ZZP Servicedesk

Flexwerken bij Zones Gouda

Flexwerken bij Zones Gouda

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Waar kun je het beste zitten als je een dagje wilt flexwerken? De redactie van ZZP Servicedesk zoekt het voor je uit door verschillende flexwerkplekken te testen. Deze week heeft ons team een dag gewerkt bij Zones in Gouda.
De redactie test flexwerkplekken
Zones vind je op bedrijventerrein Goudse Poort in Gouda. Als flexwerker kun je terecht op de begane grond. Op de andere verdiepingen van het gebouw zitten diverse kantoren. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Zo staan er zonnepanelen op het dak, gaat het licht van de parkeergarage aan d.m.v. een bewegingssensor en heeft al het hout in het gebouw een FSC-keurmerk.
 
De flexwerkruimte is ook meteen de receptie en lunchroom. Daarnaast wordt de ruimte vaak door medewerkers van de kantoren op de andere verdiepingen gebruikt voor besprekingen.
 
Z: Slecht
ZZ: Matig
ZZZ: Voldoende
ZZZZ: Goed
ZZZZZ: Geweldig
 

Score Zones

 
Inrichting: Wat meteen in het oog springt is de kersenboom die midden in de ruimte staat. De boom is echt, de bloemen zijn nep, zodat hij altijd in bloei staat. De ruimte is verder kleurrijk ingericht: je ziet veel roze en paars. Hierdoor, en door de stroken tapijt met bloemenprint, oogt de ruimte modern en vrouwelijk.
Score: ZZZZ
WiFi: De (glasvezel)verbinding haperde regelmatig toen wij er zaten. Maar er is ons op het hart gedrukt dat dat normaal gesproken niet het geval is.
Score: ZZ
Koffie/Thee: Prima koffie en thee. Geen spectaculaire smaken, maar het wordt wel mooi geserveerd. Thee in een klein houten doosje en koekjes in een apart schaaltje. Een groot pluspunt: je kunt ook verse jus bestellen. Alle drankjes kosten 2,20 euro, alleen voor een cappuccino betaal je 2,60 euro.
Score: ZZZZ
Bereikbaarheid: Met de auto is het goed bereikbaar. Zones zit vlakbij de snelweg en er is genoeg parkeergelegenheid. Er is een grote ondergrondse parkeergarage, maar dat moet je wel net weten. De ingang is namelijk niet direct zichtbaar als je aan komt rijden. Als je met het openbaar vervoer komt, moet je de bus pakken. In het meest gunstige geval doet deze er 12 minuten over, in het minst gunstige geval 25.
Score: ZZZZ
Kosten: Flexwerken is vooralsnog gratis. Er wordt wel gewerkt aan abonnementen, maar wanneer deze ingaan is nog niet bekend. Op het moment van schrijven (maart 2015) betaal je enkel voor je drankjes en lunch.
Score: ZZZZ
Netwerkmogelijkheden: Tijdens de lunch zit de flexwerkruimte vol medewerkers van de kantoren in het pand. Dat biedt mogelijkheden. Op de dag dat wij er zaten, waren er geen andere flexwerkers.
Score: ZZ
Lunch: Voor 5 euro kun je meedoen met de gezamenlijke lunch. Er worden boterhammen, crackers, beleg (vleeswaren, kazen, salades en zoet beleg) en drankjes neergezet en iedereen mag zelf zijn boterham smeren. Er staan tosti-ijzers, dus je kunt ook zelf een tosti bouwen.
Score: ZZZZ
Gastvrijheid: De dames achter de receptie zijn erg vriendelijk en komen vaak vragen of je nog iets te drinken wilt en of alles verder naar wens is.
Score: ZZZZZ
Geluid: Er zijn nisjes waarin je jezelf wat meer kunt afzonderen als je rust zoekt. Er is niet veel geluid, maar je voelt je ook niet bezwaard als je met iemand (telefonisch) aan het praten bent.
Score: ZZZZ
Stopcontacten: Voldoende aanwezig
Score: ZZZZ
MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!