ZZPSERVICEDESK

Geld uitlenen: een kwestie van vertrouwen

Geld uitlenen: een kwestie van vertrouwen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als het meezit, kan het gebeuren dat je als zzp’er wat ruimer in je financiële middelen komt te zitten. Uit zakelijke en/of humanitaire overwegingen leen je een gedeelte van je zuurverdiende geld uit. Het gebeurt nogal eens, dat je vertrouwen in de mensheid daarbij een deuk(je) oploopt. Je kunt fluiten naar je uitgeleende centen!
Blog van Rinske Jansen | De Administratiekamer
Je vertrouwt erop, aangezien je motieven nobel waren, dat de Belastingdienst coulant is en dat je de verstrekte lening als verlies mag worden afgeboekt. Ook het vertrouwen van de Belastingdienst is vaak geschaad en daar is men kritisch van geworden. 
 

Zakelijk jasje

Zij vinden dat, als je uit persoonlijke motieven geld gaat uitlenen, je zelf de consequenties moet dragen. Tenzij je jouw lening in een zakelijk jasje hebt gegoten. Dat jasje bestaat uit een leningsovereenkomst met daarin een reële rente, een gedegen onderzoek naar de kredietwaardigheid van de lener en een normale looptijd van de verstrekte lening. Voldoet de door jou verstrekte lening aan die voorwaarden, dan vindt de Belastingdienst het een zakelijke overeenkomst en mag je de vordering afwaarderen. Deze afwaardering komt ten laste van je winst.
 

Vertrouwen behouden

De Belastingdienst heeft haar vertrouwen in jou uitgesproken en jij kunt weer een beetje rustiger slapen. Om je vertrouwen in de mensen te behouden is het raadzaam je zakelijk op te stellen. Voor zakelijk kun je ook eerlijk invullen en daar kan niemand wat op tegen hebben. Zakendoen is namelijk een kwestie van vertrouwen.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Belastingaangifte
Belastingaangifte doen is een vervelende, maar noodzakelijke taak. Als ondernemer kun je er verschillende voordelen uit halen die vaak over het hoofd worden gezien….
Je bent net voor jezelf begonnen en het is zo ver: je mag je eerste factuur versturen! Dat is een van de mooiste momenten…
Je bent in loondienst en je wilt daarnaast aan de slag als zzp’er. Dit kan zijn omdat je uiteindelijk ondernemer wilt worden of omdat…
Je bent ondernemer. Je levert goed werk. Maar op een dag ontvang je een brief met een juridisch toontje. Een cliënt is ontevreden met…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.