ZZP Servicedesk

Gewaagde sprong naar het oosten

Gewaagde sprong naar het oosten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
“Als je in Gelderland gaat wonen, wil je dan niet onze correspondent worden?” Die vraag van mijn oude werkgever zorgde ervoor dat ik weer eens ging nadenken over een eigen bedrijf. Had ik daar tijdens mijn studies stiekem niet van gedroomd?
Blog van Cilla Schot | HoofdletterC
Mijn leven stond al op zijn kop door een verhuizing van mijn stad Den Haag naar het rustige oosten. Ik was aan het zoeken naar een baan, maar wist niet goed wat ik wilde. Dit moment was eigenlijk de perfecte kans om een eigen zaak te beginnen. En mijn eerste opdrachtgever was al binnen. Het was snel duidelijk. Ik waagde de sprong in het diepe, dan hoefde ik later in ieder geval geen spijt te krijgen dat ik het niet had geprobeerd.
 

Post

Na vijf jaar in vaste dienst bij persbureau ANP, waar ik alle kneepjes van het journalistieke vak en media leerde kennen, ging ik freelance aan de slag. Eerst liet ik me nog uitbetalen via een payrollbedrijf, maar in januari 2013 liep ik de Kamer van Koophandel binnen. Na weken worstelen met bedrijfsnamen, was Tekstbureau HoofdletterC een feit. Ik was eigen baas! Inmiddels ben ik ruim een jaar verder en nog steeds blij verrast als ik post krijg waarop mijn bedrijfsnaam prijkt.
 

IkStartSmart

Ruim een jaar schreef ik over Gelders nieuws. Ondertussen had ik nog een vaste klus gekregen. En langzaamaan druppelden wat kleine opdrachten binnen, natuurlijk vooral eerst via bekenden. Daarnaast mocht ik meedoen met IkStartSmart. Een project van de KvK en de provincie om startende ondernemers te helpen bij hun bedrijf. Eerst volgde een ondernemerstest. En gelukkig, het ondernemerschap zat in me! Ik kreeg een coach die als mijn klankbord diende. Het is heerlijk om met iemand te praten over alle dingen die als ondernemer op je pad komen.
 

Spannend

Ik vond, en vind het nog steeds, zo spannend om andere teksten te schrijven. Jarenlang schreef ik nieuwsberichten en achtergrondverhalen. Zo snel mogelijk. Iedere minuut was een deadline. Nu kan ik voor het eerst teksten schrijven en even laten liggen om er later nog eens naar te kijken. Maar ik moet ook kunnen inschatten hoeveel tijd ik aan een klus kwijt ben. En dat is best moeilijk kan ik inmiddels vertellen. Als rasechte perfectionist is het werk nooit klaar. Het is nooit goed genoeg. Inmiddels staat mijn naam in een boek, schrijf ik voor een online magazine en werk ik als webredacteur. Ik mag niet klagen, maar ik heb nog lang niet alles uit mijn bedrijf gehaald wat erin zit. Ik heb zoveel ideeën, maar kom tijd tekort. Maar ach, hebben alle ondernemers daar geen last van?
 
HoofdletterC schrijft. Niet alleen webteksten en nieuwsberichten, maar ook (achtergrond)artikelen en voor social media. Als eindredacteur zet HoofdletterC graag de puntjes op de i. Kortom, ieder tekstverzoek is welkom!
MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!