ZZP Servicedesk

Flexwerken bij Tribes Eindhoven

Flexwerken bij Tribes Eindhoven

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Waar kun je het beste zitten als je een dagje wilt flexwerken? De redactie van ZZP Servicedesk zoekt het voor je uit door verschillende flexwerkplekken te testen. Afgelopen week heeft ons team een dag gewerkt bij Tribes in Eindhoven.
De redactie test flexwerkplekken
“Zzp’ers zijn net nomaden: ze werken nooit op dezelfde plek,” zegt Alain Brossé, mede-oprichter van flexwerkconcept Tribes. “Daarom zijn al onze Tribes-locaties geheel in stijl van een nomadenstam.”
Tribes bestaat pas sinds februari 2015 en in totaal zijn er vijf locaties in Nederland, onder andere in Rotterdam, Capelle aan de Ijssel, Den Haag en Eindhoven. De locatie in Eindhoven staat in het teken van de Afrikaanse Masaï-stam. Als je binnenloopt zie je foto’s van de stam, de lampen zijn gemaakt in Afrika en aan de muren hangen wandkleden en stenen met bijzondere patronen. De eigenaren van Tribes willen zich niet alleen onderscheiden met het bijzondere interieur, maar vooral op kwaliteit. “We willen dat de locatie zo comfortabel mogelijk is,” vertelt Alain. “Daarom hebben we koffie van echt lekkere koffiebonen, snelle WiFi, high-resolution beamers voor presentaties en zelfs het klimaat is optimaal afgesteld.”
 
De eigenaren willen het concept snel uitbreiden: wereldwijd komen er nog tientallen locaties bij. Is het echt zo’n fijne werkplek? De redactie van ZZP Servicedesk nam de proef op de som.
 
Z: Slecht
ZZ: Matig
ZZZ: Voldoende
ZZZZ: Goed
ZZZZZ: Geweldig
 

Score Tribes Eindhoven

Inrichting: Alles is in de stijl van de Afrikaanse Masai-stam. Zandkleurige muren, dierenhuiden (“Geen echte hoor”, aldus Alain) en lampen van gerecycled materiaal, rechtstreeks uit Afrika. Ondanks alle kleuren en versiering is het een heel rustig geheel. Er zijn verschillende plekken om te werken: een bibliotheek, een kantine en een ronde bank om te vergaderen. Ook kun je vergaderzalen en kantoorruimtes afhuren. Daarnaast besteden Alain en zijn compagnons bijzondere aandacht aan het klimaat van het gebouw: het licht staat altijd afgesteld op 200 lux (volgens Alain is dit de ideale lichtsterkte om te werken) en om het half uur wordt de lucht ververst.
Score: ZZZZZ
 
Werkruimte Tribes 
 
WiFi: Als je eenmalig komt werken, heb je WiFi via het gastennetwerk. Het is tot nu toe het snelste netwerk dat we hebben meegemaakt op een flexwerkplek, het haperde niet één keer. WiFi voor leden is nog sneller, aldus Alain.
Score: ZZZZZ
 
Koffie/thee: Koffie, thee, chocolademelk en water (met citroen of komkommer) zijn gehele dag gratis te tappen. De koffie is gemaakt van verse koffiebonen, erg lekker.
Score: ZZZZZ
 
 
Bereikbaarheid: De locatie is makkelijk te bereiken vanaf de A2 en er is meer dan genoeg parkeerplek. De locatie is ook bereikbaar met de bus vanaf het centraal station en Eindhoven Airport.
Score: ZZZZ
 
Kosten: Werken bij Tribes kost 15 euro per dag inclusief alle drankjes, ook voor je eventuele gasten. Je kunt ook een abonnement nemen, dat kost 150 euro per maand. Daarmee kun je ook werken op de andere locaties in Nederland. Als je nog iets meer betaalt, kun je ook gebruikmaken van de locaties in België (en binnenkort in de rest van Europa). Wil je een vergaderruimte huren? Dan kost dat 12,50 per uur.
Score: ZZZZ
 
Netwerkmogelijkheden: Tijdens de lunch zijn de leden van Tribes volop aan het netwerken. Iedereen zit bij elkaar aan de lange tafels. Het is een mix van zzp’ers en kleine en grote bedrijven die hier werkruimtes huren. Verder heb je de keuze om je terug te trekken in de bibliotheek of juist in de kantine te gaan zitten voor wat meer aanspraak. In de hal staat een grote, ronde bank, ideaal voor een brainstorm.
Score: ZZZZZ
 
Ronde bank voor brainstorms 
 
Lunch: Tijdens de lunch is er vers brood en allerlei beleg te koop. Ook zijn er verse salades, soep en pannenkoeken. Je kunt trouwens ook sporten en een maatpak kopen in het pand.
Score: ZZZZ
 
Gastvrijheid: Bij binnenkomst kun je je melden bij de vriendelijke receptioniste. Als je meer wilt weten, vertellen de eigenaren en het personeel je graag over de gedachte achter Tribes en de nomadencultuur.
Score: ZZZZZ
 
Interieur Tribes Eindhoven
 
Geluid: De kantine is gezellig en er wordt volop genetwerkt. Wil je meer rust, dan kun je je terugtrekken in de bibliotheek. Daar wordt rustige, Afrikaanse muziek afgespeeld, die helaas wel op ‘repeat’ staat. Suggestie: wat meer variatie, want constant hetzelfde deuntje wordt op den duur irritant.
Score: ZZZ
 
Stopcontacten: Bij alle flekwerkplekken zijn voldoende stopcontacten voor je telefoon of laptop. Deze zitten bovenop de tafels en je kunt ze in de tafels duwen op het moment dat je ze niet nodig hebt. Binnenkort komt er een techniek waarbij je je apparaten zelfs draadloos kunt opladen.
Score: ZZZZZ
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

optimalisatieprocessen start up
Wanneer je als kleine zelfstandige een plekje in het ondernemerslandschap wilt veroveren, zul je jezelf moeten onderscheiden. Je zult een product of dienst in de markt moeten zetten waar vraag naar is en daarnaast je bedrijfsprocessen zo efficiënt…
burn out voorkomen
Uit onderzoek is gebleken dat zzp’ers minder burn-out klachten ervaren dan werknemers. Toch kan het ondernemerschap veel van je vergen. Hoe voorkom je dat je als zzp’er in een burn-out…
Verplichte AOV voor zzp'ers duurt nog jaren
In het Pensioenakkoord is afgesproken dat er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen zou komen. Zzp’ers betalen dan maandelijks premie. Een jaar geleden, maart 2020, presenteerden de organisaties in de Stichting van de…
Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid
Slechts een klein deel van de zzp’ers is verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Heb je je inkomsten als zzp’er  nodig om je levensstandaard te kunnen handhaven? Dan is het verstandig om je te verdiepen in de…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.