeten en wat te vertellen over Wolfslaar.
Score: ZZZ
Geluid: Er is geen achtergrondgeluid en je kunt volledig in stilte werken. Wanneer anderen in de ruimte een gesprek voeren is het wel lastig je hiervoor af te sluiten.
Score: ZZZ
Stopcontacten: Voldoende plekken beschikbaar. Door de huiskameropstelling is het voor anderen ook niet erg vervelend als je je snoer op de vloer legt.
Score: ZZZZ
MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!