ZZP Servicedesk

Gezond eten voor zzp’ers

Gezond eten voor zzp’ers

Tijd is voor veel zzp’ers kostbaar. Daarom wordt er vaak tijd bespaard op het bereiden van eten. Door kant-en-klaar-maaltijden te kopen, eten af te halen of buiten de deur te eten. Maar een gezonde maaltijd op tafel zetten hoeft niet veel tijd te kosten en hoeft ook echt niet duur te zijn.

Blog van Anoek de Voogd | voedingsadviseur, sportpsycholoog & personal trainer
Wat gezond eten betreft, gaat het om het vinden van de juiste balans. Natuurlijk mag je een keer iets eten wat bekendstaat als ongezond. Maar om je fit te voelen, hard te kunnen blijven werken en een keertje slaaptekort te kunnen opvangen, is het belangrijk dat je basis goed is.
En die basis komt toch neer op wat oma en mama altijd zeiden. Bijvoorbeeld dat je genoeg groenten en fruit moet eten. Daarnaast zijn granen, noten, zaden, zuivel, peulvruchten, vis, vlees en gevogelte belangrijke voedingsgroepen als je gezond wilt eten.

Een paar tips om gezond te eten zonder veel tijd en geld kwijt te zijn:

  • Zoek twee à drie gezonde ontbijtjes die snel klaar zijn en/of ‘savonds voor te bereiden zijn en wissel daarin af. Neem tijdens het ontbijt ook je eerste stuk fruit.
  • Zorg altijd voor een ‘noodpakket’ voor in je tas/auto voor als je onderweg trek krijgt. Hierbij kun je denken aan noten, fruit, en rauwkost.
  • Eet rauwkost bij je lunch, zoals een paar cherrytomaatjes, plakjes komkommer, etc.
  • Zorg voor twee verschillende groenten bij je avondmaaltijd. Dan kom je al sneller boven de benodigde 200 gram.
  • Bereid in het weekend de week voor door bijvoorbeeld verantwoorde tussendoortjes te maken, lunches voor onderweg voor te bereiden en de grote boodschappen te doen.
  • Denk ook eens aan seizoensgroenten en –fruit. Je wisselt dan af en vaak ben je ook minder geld kwijt hiervoor. Deze kun je ook op de markt halen.
  • Kook ook eens voor twee avonden. Je kunt dan een deel invriezen voor als je een keer later thuis bent of je hebt de volgende dag voor je gevoel meer rust in de avond.
  • Je kunt ook een deel van je avondeten de volgende dag gebruiken als lunch.
  • Ovengerechten als avondmaaltijd kosten niet veel tijd om voor te bereiden. En de tijd dat het in de oven staat, kun je gebruiken voor werkzaamheden voor je bedrijf of tijd besteden aan je familie. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor stamppotten.
  • En vergeet niet: gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk en duur te zijn. Het is wat je er zelf van maakt. Met wat aardappelen, groenten en een stukje kip ben je er al.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.